Vasastan

Surbrunnsgatan 40, 1 tr

Möjligheternas sekelskiftesvåning anno 1889 med kakelugnar, högt till tak, stuckaturer & familjevänlig planlösning med 3 sovrum. 2.536:-/månad.

Adress

Surbrunnsgatan 40, 1 tr

Rum

4

Slutpris

9 000 000 kr

Avgift

2 536 kr/mån

Boyta

107 kvmOm bostaden

Välkommen till Surbrunnsgatan 40 och detta eftertraktade och centrala Vasastadsläge med närhet till det mesta och kort promenadavstånd till både Odenplan och city. Med ljust och genomgående läge i fastighet från 1889 ges nu tillfälle att förvärva en eftertraktad, ytterst väldisponerad och ”familjevänlig” fyrarummare om 107 kvm med stort kök, vardagsrum och tre bra sovrum.

Våningen har ett genomgripande renoveringsbehov, men potentialen och möjligheterna är enastående för den som själv vill sätta sin prägel och skapa sitt drömboende. Här bevaras alla vackra originaldetaljer från byggåret såsom rejäl takhöjd om ca 3,30 meter med stuckaturer och rosetter, trägolv, spegelmönstrade dörrar, höga golvsocklar, fönsterpartier med speglade nischer och två fina kakelugnar.

Bygglov för balkong från köket har tidigare funnits. Det har nu gått ut och är den nye ägaren intresserad av balkong måste ansökan om förnyat bygglov göras hos Stadsbyggnadskontoret.

Välskött äldre och i princip skuldfri bostadsrättsförening med god ekonomi och mycket låga medlemsavgifter. För denna lägenhet är den endast 2.536:-.

Pris: 8 950 000 kr

Månadsavgift: 2 536 kr
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV (Com Hems grundutbud Medium med 8 kanaler). Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 500-600:-. Hemförsäkring ca 200-250:-.

Andel i föreningen: 7,66900 %

Byggår: 1889

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 2-glasfönster

Lägenhetsnummer: 4 (1101)

Hiss: Nej

Våningsplan: Våningsplan 1 av 3.

Energiförbrukning: 186 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Killingen 15 bildades som en bostadsförening u.p.a. redan 1945 och moderniserades till bostadsrättsförening 1974. Föreningen är äkta och marken innehas med äganderätt. Fastigheten på Surbrunnsgatan 40 byggdes 1888-1889 (Byggherre var J.E Rossander) och består av ett gatu- och gårdshus samt en stallbyggnad med 13 lägenheter (1.488 kvm) och 3 lokaler (385 kvm).

Föreningen är i princip skuldfri och ekonomin är mycket stark. Per 2017-12-31 uppgick den långfristiga skulden till 700.000:- (belåningsgrad om 471:-/kvm) och omsättningstillgångarna till 992.000:-. Årets resultat uppgick till 278.000:-. Inga avgiftsförändringar finns planerade/beslutade.

Genomförda reparationer i fastigheten:
1974: Byte av V/A-stammar i kök och badrum samt elstigare och tak.
1999: Trapphusrenovering.
2003: Fönsterrenovering.
2008: Takmålning.

Planerade renoveringar i fastigheten.
Fönster och tak. Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2008 och uppdateras 2018.

Till lägenheten disponeras ett vindsförråd. I fastigheten finns en gemensam lokal och bastu med dusch. Gemensam tvättstuga saknas så varje medlemslägenhet har egna tvättmaskiner. Föreningen har en gemensam trädgård med gräsmattor och gångar, träd och planteringar samt plats för trädgårdsmöbler. Trädgårdens gräsmattor och planteringar sköts av trädgårdsmästare under sommartid. Medlemmarna ansvarar enligt schema för snöskottning och sandning under vintertid. På innergården finns plats för cyklar.

Förening: Brf Killingen 15

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband. Leverantör: Com Hem.

Sammanställning: Bygglov för balkong från köket har tidigare funnits men har gått ut (från 2010). Skulle den nye ägaren vara intresserad av att bygga balkong måste ansökan om förnyat bygglov göras hos Stadsbyggnadskontoret. Även en ny ansökan till föreningens styrelse måste göras enligt stadgarna. Se bifogat "bygglov för balkong".

Ypperligt, centralt läge med möjlighet att njuta av det bästa såväl Vasastan, Östermalm och city har att erbjuda inom gångavstånd. I kvarter som kryllar av mysiga caféer, kaffebarer och restauranger finner du paradgator som Birger Jarlsgatan och Sveavägen runt knuten, med övrigt utbud av affärer och butiker. Efter en kort promenad bort når du Hagaparken såväl som Stureplan, Hötorget och Odenplan.

Goda kommunikationer i form av tunnelbana (Rådmansgatan eller Tekniska Högskolan) samt flertalet innerstadsbussar.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.