Vasastan

Upplandsgatan 17 A, 2 tr.

LÄGENHETEN SÅLD VISNINGARNA INSTÄLLDA!

Adress

Upplandsgatan 17 A, 2 tr.

Rum

4

Slutpris

6 500 000 kr

Avgift

4 973 kr/mån

Boyta

106 kvmOm bostaden

Unik möjlighet att förvärva detta drömboende för familjen i fastighet anno 1900. Välkomna till denna underbara sekelskiftesvåning som renoverats med varsam hand och erbjuder ett härligt skick där ursprungsdetaljer samsas med moderna och stilrena linjer på ett mycket smakfullt sätt. Takstuckatur, spegeldörrar, trägolv samt 3.20 meter i takhöjd. Bostaden är tyst och lugnt belägen i gårdshuset med samtliga fönster mot innergården samt en rymlig balkong att njuta av. Suverän planlösningen med generösa sällskapsytor i kök och vardagsrum med specialritad öppen spis samt tre rymliga sovrum. Badrum med tvättmaskin och torktumlare samt separat gäst wc. Härlig matsal med plats för större sällskap och trevliga middagar! Hiss finns med egen ingång till våningen. Läget i Vasastan är mycket eftertraktat med den fina Tegnérlunden alldeles utanför porten. Detta är verkligen en våning utöver det vanliga som bör ses. Välkomna på visning!

– Entré med bra avhängningsmöjligheter. Klinkergolv med golvvärme och spotlightbelysning.

– Den öppna planlösningen mellan köket och vardagsrummet ger ett härligt ljus, rymd och känsla. Vardagsrum med gott om plats för önskad möblering. Takhöjd ca 3.10 meter. Trägolv och spotlightbelysning.

– Modernt och stilfullt kök med inbyggda vitvaror och praktisk köksö med sittplats för 3-4 personer. Bra arbetytor och generöst med förvaringsutrymmen med köksluckor i vitt ända upp till tak. Köket är utrustat med vitvaror från Husqvarna. Diskmaskin, induktionshäll, två ugnar varav en varmluftsugn och en ugn med mikrovågsugn, vinkyl, kyl, frys och espressomaskin. Praktisk köksö med ytterligare förvaring. Trägolv och spotlightbelysning.

– Charmig matsal med plats för större sällskap och trevliga middagar. Trägolv och spotlightbelysning.

– Här finns tre sovrum i fil med längsgående hall. Ett master bedroom med utgång till balkong. Ett av sovrummen är lite mindre, perfekt som barnrum, gästrum eller arbetsrum. Trägolv.

– Ett badrum samt en separat gäst-wc i hallen. Badrummet är utrustat med tvättmaskin, torktumlare, golvvärme, handdukstork, regn-dusch, handfat, skåp, spegel och wc. Gäst-wc med handfat, toalett och automatisk belysning.

– Underbar balkong med plats för bord, stolar och blomster. Balkongen vetter mot den lugna och trivsamma innergården. Här trivs man!

– Lägenheten har hiss som går direkt in i lägenheten.

– Dekorativ specialritad öppen spis (ingen rökkanal finns) som eldas med gel i matsalen. Förberett för att dra in stadsgas om så önskas (bekostas i så fall av framtida köpare).

ÖVRIGT
– En obligatorisk avgift om 150:-/månad tillkommer för bredband.

Pris: 6 500 000 kr

Månadsavgift: 4 973 kr

Andel i föreningen: 1,38530 %

Byggår: 1900

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten hör ett källarförråd. Det finns en fräsch gemensam tvättstuga med 5 tvättmaskiner, soprum inkl källsortering, cykelrum, barnvagnsrum (utan trappsteg) samt innergård med sommarmöblering och grill.

Lägenhetsnummer: 122

Hiss: Ja

Våning: 2

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen förvärvade fastigheten år 2000. Föreningen består av 72 lägenheter och 2 lokaler med bostadsrätt samt 4 lägenheter och 9 lokaler med hyresrätt. Föreningen omfattar gatuadresserna Upplandsgatan 15-19 samt Tegnergatan 36. Föreningen är en äkta förening som äger marken. Byggnadernas totalyta är enligt taxeringsbeskedet 8 150 kvm, varav 7 243 kvm utgör boyta och 907 kvm utgör lokalyta.

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2019 och sträcker sig fram till 2049.

Föreningens ekonomi är mycket god och per 2021-12- 31 uppgick den långfristiga skulden till 49 mkr vilket ger en belåningsgrad på 6.823 kr/kvm. Omsättningstillgångarna (kassa, bank) uppgick till ca 2 mkr. Föreningen har nyligen sålt en hyresrättslokal för 25 mkr som skall omvandlas till bostadsrätt. Det finns i nuläget inga beslutade avgiftsförändringar.

Bostadsrättens indirekta nettoskuld är 1.006.792 kr enligt uppgifter från årsredovisningen per 2021-12-31. (Föreningens skulder – räntebärande tillgångar & likvida medel gånger lägenhetens andelstal).

Renoveringar:
– Stambyte har skett i början av 1990-talet. Spolning av stammar 2013.
– Fönster och fasad i gathuset mot gården har åtgärdats 2004.
– Fasad mot Tegnérgatan målades om 2006.
– Samtliga tak målades om 2007.
– Upprustning av trapphus i gårdshusen 2007-2008.
– Bättringsmålning tak och byte av reglercentraler 2012.
– Nya tvättmaskiner till tvättstuga 2013.
– Fönster mot gården renoverades 2016.
– Installation av grind och låssystem 2018.
– Radonmätning 2020.
– Hiss renovering 2021.

Planerade renoveringar:
Stamspolning 2023.
Inga större underhåll är planerade de närmaste åren. Stambyte har skett i början av 1990-talet och förväntas inte ske igen förrän 2040-2050.

Förr ytterligare information se årsredovisningen.

Föreningen har en gemensam tvättstuga. Det finns en innergård med grill och utemöbler för föreningens medlemmar att disponera. Det finns cykelrum och barnvagnsförråd samt cykelställ på gården. Lägenheten disponerar ett källarförråd.

Besök gärna föreningens hemsida www.facklan7.se

Lägenheten är listad som 3 rok om 163 kvm i lägenhetsregistret men är uppmätt enligt mätbevis till 198 kvm och disponeras idag som 6 rok.

Förening: Brf Facklan nr 7

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband. Hastighet: 100 Mbit/s. Leverantör: Bredbandsbolaget/Telenor.

Här på Upplandsgatan 17 bor man med ett perfekt läge med ena foten i Vasastan och den andra i pulserande och eftertraktade city. Allt man kan önska finns verkligen här i form av butiker, trevliga restauranger och barer, mängder av mysiga caféer och bagerier samt kommunikationer såsom både bussar och tunnelbana. Närheten till allt är slående då man kan promenera in till city på ett fåtal minuter (Centralen/Arlanda Express) och den angränsande stadsdelen Kungsholmen nås på ca 10 minuters promenad med underbara möjligheter till joggingstråk och promenader längs Klara Sjö/Karlbergskanalen. För den som söker lugna och sköna andrum finns gröna parker i form av Tegnérlunden, Observatorielunden och blomstrande Vasaparken – alla inom ett par minuters gångavstånd.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.
Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.