Vasastan

Surbrunnsgatan 5

Sekelskifte möter stilren design i suverän familjefyra med sann villakänsla, egen uteplats och tre bra sovrum.

Adress

Surbrunnsgatan 5

Rum

4

Slutpris

6 825 000 kr

Avgift

4 305 kr/mån

Boyta

105 kvmOm bostaden

Välkommen till en ljus, genomgående och ytterst välplanerad familjelägenhet om fyra rum och kök med tre utmärkta sovrum samt utgång till fin innergård med tillgång till ”egen” uteplats*. Lägenheten har på senare tid smakfullt renoverats i stilren och modern design samt med gott om smarta förvarings- och funktionslösningar. Samtidigt bevaras vackra ursprungsdetaljer från byggåret.

Välrustat kök i stram och tidlös utformning har komplett maskinell utrustning i rostfritt från Miele och Siemens. Här finns utgången till innergården med fri disponering av stor, solig uteplats för trädgårdsmöbler och plantering. Härligt vardagsrum med generös yta för både soffa och matsalsbord. Helkaklat badrum med massagebadkar och tvättmaskin. Tre bra sovrum, varav ”master bedroom” med platsbyggd garderobsvägg.

Det här är en lägenhet med sann villa-/radhuskänsla som passar barnfamiljen med behov av många sovrum så väl som villasäljaren som uppskattar generösa sällskapsytor.

*Uteplatsen tillhör inte lägenheten formellt, men föreningen tillåter principiellt att den nyttjas av lägenhetsinnehavaren med egna bord och stolar.

– Hall med plats för avhängning vid klädhängare och förvaring i rymlig garderob. Hallen har viljoljat furugolv, vitmålade väggar och tak samt infällda spotlights i tak.

– Badrum med sjösten på vägg och golv, golvvärme, massagebadkar, tvättmaskin, toalett, handdukstork, hyllor och handfat på kommod med öppna hyllplan. Infällda spotlights i tak.

– Välrustat kök i stram och tidlös utformning med komplett maskinell utrustning i rostfri design från Miele och Siemens. Kyl, frys, induktionshäll, varmluftsugn, microvågsugn, diskmaskin och vinkyl. Köket har bra förvaring i skåp och draglådor. Matplats för 4-5 personer vid helglasad altandörr till innergården. Vitoljat furugolv, vitmålade väggar och tak samt infällda spotlights i taket.

– Stort vardagsrum med inbyggt ljudsystem från Bose. Här finns plats för både soffa och rejäl matsalsmöblering, två stora fönster, vitmålade väggar och tak med bevarad stuckatur.

– Tre utmärkta sovrum med vitoljade furugolv, vitmålade väggar och tak samt bra förvaring. Stort ”master bedroom” med platsbyggd garderobsvägg, barnrum med garderober och ett mindre rum innanför köket som väl nyttjas till gäst- eller arbetsrum.

Pris: 6 490 000 kr

Månadsavgift: 4 305 kr

Andel i föreningen: 9,46600 %

Byggår: 1895

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns källarförråd, cykelförråd, tvättstuga och härlig innergård med trädäck, grill och trädgårdsmöbler.

Renoveringar: V/A-stammar och elstigare byttes i fastigheten 1967. Sedan praktiserar föreningen partiella stambyten varefter varje enskild medlem renoverar sina kök och våtutrymmen. Badrums- och kökstam byttes i denna lägenhet 2006. Samtliga stammar inspekterades och spolades/rengjordes 2009/2010. Fasad och fönster renoverades 2008. Trapphus och tvättstuga renoverades 2005/2006. Innergården renoverades 2007/2008 med ny stenläggning, planteringar, trädäck etc. I samband med denna gårdsrenovering gjordes dränering och re-lining av rör i källaren. Nya termostater och injustering värmesystem 2008. Inredning/byggnation av vindsvåning, nytt yttertak och hissmaskineri samt uppfräschning av källare med nya förråd 2009. Föreningen kommer påbörja installation av bergvärme under våren 2014.

Lägenhetsnummer: 11005-003 (1002)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 0,5 av 5.

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalsskrivna och externa garagemöjligheter i området. Se gärna www.garageplatsen.se.

Allmänt om föreningen: Föreningen förvärvade fastighten 2000 och upplåter idag 18 lägenheter med bostadsrätt samt en lokal med hyresrätt. Föreningen är äkta och har en mycket god ekonomi. Per 2013-12-31 är de långfristiga skulderna ca 3.300.000:- och omsättningstillgångarna ca 2.100.000:-. Inga avgiftsförändringar planeras.

Förening: Brf Trasten 10

TV: Kabel-TV via ComHem. Grundutbud ingår i avgiften.

Internet: Bredband via ComHem alternativt via fiber från Bredbandsbolaget.

Sammanställning: Från lägenhetens kök finns en utgång till gården. I direkt anslutning till utgången finns en uteplats med disponeringsmöjlighet för innehavaren av denna lägenhet. Uteplatsen tillhör inte lägenheten formellt, men föreningen tillåter principiellt att den nyttjas av lägenhetsinnehavaren med egna bord och stolar.

Attraktivt innerstadsläge med närhet till det mesta! Här har du kort promenadavstånd till Humlegården, Lill Jansskogen, Hagaparken och Brunnsviken. Läget är också utmärkt för er som på endast några minuter vill nå city och Stureplan med allt från restauranger till skärgårdsbåtarna vid Nybroviken. I området kring Surbrunnsgatan finns bra utbud av mataffärer, butiker, gym, caféer och restauranger. Kommunikationerna är utmärkta med flertalet innerstadsbussar, T-bana (Tekniska högskolan) och Roslagsbanan.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.

Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.