Vasastan

Norrbackagatan 60, 5 tr.

Enastående vindsvåning i toppskick. Terrass, eldstad och genomgående planlösning. 2-3 sovrum. Nyrenoverad fastighet från 1930.

Adress

Norrbackagatan 60, 5 tr.

Rum

4

Slutpris

11 200 000 kr

Avgift

4 435 kr/mån

Boyta

103 kvm

Biyta

15 kvmOm bostaden

I klassisk och nyrenoverad fastighet från 1930, belägen i populära Birkastan, finns denna drömmarnas vindsvåning om 118 kvm totalyta (103 kvm boyta + 15 kvm biyta) med hiss till våningsplanet. Vindsvåningen är i toppskick med charmen bevarad. Enastående terrass med golvvärme och sol från morgon till eftermiddag med utgång från sällskapsdelen. Eldstad, stora fönster med utsikt över takåsar och grönskade park samt vacker fiskbensparkett som på ett snyggt sätt binder samman våningen. Vindsvåningen är ytterst välplanerad med stora sällskapsvänliga ytor och öppen planlösning mellan vardagsrummet och köket. Två rymliga sovrum med plats för dubbelsäng samt möjlighet till ytterligare ett sovrum, som i dagsläget disponeras som walk-in closet/arbetsrum. Två lyxiga, stilfulla och rymliga badrum. Lägg också till de goda förvaringsutrymmena, inbyggda högtalare, fjärrstyrda takfönster med regnsensorer samt genomgående smakfulla materialval. Det höga läget i kombination med den genomgående planlösningen och den generösa takhöjden ger hela bostaden ljus, rymd och charm!

Sammanfattningsvis så finner du i Brf Pokalen 5 ett kompromisslöst designboende som ger dig tillgång och närhet till det mesta du kan önska. Fastigheten är en tidstypisk byggnad från 30-talets början med generös takhöjd och stora fönster. Renoverat med vördnad och omsorg för att bevara husets ursprungliga karaktär, men kraftfullt uppdaterat för den höga funktionalitet och bekvämlighet som bättre passar vår moderna livsstil. Varmt välkommen på visning!

– Trevlig entré med bra avhängningsmöjligheter i platsbyggd garderob med skjutdörrar. Stengolv, samma som i badrum och runt eldstaden för en fin enhetlig känsla.

– Stilfullt snickeribyggt kök med bra arbetsytor och bänkskiva i kalksten. Mycket goda förvaringsutrymmen med köksluckor i vitt. Köket är utrustat med diskmaskin, vinkyl, kyl, frys, induktionshäll, fläkt, ugn och mikrovågsugn allt från Miele. Stort härligt fönsterparti med underbar utsikt mot takåsar och park. Vattenburen golvvärme.

– Sällskapsvänlig öppen planlösning mellan köket och vardagsrummet. Utgång till terrassen via skjutdörr i glas samt en trevlig eldstad. Gott om plats för önskad möblering samt matbord för större sällskap. Vid matsalsdelen finns ett platsbyggt vitrinskåp med utmärkt förvaringsutrymme. Vattenburen golvvärme.

– Två rymliga och snygga badrum med lyxig känsla. Badrummet som nås från entrén är utrustat med tvättmaskin och torktumlare, handdukstork, eldriven golvvärme, dusch, duschvägg, handfat, skåp samt vägghängd wc. Dessutom takfönster, inbyggda högtalare samt en specialbeställd spegel med inbyggd belysning.

– Badrum 2 nås från Master bedroom och är utrustat med badkar, dusch, duschvägg, handdukstork, eldriven golvvärme, dubbla handfat, skåp, fönster samt vägghängd wc. Inbyggda högtalare och specialbeställd spegel som ytterligare förstorar badrummet.

– Bostaden har 2-3 sovrum:
Master bedroom har plats för dubbelsäng samt sängbord. Här finns även en praktiskt alkov som med fördel kan nyttjas som läshörna/arbetsrum/barndel. Vattenburen golvvärme, vackra stenväggar, fjärrstyrt takfönster med fjärrstyrd jalusi som mörklägger rummet. Rymligt (dolt) förvaringsutrymme med särskilt framtagen lucka.

Sovrum 2 har plats för säng, sängbord samt extra byrå om så önskas. Här finns även platsbyggda garderober och skrivbord. Vattenburen golvvärme.

Walk-in closet – möjligt sovrum 3. Detta rum nyttjas i dagsläget som en suverän walk-in closet med platsbyggda garderober, skrivbord och klädhängare. Möjlighet finns även att disponera detta rum som barnrum, gästrum eller arbetsrum om så önskas. Stenväggar och vattenburen golvvärme.

– Underbar takterrass om cirka 8 kvm med utgång från vardagsrummet. Sol sommartid från morgon till cirka 14-tiden. Utsikt mot takåsar samt parken. Elburen golvvärme och eluttag. Förberett för markis. Gott om plats för större möblemang och blomster. En egen oas mitt i stan!

Pris: 11 500 000 kr

Månadsavgift: 4 435 kr

Andel i föreningen: 4,65490 %

Byggår: 1930

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 1501

Hiss: Ja

Energiförbrukning: 185 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Brf Pokalen 5 förvärvade fastigheten på Norrbackagatan 60 och Kadettgatan 7-9 år 2013. Fastigheten totalrenoverades 2013-2014 och återfick då sin forna glans till en modern version av dess fina funkiskaraktär från 1930. Föreningen består av 37 bostadsrättslägenheter samt 6 hyreslokaler (total byggnadsyta 2.225 kvm, varav boytan är 1.909 kvm och lokalytan är 316 kvm. Under utgången av 2016 inhystes alla föreningens lokaler av hyresgäster som bedriver näringsverksamhet. Föreningen beskattas såsom en äkta bostadsrättsförening och äger marken. Delat ägande är ok.

Under 2018 amorterade föreningen 1.560.000:- och i mars 2019 amorterades ytterligare 400.000:- som ett led i den långsiktiga planen att minska skuldsättningen. En avgiftshöjning med 2 % sker enligt ekonomisk plan fr o m 1 januari 2020. Överlåtelseavgift betalas av köparen. Mer information finns i bifogad årsredovisning.

Utfört underhåll ovh planerade åtgärder:
2013/2014 – Stambyte kök och badrum. Fasad omputsad. Utvändig renovering av fönster och balkongdörrar. Målning av väggar, golv, tak i hela källaren. Totalrenovering av trapphus. Omläggning av tak. Byte av fjärrvärmecentral. El-stigarna bytta. Två st vindslägenheter en lägenhet i bottenplanet byggdes.
2015 – Upprustning av innergård.
2016 – Stambyte avloppsrör i källaren, montering av barnspärr och lås på vädringsbalkonger.
2017 – Installation av avgasare och magnetilfilter. Besiktning av de tre lägenheter som klassas som nyproducerade (vindslägenheter och lägenhet i bottenplanet).
2018 – Totalrenovering av en av föreningens kommersiella lokaler och installation av nya spotlights i trapphuset.
2019 – Renovering av vissa balkonger.

En underhållsplan upprättades 2016 och föreningen planerar att renovera några av de övre balkongerna och att löpande renovera lokalerna. Då fastigheten nyligen genomgått en totalrenovering så finns i övrigt inga större renoveringar planerade annat än det normala löpande underhållet.

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. Det finns en trevlig gemensam innergård med sommarmöblering samt ett cykelrum/barnvagnsrum. Tvättstuga finns ej i fastigheten då samtliga lägenheter har egna maskiner.

Förening: Brf Pokalen 5

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 37

Antal lokaler: 6

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband. Leverantör: Com Hem.

Sammanställning: Underbar takterrass om cirka 8 kvm med utsikt över park och takåsar. Sol sommartid från morgon till cirka 14-tiden. Gott om plats för större möblemang och blomster. Elburen golvvärme och eluttag. Förberett för markis. Här trivs man!

Boarea 103 kvm samt 15 kvm ej mätvärt utrymme (begränsad takhöjd) enligt säljarnas mätbevis utfärdat den 2017-02-20, enligt bostadsrättsföreningens info är lägenhetsarean 103 kvm. Lägenheten är hos föreningen registrerad som en 3 r.o.k men disponeras i dagsläget som en 4 r.o.k.

Norrbackagatan 60 ligger just där lummiga och lugna Birkastan möter det charmiga och pulserande Vasastan. Här, intill mysiga parkområdet Solvändan, är läget ostört och det gröna lugnet ger precis den ro som gjort Birkastan så populär. Men bara ett stenkast bort ligger områdets hjärta och givna samlingsplats Rörstrandsgatan, som erbjuder den rastlöse såväl charmiga butiker som trevliga caféer och restauranger. Allt inom ständigt räckhåll. Angränsande Vasaparken är ett annat mycket populärt tillhåll för såväl vuxna som barn – året runt. Här finns säsongscaféer och aktiviteter för hela familjen med fotbollsplan, lekpark, boulebana, minigolf och rena grönområden för picknicks och utomhusluncher. För att inte nämna isbana vintertid! Parken är väl underhållen och en av Stockholms mest omtyckta, inte helt oförhappandes. Vill man ha ännu mer natur – och dessutom lite finkultur på köpet – ligger fantastiska Hagaparken bara en promenad bort. Här finns joggingspår och tennisbanor och många vackra promenadstråk. Sådana har du också längs med Karlbergs Slott som även det ligger vackert vid vattnet bara några minuter bort från Norrbackagatan 60. Dessutom närhet till Röda Bergen med lekparker och kvarterskrogar ( Marcos, Ultimat och inte minst Gunthers korv!). Vidare är det promenadavstånd till Torsplan med bl.a. Hemköp, Willys och nyöppnade SATS med löparbana och gym på taket! Här byggs även Norra Tornen och Hagastaden växer fram. Kommunikationerna i området är mycket goda med flertalet busslinjer, tunnelbana (S:t Eriksplan) och flygbussar i princip runt knuten. Lätt att ta sig från och lätt att komma hem, precis som det ska vara!

Information om budgivning och undersökningsplikt:
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se. Enligt lag råder fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden samt bostadsrättsföreningen ordentligt innan kontraktskrivning. Uppgift angående bo-/biarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig och regler för uppmätning kan ha ändrats sedan aktuell uppmätning utfördes. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning före kontraktskrivningen. Planritningen är baserad på en skiss och avvikelser kan förekomma. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Köparen är införstådd med att det i fall en eller flera alternativa planlösningar presenteras/diskuteras/distribuerats i samband med försäljningen är denna endast att betrakta som en idéskiss, d.v.s. den är på intet sätt sanktionerad hos aktuell bostadsrättsförening eller rent byggnadstekniskt och kan således ej ses som genomförbara utan köparens egna undersökning om dess möjlighet. Detta även om föreslagen planlösning redan existerar i annan lägenhet i fastigheten. Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse innan köpet.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.