Solna - Råsunda

Lövgatan 68, 6 tr

Möjligheternas 4:a i Råsunda med högt och fritt läge, solig balkong i söder och vidsträckt utsikt. Utmärkt planlösning och två separata ingångar.

Adress

Lövgatan 68, 6 tr

Rum

4

Slutpris

5 490 000 kr

Avgift

3 114 kr/mån

Boyta

91 kvmOm bostaden

Med högt, strålande ljust och fritt läge med mildsvid utsikt mot flera vädersträck och över stad och natur, ligger denna utmärkta och mycket väldisponerade hörnlägenhet om 91 kvm och 4 rum och kök med solig balkong i söder.

Lägenheten har en familjevänlig planlösning, den är utmärkt disponerad och maximalt yteffektiv med tre möjliga sovrum. Den har två ingångar, en huvudingång och en ingång som leder till separat sovrumsdel som ger möjlighet till egen ingång för den hemmavarande tonåringen eller för den med behov av ett kontor hemma. Rummet har en fransk balkong och WC med toalett och handfat.

I övrigt finns ett vardagsrum med parkettgolv och utgång till balkongen, kök med matplats, hall med plats för avhängning samt ett fräscht helkaklat badrum med badkar, handfat och tvättmaskin.

Lägenheten är i ett välhållet originalskick, men ett visst moderniseringsbehov föreligger och potentialen samt möjligheterna är enastående för den som drömmer om att hitta en ”oförstörd lägenhet” att själv sätta sin prägel på.

Välskött och klok förening med god ekonomi och låga månadsavgifter. Avgifterna har vid två tillfällen sänkts med 5 % och föreningen har de senaste åren haft avgiftsfritt i december.

Varmt välkommen till Lövgatan 68. Här bor du med ett idealiskt och lugnt läge i attraktiva Råsunda, precis i gränslandet mellan Solna och Sundbyberg med flertalet restauranger, Filmstaden med biograf, goda kommunikationer och mysiga grönområden runt husknuten.

– Hall med plats för ytterkläder och skor samt klädförvaring i garderob.

– Fräscht helkaklat badrum med klinkergolv, badkar, handfat, badrumsskåp och tvättmaskin.

– Ljust och lättmöblerat vardagsrum med parkettgolv och utgång till balkong i söder. Från balkongen avnjuts fri vidsträckt utsikt över kringliggande takåsar.

– Kök i äldre standard med gott om skåp, kyl och frys, spis och fläkt. Matplats för 4-5 personer.

– Tre möjliga sovrum, varav ett med egen ingång från trapphuset. Sovrummet har eget WC med toalett och handfat i anslutning och passar för t ex den hemmavarande tonåringen eller den med med behov av ett eget kontor hemma. De andra två sovrummen (ett används som matrum) är lättmöblerade med plats för dubbelsäng.

Pris: 4 995 000 kr

Månadsavgift: 3 114 kr
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV (basutbud). Övriga driftskostnader: Hushållsel ca 250-300:-/månad. Hemförsäkring ca 200:-/månad.

Andel i föreningen: 4,45250 %

Byggår: 1964

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 2-glasfönster

Lägenhetsnummer: 23 (1602)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 6 av 8.

Energiförbrukning: 146 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Klinten 4 bildades 2003 är en äkta förening med 28 lägenheter, varav 27 upplåts med bostadsrätt och en med hyresrätt samt en lokal med hyresrätt på ca 125 kvm (förskoleverksamhet). Byggnaden utgörs av ett åttavåningshus med vind och den totala bostadsytan uppgår enligt taxeringsbeskedet till 2.230 kvm och fördelas på 12 st 2:or, 2 st 3:or, 12 st 4:or och 2 st 4:or med etage.

Till byggnaden hör även 17 st parkeringsplatser och tre garageplatser som hyrs ut till medlemmarna och hyresgästerna. Föreningen äger marken och den totala tomtarealen uppgår enligt taxeringsbesked till 1.454 kvm.

Föreningens ekonomi är mycket god. Per 2015-12-31 var omsättningstillgångarna (kassa och bank) ca 1.472.000:- och de långfristiga skulderna ca 7.970.000:-, vilket ger en belåningsgrad på 3.702:-/kvm bostadsyta (normalt god belåningsgrad i en brf ligger i spannet 5.000-10.000:-/kvm bostadsyta). Tack vare den goda ekonomin så sänktes avgifterna med 5 % fr o m april 2015, man hade ett avgiftsfritt december 2015 samt sänkte avgifterna med ytterligare 5 % fr o m januari 2016. Inga avgiftsförändringar finns planerade/beslutade.

Renoveringar i fastigheten:
2004: Spolning av stammar. Träden tuktade.
Piskbalkongen renoverad.
2005: Tvättstugan renoverad. Samtliga maskiner utbytta. Renovering av fasad och balkonger. Yttertak av plåt ommålat och papp utbytt. Låsbyte.
2006: Värmeväxlarna med kringutrustning utbytta. Termostatkranarna installerade. Staket mot Råsundavägen uppsatt
2007: Uteplatsen har försetts med vinsdskydd, bänkar med bord och grill.
Entrén har försetts med isolerglasfönster. Gallergrind har satts upp mot vinden. Renovering av tätskick mm på gamla piskbalkongen. I hissen har överbelastningsskydd installerats. Staket mot Lövgatan uppsatt.
2008: Ny OVK-mätning utförd och godkänd. Radonmätning utförd utan anmärkning. Energideklaration upprättad och godkänd. Nya ventilationsventiler.
2009: Garagedörrar utbytta.
2010: Värmeväxlare installerad. Tvättmaskinerna utbytta.
2011: Ny hiss.
2012: Ljuddämpande takplattor monterade i tvättstugan. Ny belysning i entré, trapphus och våningsplan. Förstärkning av brandskyddet. Samtliga lägenheter har erbjudits brandvarnare. Seriekopplade brandvarnare på våningsplan, entrén och i källaren. Pulversläckare uppsatta. Ny ventilationsanläggning i lokalen.
2013: Ny torktumlare. Uteentrén helt utbyggd. Ramperna utbytta.
Radonmätning av lokal utan anmärkning.
2014: Utemiljön mot Lövgatan förbättrad. Ytterligare en parkeringsplats.
Plåttaket ommålat.
2015: Ny OVK-mätning utförd och godkänd. Solaltanen har försetts med klätterskydd och nya möbler. Barnvagnsrummet har målats om och hyllor har satts upp.
2016: Ny golvbeläggning i hiss och i entré till solaltanen. Parkeringsområdet och utemiljön i anslutning till detta har moderniserats. Ny och utökad belysning har satts upp. Av antalet parkeringsplatser (20 st) är nu 8 st försedda med laddstolpe till elbil.

Byte av V/A-stammar sker partiellt och i samband med när medlem renoverar sitt kök och/eller badrum. Trasiga och skadade stammar har bytts ut och konditionen hos de ledningar som undersökts har bedömts som god.

Föreningen planerar asfaltering av parkeringsområdet under våren 2017.

Till lägenheten hör dispositionsrätten till ett källarförråd. I fastigheten finns en välutrustad tvättstuga, cykelrum och barnvagnsrum.

Förening: Brf Klinten 4

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband. Leverantör: Com Hem.

Sammanställning: Balkong i söder med plats för bord, stolar och växter. Vidsträckt utsikt över takåsar.

På Lövgatan 68 bor du med närhet till allt du kan tänkas behöva. Mall of Scandinavia, Skandinaviens största inomhusgalleria med ett brett utbud av shopping, dagligvaruhandel, restauranger, service och nöjen. Precis bredvid ligger nationalarenan Friends Arena som erbjuder allt från fotbollsmatcher till konserter. Gillar man motion och friluftsliv så finns Råstasjön och Lötsjön endast några minuters promenad bort med fina motionsslingor och grönområden.
Goda kommunikationsmöjligheter med T-bana (Näckrosen) som ligger endast någon minut bort och buss 515 precis intill huset som tar en till Odenplan.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.