Södermalm - Mariaberget

Brännkyrkagatan 34 A, 4 tr

Unik, modern & maximalt yteffektiv familjevåning på Mariaberget. Högt läge på eget våningsplan med inglasad balkong, ytor i bra skick och fin utsikt.

Adress

Brännkyrkagatan 34 A, 4 tr

Rum

4

Slutpris

9 700 000 kr

Avgift

3 176 kr/mån

Boyta

110 kvmOm bostaden

Välkommen till ett efterlängtat, modernt och stilrent familjeboende beläget i historiska kulturkvarter på Mariaberget, mitt bland pittoreska kullerstensgator och vackra kulturkåkar med Mariatorget, Monteliusvägen och Ivar Lo´s park runt husknuten.

Med högt, strålande ljust och genomgående läge på ”eget” våningsplan (4 av 5) i modern fastighet uppförd i för området klassicistisk stil, ligger denna fantastiska, tyst belägna och suveräna fyrarummare (möjlig 5:a) om 110 utmärkta kvm i toppskick.

Lägenheten har på senare tid renoverats och karaktäriseras av stilren design, smakfulla materialval och mängder av bra förvarings- och funktionslösningar. Planlösningen är suveränt disponerad, den är mycket yteffektiv och präglas av ljus och rymd. Här ges rymliga och öppna sällskapsytor med ett stort och välutrustat sällskapskök samt vardagsrum i anslutning. Flertalet fönsterpartier mot Brännkyrkagatan ger härlig utsikt över tinnar, torn och takåsar. Sällskapsdelen är verkligen något utöver det vanliga! Köket är stilrent designat, komplett maskinellt utrustat och har plats för stort matsalsbord och många middagsgäster. Vardagsrummet är väl tilltaget med plats för soffgrupp och TV-möbel.

Tre bra sovrum, ett föräldrasovrum med god förvaring i platsbyggd garderobsvägg och utgång till balkongen samt två utmärkta barn- tonårsrum. För dem med behov av ett fjärde sovrum finns möjlighet att bygga det i anslutning till kök/vardagsrum (se alternativ planlösning). Toppfräscht badrum med både dusch och badkar, tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare och i övrigt sobra materialval. Hall med plats för ytterkläder och skor samt access till gäst-WC.

Garage i fastigheten med 6 st platser. Rymlig hiss går från gatuplanet till lägenhetsplanet. Välskött förening med god ekonomi och låga månadsavgifter där både kabel-TV och bredband inkluderas.

– Välkomnande hall med plats för ytterkläder och skor. I anslutning till hallen finns toppfräsch gäst-WC med toalett och handfat. Hallen har gott rumssamband med access till de tre sovrummen samt leder vidare till sällskapsdelen med kök och vardagsrum.

– Härliga sällskapsytor med stort och välutrustat kök i stilrent och mycket funktionellt utförande. Här finns god förvaring i skåp och draglådor, komplett maskinell utrustning samt bra arbetsytor för matlagning. Invid köket finns utrymme för stort matsalsbord (även möjligt att bygga ett fjärde sovrum här, se alternativ planlösning). Fönster med fin utsikt över kringliggande takåsar.

– Köket leder vidare till ett vardagsrum med plats för soffgrupp, TV-möbel och bokhyllor. Här finns ett burspråksparti med fin utsikt över kringliggande takåsar.

– Snyggt, fräscht och rymligt badrum med både dusch och badkar, tvättmaskin och torktumlare från Electrolux, bra förvaring i form kommod under handfat, toalett och handdukstork.

– Tre bra sovrum. Ett föräldrasovrum med platsbyggd garderobsvägg och utgång till stor inglasad balkong. Två sovrum som med fördel används som barn-, tonårs-, gäst- eller arbetsrum.

Pris: 8 950 000 kr

Månadsavgift: 3 176 kr
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och bredband. Övriga driftskostnader: Hushållsel ca 400-500:-/mån. Hemförsäkring ca 200-250:-/mån.

Andel i föreningen: 8,56000 %

Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Byggår: 1980

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 0041 (1401)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 4 av 5.

Energiförbrukning: 90 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Föreningen har ett garage med 6 garageplatser, vilka uthyres för ca 815 kr/mån. Boendeparkering på gatan finns, kontakta Stockholms Stad för mer information.

Allmänt om föreningen: Brf Kattryggen 3 bildades i samband med byggnadsåret 1980 och består av två bostadshus, Brännkyrkagatan och Tavastgatan. Föreningen omfattas av 14 lägenheter vilka samtliga upplåts med bostadsrätt. Föreningen äger marken. Föreningen godkänner delat ägande men inte juridisk person.

Till lägenheten finns nyttjanderätten till ett källarförråd. I fastigheten finns garage med 6 platser (ca 815:-/mån, f.n. kö), tvättstuga, cykel- och barnvagnsförråd samt sopsortering.

Gjorda renoveringar:

2015
– Målning av tak

2014
– Isolering av gård och garaget.
– Omläggning av stenläggning på innergården.

2013
– Ny hiss i B-huset.

2012
– Ny hiss i A-huset.
– Renovering av fönster.
– Inredning ny lägenhet till försäljning.

2011
– Installation av säkerhetsdörrar.
– Utbyte av fläktar.
– Nytt golv och vindsinredning Troax.
– Ny dörr till garaget.

Inga större renoveringar eller investeringar finns planerade eller beslutade.

Förening: Brf Kattryggen 3

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Ingår som en obligatorisk del av månadsavgiften.

Internet: Bredband. Leverantör: Com Hem, 100 Mbit/s. Bredband ingår som obligatorisk del av månadsavgiften.

Sammanställning: Inglasad balkong mot föreningens innergård.

Attraktivt läge på Södermalm i de eftersökta kulturkvarteren vid Mariaberget och Mariatorget. Rofyllt läge på Brännkyrkagatan nära Monteliusvägens promenadstråk där utsikten över Stockholm, Riddarfjärden och Stadshuset är hänförande. Det är nära till pulsen vid Götgatsbacken och Medborgarplatsen, där restauranger och pubar ligger tätt. Här lever man i hjärtat av stadsdelen med allt man kan önska sig och ett stenkast från Mosebacke och Slussen. T-bana (Slussen och Medborgarplatsen) och flertalet innerstadsbussar.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.