Södermalm

Sockerbruksgränd 18, 3 tr

Sjöläge! Fantastisk bostad på Södermalm i ett unikt drömläge

Adress

Sockerbruksgränd 18, 3 tr

Rum

4

Slutpris

6 180 000 kr

Avgift

3 754 kr/mån

Boyta

96 kvmOm bostaden

Drömläge på söder! Bo i ett soligt gavelläge med en härlig sjöutsikt mot ett fantastiskt sjöliv. Hela bostaden i toppklass; genomgående ekparkettgolv, vita väggar och fina vita spegeldörrar. Här trivs man!

Välkomnande hall.

Separat WC med stor inkaklad väggspegel längs med ena väggen. Vitt tvättställ med mörk kommod. Grått klinkergolv och vita kaklade väggar. Spotlights.

Klädkammare med bra belysning.

Ljust och luftigt vardagsrum som ligger i rakt söderläge utan insyn med utgång till en stor balkong rakt ut mot vattnet och det härliga sjölivet i Tanto. Exklusiv belysning med dimmer och uplights i tak.

Öppen matplats/läshörna i gavelläge mot vattnet utan insyn ut från stort högt fönster.

Sovrum 1 som ligger rakt ut mot vattnet utan insyn i soligt läge. Garderober i spegelglas.

Exklusivt helkaklat vitt badrum med grått klinkergolv med golvvärme. Badkar på tassar. Vitt tvättställ med mörk kommod och över ett spegelskåp med extra belysning. Handdukstork. WC. Spotlights.

Stor klädkammare med bra belysning.

Sovrum 2 med två garderober med spegelglas. Ingen insyn.

Sovrum 3 närmast köket med ingång från hall och kök. Kan göras om till matsal.

Exklusvit härligt vitt Kvik kök med mycket bra förvaring i stilrent vitt. Allt genomtänkt och smart planerat. Vitvarorna i rostfritt; hel kyl, hel frys, ugn, mikro, diskmakin integrerad, vinkyl, elspishäll och fläkt. Snygg diskho med ljusgrå bänkskiva och stänkskyddet i hela skivor av glas med vit bakgrund. Spotlights i överskåpen ner mot bänkskivan som ger en fin stämning. Matplats för ca 4-6 personer. Fönster utan insyn.

Läge:
————-
Högalids församling sträcker sig från Södermalms västra udde, längst ut på Reimersholme och bort mot Rosenlundsgatan i öster. Området är känt för sina många grönområden och härliga promenadvägar längs Årstaviken i söder och Riddarfjärden i norr. Det finns även tre holmar i församlingen, populära Reimersholme, lugna Långholmen med strand- och klippbad samt Årsta holmar.

Området har idag genomgått en spännande förvandling i och med att nya Hornstull öppnade under våren 2013. Här finns det en mix av caféer, restauranger och butiker. Några guldkorn som är värda att nämna är bland annat kvartersbiografen Bio Rio, populära Judit och Bertil, nyöppnade Tjoget och klubbmusikarrangören Debaser vid Hornstulls Strand där flera stora inhemska och internationella artister spelat.

Det största grönområdet är Tantolunden där det finns orörd natur, kolonilotter, fina parkleker och gott om badplatser i form av flera bryggor och en barnvänlig sandstrand. På Zinkensdamm IP kan man titta på bandy eller själv åka skridskor under vintern.

Kommunikation
Högalids församling följer den röda t-bane linjen från Slussen med stationerna Mariatorget och Zinkensdamm som närmsta stationer. Buss 43 stannar runt hörnet och tar dig till city och buss 3 samt 4 går ute på Ringvägen. Det är även nära till Södra station där pendeltåget går.

Skolor/förskolor
Högalid är ett barntätt område och det finns ett stort antal förskolor att välja mellan samt fyra grundskolor (Högalidsskolan, Bergsundsskolan, Lundaskolan och Mariaskolan). För mer information se http://www.stockholm.se/ForskolaSkola/.

Pris: 6 180 000 kr

Månadsavgift: 3 754 kr

Andel i föreningen: 0,30067 %

EL: 350 kr/mån

Försäkring: 100 kr/mån

Total driftkostnad: 450 kr/mån

Byggår: 1965

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten hör ett källarförråd. Flertalet moderna tvättstugor och grovtvättstugor finns att tillgå i källaren med torktumlare och torkskåp. I fastigheterna finns gym, bastu, snickarverkstad, cykelrum, barnvagnsrum, grovsoprum, festlokal, övernattningslägenheter och en roddbåt.

Lägenhetsnummer: 720 (1302)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 3 av 7.

Energiförbrukning: 142 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Garageplats. Till garageplatsen är det separat kö. Pris ca 805 kr/m. Parkeringsplats. Till parkeringsplatsen är det separat kö. Pris ca 370 kr/m för p-plats med motorvärmare och ca 230 kr för p-plats. Ca 20 platser finns som gästparkering. Boendeparkering på gatan. www.stockholm.se. Mellan 17:00-09:00 samt helger råder fri parkering.

Allmänt om föreningen: http://www.hsb.se/stockholm/tanto

Mycket välskött förening med tillgångar på ca 20 miljoner i kassan samt ca 60 hyresrätter vilket betingar ett mycket stort framtida dolt kapital för föreningen.

Brf Tanto förvärvade fastigheten år 1980. Föreningen består idag av 729 lägenheter, varav ca 60 st fortfarande är upplåtna med hyresrätt vilken är en framtida dold tillgång för föreningen. Total bostadsyta är 53957kvm och föreningens ca 40 lokaler har en yta på totalt 3494 kvm.

De fem bågformade lamellhusen är ett gott exempel på funktionell 60-tals arkitektur. Under 2012 har Stockholms Stadsmuseum klassificerat föreningens fastigheter som synnerligen värdefulla i enlighet med Kulturminneslagen. Enligt Stadsmuseet ligger fastigheterna även inom kulturhistorisk värdefull bebyggelsemiljö.

Förening: HSB Brf Tanto

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Det finns ett brett utbud av anslutningsmöjligheter via telfonjacket. Com Hem ger möjligheten till internet via TV-uttaget.

Internet: via comhem.se. Betalas separat.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.