Södermalm

Ringvägen 151 A, 2 tr

Ljuvligt 1920-tal möter det stilrent moderna i suverän 4:a med 3 sovrum, högt & ljust läge, balkong, öppen spis & utsikt över Lilla Blecktornsparken.

Adress

Ringvägen 151 A, 2 tr

Rum

4

Slutpris

8 760 000 kr

Avgift

3 900 kr/mån

Boyta

94 kvmOm bostaden

I vacker och välskött 1920-talsfastighet med centralt och trevligt läge på Södermalm nära Nytorget, Vitabergsparken och Sofia kyrka, återfinns denna högt och ljust belägna, utmärkt disponerade och superfina fyrarummare i absolut toppskick.

Lägenheten är genomgående från gård till gata och erbjuder en mycket tilltalande, yteffektiv och familjevänlig planlösning med högt till tak om ca 2,80 meter, parkettgolv, fina snickerier och spegeldörrar, en öppen spis (f.n. ej fungerande), spröjsade fönsterpartier som ger ett härligt ljusflöde, balkong mot innergården samt fransk balkong i fritt söderläge mot Lilla Blecktornsparken.

Lägenheten har nyligen byggts om och smakfullt totalrenoverats med stilren design, sober färgsättning och massor av genomtänkta förvarings- och funktionslösningar. Här finns en välkomnade hall med plats för ytterkläder, skor och generös klädförvaring i platsbyggd garderob. Toppfräscht, stilrent badrum med helkaklade väggar och klinker på golv med värme, duschhörna med blandare från Tapwell, WC, handfat på kommod, handdukstork m.m.

Tre bra och rymliga sovrum ligger ostört och tyst mot innergården. Ett av dem har access till eget WC och ”tvättstuga” med toalett, handfat och inbyggd tvättmaskin samt torktumlare. Ett av de andra har platsbyggd garderobsvägg och utgång till balkongen som ligger mot innergården.

Ljus, öppen och generös planlösning mellan vardagsrum och kök. Vardagsrummet är lättmöblerat med plats för soffgrupp och TV-möbel. Köket, med tillhörande köksö, är stilsäkert designat med gott om förvaring i skåp och draglådor, bra arbetsytor och komplett maskinell utrustning från bl a Smeg. Via dubbeldörrar ges öppning till fransk balkong i söderläge med fri utsikt mot lummiga Lilla Blecktornsparken.

Välskött förening med renoverad fastighet och stark ekonomi. Föreningen har 29 garageplatser där en plats kostar 800:-/månad.

Välkommen till ett sant drömboende för både barnfamiljen och villasäljaren i en välskött förening med låga avgifter, garage och ett toppläge på Södermalm med närhet till Nytorget, Sofia kyrka, Vitabergsparken, Blecktornsparken, Årstaviken och all nödvändig service samt kommunikationer utanför porten.

Pris: 7 950 000 kr

Månadsavgift: 3 900 kr
I avgiften ingår värme, vatten & kabel-TV. Obligatoriskt tillägg för balkongfond tillkommer med 76 kr/mån.

Andel i föreningen: 2,96950 %

EL: 500 kr/mån

Försäkring: 200 kr/mån

Total driftkostnad: 700 kr/mån

Byggår: 1929

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 127 (1205)

Hiss: Ja

Våning: 2

Antal våningar: 5

Energideklaration: Utförd

Energideklaration utförd: 2019-10-02

Energiklass: F

Parkering/Bilplats: Garage i fastigheten med totalt 29 st platser, varav 9 st med intern kö enbart för medlemmarna och där platserna kostar 800:-/mån/st samt 20 st med extern kö för 1.600:- + moms/mån. I övrigt gäller boendeparkering på omkringliggande gator.

Allmänt om föreningen: Brf Räfsan 8 är en äkta bostadsrättsförening som förvärvade fastigheten 2002. Fastigheten uppfördes 1929 och består av 54 lägenheter, varav tre hyresrätter. Föreningen hyr även ut två lokaler. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 4.851 kvm, varav 2.785 kvm utgör lägenhetsyta och 2.066 kvm utgör lokalyta. Marken innehas med äganderätt.

Föreningen har även ett garage med 29 platser där en plats för medlemmar kostar 800:-/månad.

Föreningens ekonomi är mycket stark och hyresintäkterna från både lokaler och garage är goda. Ekonomin stärktes ytterligare i samband med försäljningen av vindslägenheterna 2011. Ett stort dolt kapital utgörs även av de kvarvarande hyresrätterna. Per 2018-12-31 uppgick den långfristiga skulden till ca 13 mkr, vilket ger en belåningsgrad på ca 4 864:-/kvm. Omsättningstillgångarna (kassa, bank m.m.) uppgick till ca 2,1 mkr. Inga avgiftsförändringar planerade.

En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 163 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 465 kr/pant. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2019.

Utförda renoveringar:
1997 – Byte av V/A-stammar och elstigare, nytt värmesystem inkl nya radiatorer, omputsning av fasad samt omläggning av tak.
2004 – Renovering av entréport och fönster.
2007 – Renovering av fönster, nybyggnation av balkonger samt nya maskiner i tvättstugan.
2008 – Träd och växter på gården.
2011 – Fyra nya vindslägenheter byggdes, hissrenovering, taket lades om på gatuhuset, ventilationssystemet besiktigades och nya förråd byggdes i källaren i samband med vindsbygget.
2012 – Byte av värmeväxlare.
2013 – Ommålning av källare och tvättstuga.
2014 – Utvändig ommålning av fönster mot gatan samt ommålning av övre garage.
2016 – Renovering och ommålning av nedre garage och spolning av V/A-stammar. Flytt och installation av nytt återvinningsrum.
2017 – OVK åtgärder och byte av yttre garageport.
2018 – Justering av värmesystemet.

Planerat underhåll:
2020 – Renovering av fönster och trapphus.
2022 – Nya maskiner i tvättstugor.

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2017 och sträcker sig fram till 2046.

Övriga utrymmen:
Till lägenheten disponeras ett källarförråd. I föreningen finns en fullt utrustad tvättstuga, cykelförråd, barnvagnsförråd, garage samt grovsoprum. Gemensam innergård med trädgårdsmöbler och grillmöjligheter.

Förening: Brf Räfsan 8

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 54

Antal lokaler: 2

Antal hyresrätter: 3

TV: Kabel-TV och bredband via ComHem samt möjlighet till fiberbredband via Telia.

Sammanställning: Möblerbar balkong mot innergården och fransk balkong med utsikt mot Lilla Blecktornsparken.

Här på Ringvägen 151 bor du på ett förstklassigt läge på Södermalm med direkt närhet till allt stadsdelen har att erbjuda. Här finns ett rikt utbud av restaurang-, café- och kulturliv med ett stenkast till pittoreska Nytorget och Nytorgsparken, Vitabergsparken, lummiga Lilla Blecktornsparken, Vintertullsparken, Sofia och Katarina kyrka, Hammarbykanalen med dess båtliv samt Medborgarplatsen och Götgatan med Götgatsbackens krogtäta gågata. Ovanför Medborgarplatsen och Götgatsbacken ligger Mosebacke torg med Mosebackes uteservering. Utsikten härifrån slår det mesta!

Vid Skanstull är kommunikationerna utmärkta med T-bana och bussar. Här finns också Ringens Centrum med all tänkbar och nödvändig service såsom mataffärer, klädbutiker och diverse andra butiker, restauranger, post, bank m.m.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.