Södermalm

Tavastgatan 31

Drömboende i toppskick med bevarad äldre charm. Perfekt planlösning, låg avgift och populärt läge på Mariaberget!

Adress

Tavastgatan 31

Rum

4

Slutpris

5 960 000 kr

Avgift

1 888 kr/mån

Boyta

92 kvmOm bostaden

Välkomna till denna underbara lägenhet attraktivt belägen på populära Mariaberget och Tavastgatan! Lägenheten är i toppskick med den äldre charmen väl bevarad. Genomgående vitbetsade trägolv, fönster med djupa nischer och spegeldörrar. Bostaden är ytterst välplanerad med stora sällskapsvänliga ytor och mycket goda förvaringsutrymmen. Stilfullt och charmigt kök, tre väldisponerade sovrum, rymligt badrum med både tvättmaskin och torktumlare samt separat gäst-wc. Den genomgående planlösningen i kombination med den generösa takhöjden ger hela bostaden ljus, rymd och charm. Lägenheten är belägen på entréplan, med högt läge med vardagsrummet/köket som vetter mot Timmermansgatan, och samtliga sovrum som vetter mot föreningens trevliga innergård. Här bor ni tyst och lugnt med direkt närhet till all nödvändig service, promenadstråk, parker och kommunikationer. Välkomna på visning!

– Trevlig entré med bra avhängningsmöjligheter. En inbyggd garderob samt en rymlig garderobsvägg (fyra garderober) i den inre hallen. Vitbetsat trägolv, vita väggar samt spotlightbelysning.

– Sällskapsvänlig öppen planlösning mellan köket och vardagsrummet. Gott om plats för önskad möblering och matbord. Stort härligt fönsterparti med djupa nischer och högt läge mot Timmermansgatan. Vitrbetsad fiskbensparkett och vita väggar

– Stilfullt och väldisponerat kök med bra arbetsytor och goda förvaringsutrymmen med köksluckor i vitt. Köket är utrustat med diskmaskin, kyl, frys, gasspis, elugn, mikrovågsugn och kolfilterfläkt. Vitrbetsad fiskbensparkett.

– Tre rymliga sovrum alla med fönster med djupa nischer som vetter mot innergården, vitbestat trägolv och vita väggar. Master bedroom har plats för dubbelsäng, sängbord samt extra byrå/skrivbord om så önskas. Här finns även en rymlig garderobsvägg. Sovrum 2 och 3 nyttjas perfekt som barnrum, gästrum eller arbetsrum.

– Underbart badrum utrustat med golvvärme (eldriven), tvättmaskin, torktumlare, golvvärme, dubbla duschar, infällbara duschväggar, kommod med dubbelhandfat samt vägghängd wc. Spotlightbelysning.

– Separat gäst-wc utrustad med toalett och handfat.

ÖVRIGT
Boarea 92 kvm enligt bifogat mätbevis, enligt föreningens info 90 kvm. Angett andelstal är baserat på 90 kvm.

Pris: 5 950 000 kr

Månadsavgift: 1 888 kr

Andel i föreningen: 5,09400 %

Byggår: 1931

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten hör ett vindsförråd. Gemensamt tvättstuga i källaren utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel, cykelrum samt en mycket trivsam innergård.

Lägenhetsnummer: 01

Hiss: Nej

Energiförbrukning: 145 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Brf Tavastagatan 31 bildades 2007 och övertog fastigheten från Svenska Bostäder i maj 2009. Fastigheten uppförde 1931 och består av 36 lägenheter om totalt 1.601 kvm varav 2 fortfarande är hyresrätter (2:or om 64 respektive 60 kvm som dold framtida intäkt) samt 1 lokal belägen i källarplan med entré från Timmermansgatan. Föreningen är äkta och marken innehas med äganderätt.

Föreningen har som krav att den som köper lägenheten skall bosätta och skriva sig på adressen. Juridisk person accepteras ej som medlem. Delat ägande är ok minst 10%.

Ekonomin är mycket god och skuldsättningen är låg. Per 2018-12-31 uppgick den långfristiga skulden till 2,4 mkr vilket ger en belåningsgrad på 1.499:-/kvm. Omsättningstillgångarna (kassa, bank m.m.) uppgick till 2,390 mkr. Under 2017 såldes två av de återstående fyra hyresrätterna vilket gav ett stort kapitaltillskott som delvis användes till amortering av lånen. Dessutom hyr man ut en mobiltelefonmast på taket till Telia AB. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 3,5 % av prisbasbeloppet samt en pantsättningsavgift på 1,5 % av prisbasbeloppet som båda betalas av köparen.

Pga rådande samhällssituation har lokalhyresgäster i fastigheten begärt att få hyresreducering för att minska deras utgifter. Detta innebär ett större inkomstbortfall för föreningen vilket föranlett en tills vidare höjning av avgifterna med 25 % fr o m 1 juli 2020.

Renoveringar i fastigheten:
Genomgripande upprustning med bl.a. byte av V/A-stammar och elstigare utfördes 1975. Fasadrenovering 1995. Takmålning 2007. Ny tvättstuga 2010. Nya 3-glasfönster 2011. Nya plåttak och taksäkerhet 2015. Trefas indraget i fastigheten och byggnation av balkonger 2019.

Planerade/beslutade renoveringar:
Relining av fastighetens stammar 2020.

Energiprestanda: 145 kWh/m² och år. Eventuella frågor besvarar styrelsen på mailadress: info@tavastgatan 31.se. Mer information finns på föreningens utmärkta hemsida www.tavastgatan31.se

Till lägenheten disponeras ett vindsförråd. I källaren finns cykelrum och tvättstuga med två tvättmaskiner, torkskåp, torktumlare och mangel. Det finns en gemensam innergård med flera sittgrupper och planteringar. Gården sköts av "gårdsgrupp" i huset.

Förening: Brf Tavastgatan 31

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 36

Antal hyresrätter: 2

Lägenheten är belägen i ett av Stockholms mest attraktiva kvarter på Mariaberget intill Mariatorget. Charmiga kullerstenskvarter med vackra omgivningar, fantastiska vyer över Riddarfjärden och omväxlande arkitektur med många kulturhus. Nära till promenadstråk (Monteliusvägen, Söder Mälarstrand) och gröna oaser (Mariatorget, Ivar lo’s park, Långholmen, Tanto och Årstaviken). Lugna och rofyllda kvarter med mysiga caféer, glassbar och gallerier men bara några kvarter från hela Södermals utbud av restauranger, barer och shoppingstråken kring Götgatsbacken och Hornsgatan. Ett stenkast bort finns flera mataffärer, trendiga butiker, ateljéer, apotek, bageri och 7-eleven.
Nära till T-bana Mariatorget och Slussen med röda och gröna linjen. Busslinje 4 som går från Radiohuset till Gullmarsplan. Buss 66 går från Reimersholme till Sofia och passerar Zinkensdamm och Mariatorget. Kort promenadavstånd till Södra station med pendeltåg och ytterliggare busslinjer.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.