Södermalm

Katarina Bangata 65, 4 tr

Drömboende med stor solig balkong i sydväst och utsikt mot grönskade allé. Toppskick, högt läge och garage i huset!

Adress

Katarina Bangata 65, 4 tr

Rum

4

Slutpris

7 900 000 kr

Avgift

4 361 kr/mån

Boyta

87 kvmOm bostaden

Smakfullt renoverad 4:a, ca 250 m från Nytorgets puls. Med härlig balkong med em/kvällssol bor du här insynsfritt med trädtopparna som grannar och garage (endast 750 kr/mån) i huset. Öppen och mycket social planlösning ihop med balkongen skapar generösa umgängesytor såväl inne som ute och inbjuder till middagar och mingel med familj och vänner. Smakfullt och trendriktigt inredd med sobra färgval och funktionell design. Kök i grått, vitt och mässing med dragningar åt den industriella stilen och med social köksö som samlar vännerna vid matlagningen. I övrigt erbjuds tre bra sovrum (två mot gård), stambytt (2007) badrum med tvättmaskin samt separat gäst-wc. Bra förvaring i flertalet inbyggda garderober. Läget högt upp i huset mot lugn enkelriktad allé och fönster i två väderstreck ger maximalt ljusinsläpp och skapar en härlig atmosfär och rymd. Morgonkaffet intar du i skuggan på balkongen, lunchen kan med fördel avnjutas under markisen när solen står som högst i söder och middagen intas i den ljumma kvällssolen. Representativ och härlig 4:a som lämpar sig såväl för barnfamiljen som för det kräsna paret som önskar lyxiga ytor då sovrum 3 enkelt kan bli en del av sällskapsrummet. Genomgående gediget renoverad med bl.a. nydragen el och vitlaserad och slipbar ekparkett. Synnerligen attraktivt läge med såväl Sofo:s breda utbud av restauranger och butiker runt hörnet som Årstavikens glittrande vatten och grönska en kort promenad bort. Bo bekvämt i fin förening med hela stadens utbud utanför porten. Välkomna till kvarter ni aldrig kommer vilja lämna!

HALL
Trevlig hall med bra plats för valfri avhängning. Inbyggd garderob med överskåp ger bra förvaring. Säkerhetsdörr.

SÄLLSKAPSRUM
Ljuvligt rum med stora panoramafönster med inramning av alléns grönska. Den öppna planlösningen mot köket, utgången till den rymliga balkongen och möjligheten att duka upp åt stora sällskap inbjuder till middagar och socialt mingel och skapar generösa umgängesytor såväl inne som ute. Gott om plats för såväl stor soffgrupp, tv-möbel som middagsbord åt stora sällskap.

BALKONG
Stor balkong, fritt från insyn, i soligt sydvästläge omger lägenheten och skapar en privat känsla ut mot allén. Sol från tidig lunch tills den går ner ger bred användning. Från balkongen har du fri utsikt mot Hammarbybacken, Luma-fabriken och alléns grönska. Gott om plats för loungehörna och matbord.

KÖK
Trendkänsligt kök i ljusgrått, vitt och mässing för den rätta känslan. Gråa snickerier och vitt kakel upp till tak samt generösa arbetsytor av påkostat kompaktlaminat med underlimmad ho och mässingsblandare från Tapwell. Mycket bra förvaring i flertalet skåp och köksö. Full maskinell utrustning med induktionshäll och inbyggd ugn samt fläkt. Integrerad kyl/frys och diskmaskin. Luftigt och lättarbetat kök med snyggt fönster mot gäst/arbetsrummet ger fint ljusflöde.

SOVRUM 1
Rofyllt sovrum med fönster mot innergården. Plats för dubbelsäng, sängbord och garderobsvägg.

SOVRUM 2
Även detta sovrum vetter mot den tysta innergården. Plats för dubbelsäng, sängbord och övrig möblering.

SOVRUM 3
Rymmer enkelsäng och lämpar sig perfekt som gäst, barn- eller arbetsrum. Stort fönster mot Katarina Bangatas gröna allé och spröjsat genomgångsfönster med jalusi mot köket.

BADRUM
Helkaklat badrum från stambytet 2007 med både golvvärme och tvättmaskin. Generös dusch med vikväggar, badrumsskåp samt handdukstork.

GÄST-WC
Kaklat i samma stil som badrummet. Handfat, spegel och wc.

Pris: 6 695 000 kr

Månadsavgift: 4 361 kr

Andel i föreningen: 0,63500 %

Byggår: 1967

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 141 (1404)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 4 av 6.

Allmänt om föreningen: Föreningen förvärvade fastigheten Vitbetan 3 i Stockholm den 31 maj 2001. Fastigheten är belägen på Katarina Bangata 65, 67, 67 A, 67 B, 69 samt Malmgårdsvägen 16, 18 och 20. Föreningen består av 230 st lägenheter, varav 219 är bostadsrätter och 11 är är återstående hyresrätter (dolda tillgångar) samt 14 lokaler som upplåts med hyresrätt. Den totala ytan är 13.259 kvm och lokalytan är 4.510 kvm. Föreningen upplåter 150 garageplatser med hyresrätt som i första hand hyrs ut till medlemmarna för 750:-/månad.

Föreningen beskattas såsom äkta och marken innehas med äganderätt.

Ekonomin är mycket god och skuldsättningen är låg. Per 2020-12-31 uppgick de långfristiga skulderna till 19,5 mkr, vilket ger en skuldsättningsgrad på 1.471:-/kvm. Kassa och bank uppgick till ca 9,1 mkr och årets resultat efter finansiella poster blev + ca 498.000:-. Överlåtelseavgift om 2,5 % av prisbasbeloppet betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 1 % betalas av pantsättaren.

Genomförda renoveringar i fastigheten:
2002 Byte från oljeeldning till fjärrvärme
2003 Målning av trapphus
2004 Målning av tak
2007 Stambyte
2008 Renovering av balkonger
2008 Målning av fönster
2009 Byte nyckelsystem
2009 Tätning av fönster
2011 Bygge av ny tvättstuga i markplan
2013-2016 Hissrenoveringar
2017 Takrenovering av samtliga hus
2019 Fönsterrenovering
2020 Trapphusrenovering

Kommande renoveringar:
Löpande underhåll.

Till lägenheten disponeras ett vindsförråd. Det finns 2 gemensamma cykelrum (Malmgårdsvägen 16 samt Katarina Bangata 69), barnvagnsrum finns vid entrén, övernattningslägenhet samt totalt 3 tvättstugor – tvättstugorna finns i entréplanet på Malmgårdsvägen 20. I varje finns två maskiner, en torktumlare och ett torkskåp.

Mer information finns i bifogad årsredovisning samt på föreningens utmärkta hemsida www.vitbetan3.se

Förening: Brf Vitbetan 3

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 230

Antal lokaler: 14

Antal hyresrätter: 11

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband. Leverantör: Com Hem och Ownit. I fastigheten finns sedan 2009 fiber indraget via Ownit. Varje lägenhetsinnehavare som vill dra in fiberkabel i lägenheten måste själv sluta ett avtal, samt bekosta detta, med bredbandsleverantören Ownit.

Sammanställning: Underbar balkong med utsikt över Katarina Bangata. Balkongen vetter i perfekt sydvästläge. Gott om plats för bord, stolar och blomster.

Lägenheten är i föreningens lägenhetsregister registrerad som en 3 r.o.k. men disponeras i dagsläget som en 4 r.o.k.

Säljarna har lämnat uppgift om att driftskostnaderna i form av hushållsel och hemförsäkringen är totalt ca 6000 kr/år.

Läget är fenomenalt med både Nytorgets puls och utbud som grönska, vatten och lugn alldeles inpå husknuten. Kvarteren erbjuder ett fantastiskt utbud av krogar och välrenommerade restauranger, några värda att nämnas är den lilla pärlan Bleck som ligger tvärs över gatan, Urban Deli som även omfattar saluhall och butik och Nytorget 6 som har öppet från frukost till sena middagen ligger port i port vid krogtäta Nytorget. Välrenommerade Italienaren La Vecchia Signora ligger något kvarter bort och uppe på Kocksgatan finner du Sveriges första Nikkei restaurang, Indio Kitchen, som serverar kulinariskt där smaker från Peru blandas med det japanska köket. Denna del av söder är känt för sitt gemytliga folkliv och sina många caféer, trendsäkra butiker samt sitt breda kulturella utbud. Lördagarna kan du gå ner och handla nyskördade grönsaker, nybakat bröd, ägg mm på Bondens marknad som dukas upp i allén på Katarina Bangata. Området erbjuder många bra förskolor och lekparker bl.a. Bryggartäppan, en liten oas som hämtad ur en Astrid Lindgren-film och parkleken Stora Blecktornsparken är söders H4-gård där barnen får lära känna bl.a. getter, grisar och kaniner. Här bor du med såväl söders puls som naturskön grönska direkt utanför porten. Trevliga promenad- och joggingstråk runt Årstaviken och Hammarbykanalen är ett måste för den hurtige. Mysiga Vitabergspaken är en närliggande oas dit många söderbor söker sig för picknick i det gröna. Om du trots allt skulle vilja lämna Södermalm finns bra kommunikationer med såväl tunnelbanans gröna linjer, pendeln och flertalet buss- och båtlinjer.

Information om budgivning och undersökningsplikt:
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se. Enligt lag råder fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden samt bostadsrättsföreningen ordentligt innan kontraktskrivning. Uppgift angående bo-/biarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig och regler för uppmätning kan ha ändrats sedan aktuell uppmätning utfördes. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning före kontraktskrivningen. Planritningen är baserad på en skiss och avvikelser kan förekomma. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Köparen är införstådd med att det i fall en eller flera alternativa planlösningar presenteras/diskuteras/distribuerats i samband med försäljningen är denna endast att betrakta som en idéskiss, d.v.s. den är på intet sätt sanktionerad hos aktuell bostadsrättsförening eller rent byggnadstekniskt och kan således ej ses som genomförbara utan köparens egna undersökning om dess möjlighet. Detta även om föreslagen planlösning redan existerar i annan lägenhet i fastigheten. Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse innan köpet.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.