Södermalm

Brännkyrkagatan 88, nb över gård!

Arkitektdesignad planlösning och egen uteplats, stilrent toppskick och drömläge på Söder!

Adress

Brännkyrkagatan 88, nb över gård!

Rum

4

Slutpris

3 850 000 kr

Avgift

3 967 kr/mån

Boyta

76 kvmOm bostaden

Som en liten 4:a! Härlig lägenhet med rofyllt gårdsläge och genuin ”huskänsla”, utgång till blivande uteplats, utmärkt skick och suverän och genomgående planlösning med arkitektdesignade lösningar. Lägenheten har på senare år genomgått en smakfullt renovering med sobra kulörer, vackra trägolv, högt till tak och andra bevarade originaldetaljer. Härlig sällskapsdel med snyggt och välutrustat kök med matplats för många middagsgäster som öppnar mot luftigt vardagsrum. Härifrån finns utgången via glasade pardörrar till gården med den blivande uteplatsen. Toppfräscht badrum. Smart sovrumsdel med ”master bedroom” och två mindre sovrum som ritats av arkitekt med sängloft och skjutdörrar. Dessa passar utmärkt som tonårsrum eller dylikt, men kan samtidigt på ett enkelt sätt återställas till ett ursprungligt stort rum.

Den här lägenheten passar den lilla barnfamiljen som behöver många sovrum såväl som villasäljaren som vill bo i detta drömläge på Södermalm, men ändå behålla så mycket huskänsla som möjligt. Välkommen!

Välkomnande entréhall med plats för avhängning och förvaring i platsbyggda garderober med skjutdörrar samt i originalgarderob. Vitlutat furugolv och väggar i sober kulör. Hallen har gott rumssamband.

Inre mellanhall med platsbyggda hyllor på vägg, klinkergolv och väggar i sober kulör.

Toppfräscht helkaklat badrum med klinkergolv och golvvärme. Badrummet har toalett, handfat, handdukstork, duschhörna med glasdörr, infällda spotlights i taket och det är förberett för tvättmaskin.

Tyst sovrumsdel mot inre gård. ”Master bedroom” med plats för dubbelsäng. Ett större rum har med hjälp av arkitekt gjorts om till två smarta ”tonårsrum”. Båda rummen har skjutdörrar mot hall med garderober, sängloft med förvaring under. Sovrummen har furugolv.

Härlig och luftig sällskapslösning med vardagsrum som öppnar mot kök. Vardagsrummet har vitmålade väggar och tak, vitlutat furugolv, en originalgarderob och två stora fönsterpartier, varav en med utgång via glasade pardörrar till gården. Här kommer inom kort en egen uteplats motsvarande storleken av en normal balkong att finnas.

Köket är stilfull inrett med gott om skåp i dubbla rader hela väggen upp till tak. Bra arbetsytor med bänkskiva i trä och kakel på väggen ovan. Maskinell utrustning i rostfritt utförande såsom kyl och frys ”side by side” från Gram, microvågsugn, varmluftsugn, keramikhäll och fläktkåpa. Dessutom finns en integrerad diskmaskin. Här finns en rejäl matplats för många middagsgäster vid öppning mot vardagsrummet.

Pris: 3 750 000 kr

Månadsavgift: 3 967 kr

Andel i föreningen: 2,35380 %

Byggår: 1899

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns cykelförråd, grovsoprum och tvättstuga Till lägenheten hör ett källarförråd. Fin innergård med planteringar, trädgårdsmöbler och grill.

Renoveringar: 1982 Stambyte av kök och badrum, byte elstigare samt omläggning tak. 1990-tal Omputsning av fasad. 2005 Dränering gårdshus. 2006 Ny fjärrvärmecentral. 2009 Målning tak samt insatta energiglas samt renovering av fönsterbågar. Efter sommaren 2010 planeras trapphusrenovering.

Lägenhetsnummer: 376

Hiss: Ja

Antal våningar: 3

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan, www.stockholm.se.

Allmänt om föreningen: Brf Wirwach bildades 1990. 2001 förvärvades fastigheterna på Brännkyrkagatan 88 och 90 av Familjebostäder. Föreningen består av 45 lägenheter, varav två fortfarande är hyresrätter. I fastigheterna finns också fem lokaler, alla upplåtna med hyresrätt. Föreningens ekonomi förvaltas av Sveriges Bostadsrättscentrum AB (SBC).

Förening: Brf Wirwach

TV: Ansluten till kabelnät via ComHem.

Internet: ComHem via kabel-TV-nätet.

Sammanställning: Nybyggda glasade balkongdörrar mot innergården. Här kommer inom kort en egen uteplats motsvarande en normal balkongs storlek.

Mycket eftersökt läge i hjärtat av Södermalm med närhet till all tänkbar och nödvändig service. Här finns rikligt utbud av restauranger från världens alla hörn samt caféer, butiker, mataffärer, banker, post m.m. Attraktiva söderkvarter med ett stenkast från oaser som Mariatorget, Mariaberget och Tanto samt shoppingstråken kring Götgatsbacken och Hornsgatan. Goda kommunikationer med flertal innertsadsbussar samt ca 100 meter till T-bana Mariatorget.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.