Södermalm

Katarina Västra kyrkogata 10, 3 tr, hiss

Spektakulär, öppen och ljus takvåning i vacker skolfastighet från 1856. Takterrass, eldstad, två badrum, tre sovrum och härliga sällskapsytor.

Adress

Katarina Västra kyrkogata 10, 3 tr, hiss

Rum

4

Slutpris

19 000 000 kr

Avgift

9 086 kr/mån

Boyta

192 kvmOm bostaden

Med drömläge vid Katarina kyrka, mitt i kulturkvarteren invid Mosebacke Torg med Södra Teatern, Mosebackeetablissemanget och Terrassen, mellan Götgatsbacken, Katarinahissen och Fiskargatan, ges här tillfälle att förvärva en spektakulär och unik takvåning om 192 kvm och 4 rum och kök. Våningen, ritad av arkitekter Love Arbén och Andreas Martin-Lööf, är högt och välbelägen i vacker skolfastighet från 1856 på anrik adress, Katarina Västra Kyrkogata 10.

Våningen är sann familjedröm med fönster mot tre väderstreck och härlig ”villakänsla” på taket vilket ger ett extraordinärt boende för den som söker något utöver det vanliga. Stora och härliga sällskapsytor med kök i stilsäkert utförande och vardagsrum om hela ca 90 kvm ger häpnadsväckande rymd och strålande ljus. Fyra franska dörrar öppnar mot insynsskyddad takterrass om ca 12 kvm i bästa sydvästläge. Här ges sol från lunch till sen kväll och fri utsikt över himmel och kringliggande takåsar.

Planlösningen är för övrigt ovanligt väldisponerad med tre bra sovrum, varav ett stort ”master bedroom” och två utmärkta barn-/tonårsrum som ligger avskilt på andra sidan av våningen. Det ena av dem har fri utsikt över Katarina kyrka, det andra har två vackert välva fönster och ett rejält förråd under snedtak. Två toppfräscha badrum, helkaklade i stilrent svart och vitt. Badrummet vid hallen har dusch, WC och tvättmaskin samt torktumlare ”side by side”. Badrummet i anslutning till barnrummen har dubbla handfat, badkar och separat dusch samt WC. Genomgående utmärkta garderobs- och förvaringslösningar.

Våningen karaktäriseras av stilren design, påkostade material och diskret lyx som samsas med typiska vindsdetaljer såsom snedtak, vackra välvda fönsterpartier, stilfull eldstad, vitoljade furugolv m.m.

Rymlig hiss till våningsplanet och ned till källaren.

– Välkomnande och rymlig hall med bra förvaring, platsbyggd kläd-/sko-/hatthylla, garderob, ett förråd och en arbetsplats.

– Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum ger strålande ljusa och hela ca 90 kvm sällskapsytor med eldstad och utgång till takterrass om 12 kvm. Terrassen ligger i bästa väst-/sydvästläge med dag- och eftermiddagssol.

– Kök med stor köksö, vita släta luckor i minimalistiskt utförande och bänkskivor i vit Corian. Komplett maskinell och högkvalitativ utrustning såsom helintegrerad kyl, frys och diskmaskin. Induktionshäll, fläkt, ugn och micro. De flesta maskinerna kommer från Smeg. Här finns även utgång till terrassen via fyra franska dörrar.

– Stort, luftigt och socialt vardagsrum med vacker öppen spis i putsad betong och med nedsänkbart glas. Stora och vackert välva fönster ger rikligt ljusinsläpp och fri utsikt över himmel, takåsar och historiska fastigheter. Under snedtaket finns ett rymligt förråd.

Tre bra sovrum, varav ett stort ”master bedroom” och två utmärkta barn-/tonårsrum som ligger avskilt på andra sidan av våningen. Det ena av dem har fri utsikt över Katarina kyrka, det andra har två vackert välvda fönster och ett rejält förråd under snedtak.

– Två toppfräscha badrum, helkaklade i stilrent svart och vitt. Badrummet vid hallen har dusch, vägghängd WC, handdukstork, badrumsskåp och tvättmaskin samt torktumlare ”side by side”. Bredvid badrummet i hallen finns ett separat förråd som används som tork- och strykjärnsrum.

– Badrummet i anslutning till barnrummen har dubbla handfat, badkar och separat dusch, vägghängd WC och handdukstork.

– I övrigt finns genomgående utmärkta garderobs- och förvaringslösningar.

Pris: 17 900 000 kr

Månadsavgift: 9 086 kr
Denna lägenhets andel av brf´s driftskostnad är 74.226:-/år (6.186:-/mån) + kapitalkostnad 34.800:-/år (2.900:-/mån) och ger en månadsavgift på fn 9.086:-. I avgiften ingår värme och vatten. Övriga driftskostnader: Hushållsel ca 700-800:-/månad. Hemförsäkring ca 300-400:-/månad.

Byggår: 1856

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 530044 (1202)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3.

Energiförbrukning: 121 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalsskriven och externa garagemöjligheter i området. Se gärna www.garageplatsen.se

Allmänt om föreningen: Brf Katarina Västra Skola förvärvade fastigheten 2006 som då hade genomgått en totalrenovering och byggts om från skola till bostadshus. Arkitekter var Love Arbén och Andreas Martin-Lööf. Katarina Västra Skola uppfördes 1856 och ritades ursprungligen av Johan Fredrik Åbom, arkitekten bakom bl a Berns Salonger, Södra Teatern m.fl.

Föreningen är äkta och består av 21 bostadsrättslägenheter samt 1 lokal med hyresrätt. Den totala boytan enligt taxeringsbeskedet uppgår till 2.221 kvm, varav 2.102 kvm utgör lägenhetsyta.

Lägenhetsfördelning:
Två st 1 rum och kök.
Tre st 2 rum och kök.
Åtta st 3 rum och kök.
Sex st 4 rum och kök.
Två st 5 rum och kök.

Inflyttning i fastigheten påbörjades i februari 2007. Efter de omfattande ombyggnationerna 2006 och när åtgärder efter samtliga garantibesiktningar slutfördes 2013 så bedömer styrelsen att fastigheten i stort sett nu är i nyskick.

Väsentliga händelser under 2015:
Se sida 2 i bifogad årsredovisning.

Inga större renoveringar eller investeringar planerade de närmaste 5 åren. Grannfastigheten mot innergården ska exploateras (www.hamamhuset.se) och föreningen har hyrt ut en del av gården för detta under ca 2 år.

Juridisk person accepteras ej som köpare. Energiprestanda är 121 kWh/m² och år. Välskött och populär förening. Föreningen höjde avgifterna med 10 % 1/7 2015 respektive 1/1 2016 för ökade avsättning till yttre reparationsfond. Inga beslutade avgiftsändringar finns i dagsläget enligt föreningen. Kapitaltillskott är möjligt att göra och erbjuds årligen de medlemmar som ännu inte gjort det. Mer information om föreningen finns i bifogad årsredovisning för 2015 (ÅR för 2016 blir tillgänglig inom kort).

Till lägenheten disponeras ett rymligt förråd i källaren. I källaren finns även en välutrustad tvättstuga och ett cykelrum. Plats för cyklar finns dessutom på gården.

Ekonomi (för denna bostad):

Andel enl ek plan och andel av driftskostnader: 9,1138 %
Andel av kapitalkostnader: 14,293 %

Driftskostnad : 74 226 kr per år.
Kapitalkostnad 34 800 kr per år.

Dock är det viktigt att veta att kapitalkostnadsdelen ändras i takt med ränteläget och att föreningen gjorde en ordentlig sänkning av denna del från 1/1 2017 då lånen lades om.

Föreningen kommer att göra en ny justering nu i sommar och det är viktigt som köpare att känna till att det finns en "rörlig" del.

I det fall att föreningen tar upp nya lån så kommer andelstalen för kapitalkostnader att ändras då de medlemmar som tidigare inte gjort kapitaltillskott kommer då att behöva betala.

För mer infomation eller frågor kring detta går det bra att kontakta föreningens ekonomiska förvaltare Isabell Möller på 08 – 555 160 69.

Förening: Brf Katarina Västra Skola

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Eget abonnemang tecknas av varje medlem.

Internet: Bredband. Leverantör: Via Com Hem och/eller via fiber från Ownit.

Sammanställning: Solig takterrass i sydväst om ca 12 kvm. Terrassen ger härligt, möblerbart och insynsskyddat uterum med utsikt mot himmel och takåsar.

Lugnt, underbart läge på idylliska Katarina Västra kyrkogatan i de eftersökta kulturkvarteren vid Katarina Kyrka, mellan Götgatsbacken och Mosebacke Torg. Bekvämt promenadavstånd till Fjällgatan, Mariatorget, Slussen/Gamla Stan och Mariaberget med Monteliusvägens promenadstråk. 100 meter till pulsen vid Götgatsbackens gågata där restauranger och pubar ligger tätt. Här lever man i hjärtat av stadsdelen med allt man kan önska sig. Bra kommunikationer med tunnelbana och flertalet innerstadsbussar och cykelvägar vidare ner mot stan längs med Stockholms kajer.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.