Södermalm

Hornsgatan 154, 2 tr

Sagolikt vacker sekelskiftesfyra med underbara sällskapsytor & strålande ljust hörnläge, två badrum, fyra kakelugnar & praktfulla originaldetaljer.

Adress

Hornsgatan 154, 2 tr

Rum

4

Pris

15 500 000 kr

Avgift

4 932 kr/mån

Boyta

130 kvmOm bostaden

Vänlig ring Anette Larsdotter 0709-93 49 90 för visning!

Med attraktivt och centralt läge i trevliga och genuina Söderkvarter finns denna stiliga fyrarummare om 130 kvm i ett fantastiskt skick. Lägenheten ligger på andra våningen och har ett fritt hörnläge i vacker och renoverad fastighet från 1904. Den har en strålande ljus och väldisponerad planlösning som är både rund- och genomgående från gård till gata.

Alla vackra originaldetaljer från byggåret finns väl bevarade såsom fyra förtjusande kakelugnar, rejäl takhöjd om ca 3,25 meter med stuckaturer, takrosetter, dörröverstycken, slipade och vaxade furugolv, speglade pardörrar, höga golvsocklar och stora fönsterpartier med djupa speglade nischer och svårslaget ljusinsläpp.

Planlösningen är mycket trivsam och väldisponerad med ljusa och luftiga ytor. Den är samtidigt flexibel med fler disponeringslösningar. Här finns en välkomnande hall med plats för avhängning och förvaring samt ett nyrenoverat badrum inrett med kaklade väggar, dusch, golv med värme, wc och handfat på kommod från Sekelskifte. Hallen ansluter till ett stilrent kök med matplats och komplett maskinell utrustning.

Hallen leder vidare till härliga och representativa sällskapsrum. Här finns en stor och generös matsal som inbjuder till mysiga familjekvällar såväl som större middagsbjudningar. Rummet kan även användas som sovrum. Matsalen leder till ett fantastiskt hörnvardagsrum med pampig fungerande kakelugn, stora fönsterpartier som ger ett magiskt ljusinsläpp och fin stadsvy längs med Hornsgatans breda gatustråk.

Lägenheten disponerar idag två rymliga sovrum varav ett ”master bedroom” med generös och praktisk klädförvaring. Här ges även plats för stor dubbelsäng samt ett exklusivt badrum i marmor en suite.

Här bor du med direktaccess till Södermalms härliga restaurangutbud, mysiga Tantolunden, Hornstulls strand, strandbad på Långholmen och trivsamma Högalidsparken. Bra kommunikationer och shopping precis utanför dörren.

Varmt välkommen till en sekelskiftesdröm med enastående karaktär som införlivar era krav och önskemål på stil, klass och sagolik känsla.

Trygg och stabil förening med välskött fastighet och god ekonomi. Belåningsgrad 6.622 kr/kvm. Föreningen äger marken.

– Välkomnande hall där man direkt slås av lägenhetens trivsamma planlösning. Gott om plats för ytterkläder och förvaring i platsbyggd garderob. Hallen har mycket gott ljusinsläpp från de intilliggande rummen och leder vidare till härliga representativa sällskapsrum.

– Nyrenoverat badrum angränsande till hallen med golvvärme, dusch, WC och handfat.

– Stilrent kök som inbjuder till matlagning med gott om skåp och arbetsytor. Arbetsbänk i kvartskomposit och komplett maskinell utrustning som hel kyl och frys från Samsung. Diskmaskin, kombinationsugn (ugn + mikrovågsugn), ugn (båda ungarna har pyrolysrengöring), spishäll från Siemens samt fläkt från Fjäråskupan. Vinkyl från Avintage för 24 vinflaskor. Plats för matbord intill stort fönster.

– Vacker matsal med plats för matsalsbord för stora middagssällskap samt eventuellt annat möblemang. Kakelugn och två höga fönster skänker rummet en härlig känsla och avkopplande atmosfär för trevliga sammankomster.

– Fantastiskt hörnvardagsrum med fungerande kakelugn och plats för både stor soffgrupp och annan möblering vilket gör detta till en självklar plats för social samvaro och umgänge. Generösa fönsterpartier skänker magiskt ljusinsläpp och fin stadsvy.

– Två utmärkta sovrum, varav ett master bedroom med plats för dubbelsäng och förvaring i platsbyggda garderober. Det andra passar perfekt som barnrum, gästrum eller arbetsrum. Båda sovrummen är dekorerade med vackra kakelugnar samt måttanpassade vita duettgardiner för mörkläggning.

– Sobert badrum i Westhampton marmor från Fired Earth. Takdusch och tvättställsblandare från Vola samt vägghängd WC från Catalano. Handfat från Duravit, golvbrunn från Unidrain. Inbyggd handdukstork från X-Frame. Elburen golvvärme. Inbyggd LED belysning i tak och i nischer. Förberett för installation av tvättmaskin och torktumlare.

– Sonoshögtalare i samtliga rum utom hall och lilla badrummet.
Måttanpassade vita plisségardiner i samtliga fönster (utom i kök).
Dimmer och vägguttag i porslin från Fontini.

Pris: 15 500 000 kr

Månadsavgift: 4 932 kr
I avgiften ingår värme och vatten. Obligatoriskt tillägg för bredband tillkommer med 139 kr/mån. Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 400:-. Hemförsäkring ca 300:-.

Andel i föreningen: 6,06800 %

Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Byggår: 1904

Uppvärmning: Bergvärme

Lägenhetsnummer: 4 (1203)

Hiss: Ja

Våning: 2

Antal våningar: 5

Energideklaration utförd: 2020-04-17

Energiklass: D

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalsskrivna och externa garagemöjligheter.

Allmänt om föreningen: Brf Spettet 8 är en äkta bostadsrättsförening som förvärvade fastigheten 1991 och äger marken. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 2.456 kvm, varav 1.888 kvm utgör lägenhetsyta och 568 kvm utgör lokalyta. Föreningen upplåter 24 lägenheter med bostadsrätt samt 3 lokaler. Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2019 och sträcker sig fram till 2048. Föreningen godkänner ej juridisk person som förvärvare. Inga avgiftsförändringar planerade i dagsläget.
Belåningsgrad om ca 6 622 kr/kvm bostadsrättsyta. Inga avgiftsförändringar planeras eller finns beslutade.

En överlåtelseavgift om 1 208 kr betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 483 kr/pant.

Ekonomisk förvaltning och fastighetsskötsel via SBC. Trapphusstädning via Ren Stand

Gemensamma utrymmen:
Modern tvättstuga som är belägen i källaren och är utrustad med 2 st tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp samt mangel. Det finns även ett kombinerat cykel och barnvagnsrum samt en trevlig innergård med utemöbler som kan erbjuda skön vila, fika, grillning och umgänge. Lägenheten disponerar ett källarförråd.

Fastighetens skick:
Badrumsstammar: Bytta år 1989
Köksstammar: Bytta år 1989
Elstigar: Bytta år 1989
Tvättstugan: Renoverad år 1989
Tak: Utbytt år 1989
Fasad: Renoverad år 1989
Fönster: Treglas fönster, utbytta år 1989

Utfört underhåll:
Installation av geoenergianläggning, hösten 2016
Installerat takvärmeanläggning, hösten 2016
Kompletterat taksäkerheten så de nya kraven uppfylls, hösten 2016
Installerat fastighetsnät (fiber) till samtliga lägenheter, hösten 2016
Genomfört OVK, hösten 2016. Resultat: OVK godkänd.
Bytt avloppspump och styrutrustning, våren 2016
Ny torktumlare inköpt december 2015
Ny tvättmaskin inköpt 2014
Utbytta armaturer i källarplan
Nytt torkskåp inköpt 2012
Renovering av trapphuset, OVK, installation av två nya ytterdörrar innergård, installation säkerhetsdörrar, trapphusrenovering, installation av passersystem 2019
Energideklaration, hissrenovering, stamspolning 2020
Gårdsrenovering 2021-2022

För ytterligare information se årsredovisning eller förenings hemsida www.spettet8.se.

Förening: Brf Spettet 8

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 24

Antal lokaler: 3

TV: Kabel-tv via Tele2.

Internet: Föreningen är ansluten till TV och bredband via Stockholms stadsnät (fiber) hastighet upp till 1000/1000 Mbit/s i båda riktningarna. Obligatoriskt bredbandstillägg om 139 kr/mån.

Sammanställning: Trivsam innergård med trädgårdsmöbler och grillmöjligheter på sommaren.

Högalid är känt för sina stora grön- och vattenområden, med parker och tre egna öar. I Högalid finns det gott om små mysiga affärer, trendiga kaféer och välrenommerade restauranger som Tjoget, Barbro, Ho’s, Indian Garden mfl samt food trucks på Horntulls marknad. Nya Hornstull innehåller massor av nya serveringar, konceptbutiker och en öppen plats med torgliv. Högalid kombinerar vacker natur och badplatser (3 min gångavstånd) med pittoreska strövområden. Ovanför Riddarfjärdens södra kaj ligger Södermalms högsta naturliga punkt, Skinnarviksberget med tillhörande park och ett skönt sommarkafé. Högalid är ett barntätt område med ett stort antal förskolor och skolor. Området har dessutom goda kommunikationer med tunnelbana och flera busslinjer.

Planritning

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.