Östermalm - Tessinparken

Värtavägen 23, 6 tr

Familjedröm i öppen, ljus och stilsäker "byggmästarvåning" invid Tessinparken. Högst upp i etage med eldstad, två balkonger & fri, vidsträckt utsikt.

Adress

Värtavägen 23, 6 tr

Rum

4

Slutpris

15 900 000 kr

Avgift

6 353 kr/mån

Boyta

127 kvm

Biyta

11 kvmOm bostaden

I fastighet från 1934, på lugn och bra adress på Nedre Gärdet i kvarteren invid Tessinparken, Karlaplan och Ladugårdsgärdets grönska, saluförs denna unika, mycket stiliga, fulländade och exklusiva etagevåning om totalt 138 kvm (127 kvm boarea + 11 kvm ”icke mätvärd yta under snedtak) fördelade på fyra rum.

Härligt ljusa och öppna sällskapsytor, entresolplan, ett högrest perspektivfönster och hela ca 6 meter i takhöjd mellan de båda våningsplanen. Tre sovrum, dubbla badrum och två balkonger, en i soligt söderläge och en med fri, vidsträckt utsikt över Gärdets ängder.

Hiss från markplan nås utan trappsteg från gatan och går hela vägen upp till våningsplanet.

Denna s k ”Byggmästarvåning” är en sann familjedröm i öppet hörnläge, högst upp i fastigheten med fönster i dubbla väderstreck och genuin ”villakänsla” på taket vilket ger ett extraordinärt boende för den som söker något utöver det vanliga.

Den karaktäriseras av stilsäker design och sober färgsättning, moderna materialval och genomtänkta förvaringslösningar rakt igenom. Samtidigt är de smakfulla funkisdetaljerna i original från byggåret väl bevarade.

Planlösningen i två plan är väldisponerad. Via hall på entréplanet nås öppna och sociala sällskapsytor med häpnadsväckande rymd och ljus tack vare den dubbla takhöjden mellan planen. Här finns ett vardagsrum där stilig trappa i original når det övre ”entresolplanet”. Vardagsrummet ger plats för soffgrupp, en fungerande öppen spis och utgång till den södervända balkongen.

Ett platsbyggt kök i stilsäkert och klassiskt utförande med generösa arbetsytor i marmor, köksö, komplett maskinell utrustning, platsbyggd sittmöbel och plats för stort matbord.

På det nedre planet finns två sovrum, varav ett med platsbyggd, snickartillverkad bokhylla och utgång till den andra balkongen i österläge med vidsträckt utsikt. Hall och tambur med förvaring och separat WC med toalett och handfat. Helkaklat badrum med dusch och handfat.

På det övre planet ges ett stort sovrum med plats för dubbelsäng, platsbyggd förvaring och en rymlig klädkammare. I anslutning till sovrummet finns ett väl tilltaget badrum med både badkar och dusch, handfat, WC och en klädvårdsavdelning med tvättmaskin och torktumlare.

Välskött bostadsrättförening som äger marken, de stora renoveringarna gjorda och med god ekonomi. Till bostaden finns både ett vinds- och källarförråd.

I avgiften ingår bredband 1gbt/1gbt från Bahnhof.

Pris: 15 950 000 kr

Månadsavgift: 6 353 kr
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och bredband. Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 500-600:-. Hemförsäkring ca 300-400:-.

Andel i föreningen: 6,90000 %

Byggår: 1934

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 2401 (1603)

Hiss: Ja

Våning: 6

Antal våningar: 6

Energideklaration: Utförd

Energideklaration utförd: 2020-02-14

Energiklass: F

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan och externa garagemöjligheter i området. Se www.garageplatsen.se

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Röda Rosen 6 bildades 1985 och äger fastigheten med samma namn med adress Värtavägen 23 i Stockholm. Byggnaden, som ursprungligen är uppförd 1934, består av 24 st bostadsrättslägenheter om en total bostadsyta om ca 1.839 kvm och en lokal om ca 125 kvm. Föreningen beskattas såsom äkta och marken innehas med äganderätt.

Föreningens ekonomi:
Per 2020-12-31 uppgick fastighetslånen till ca 10,4 mkr, vilket ger en skuldsättningsgrad om 5.598:-/kvm och omsättningstillgångarna (kassa, bank) uppgick till ca 700.000:-. Årsavgifterna uppgick till 601:-/kvm.

En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 233 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 493 kr/pant. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2022.

Renoveringar:
1996-1997 renoverades fasaden och balkonger.
1997 ny entréport och dörr mot baksidan.
2006 målning av entré, trapphus och hiss. Fönsterrenovering med byte till bullerglas. byte av hisskorg och motviktslinor.
2008 renovering av skorstenspipor.
2010 byte av V/A-stammar, renovering av tvättstuga, piskbalkong (solaltan) och nya ytskikt i gemensamma utrymmen. Förberedande av rördragning för fiberoptisk kabel (bredband). Man genomförde även en OVK-besiktning med godkänt resultat och bytte värmecentral. Energideklaration.
2011 omfattande renovering av kontorslokalen.
2011-2012 dränering av grunden.
2012 bredband installerades i lägenheterna.
2013 nya säkerhetsdörrar till tvättstuga och källarförråd inne i entrén. Renovering av yttertak och byte av trapphusfönstren. Omläggning av hela skiffertaket inkl nya säkerhetsanordningar. Rengöring av ventilationskanalerna inkl installation av transformator till frånluftsfläkten på vinden.
2014 förbättring av ventilationen i tvättstugan och torkrummet genom installation av frånluftsfläkt. Vidare installation av tidur för maskinerna i tvättstugan. Fortum har bytt ut fjärrvärmerören i kvarteret Röda Rosen, vilket även har inneburit installation av nya rör för fjärrvärme in i fastigheten.
2015 montering av säkerhetsgaller för fönster i källare och ny avfuktare installerades i tvättstugan.
2016 utfördes en OVK-besiktning med godkänt resultat. Samma år installerades brandlarm i fastigheten.
2017 utfördes ommålning i trapphus, entrén och hissen samt vissa gemensamma utrymmen i källaren. Samma år byttes förrådsdörren vid den bakre utgången av fastigheten.
2018 målades taket i trapphuset.
2019 renoverades fönster och ny tvättmaskin.
2020 inköp av torktumlare och trädgårdsmöbler till altanen.

Föreningen har inga större renoveringar planerade eller beslutade för 2021 eller framåt. Styrelsen har tagit fram en underhållsplan under 2019 för de kommande 30 åren. Föreningen ser löpande över sina kostnader och lyckades sänka sina kostnader för lån och försäkring med 55.000 kr/år.

Lummig innergård vid sidan av huset med körsbärsträd. Föreningens medlemmar har tillgång till en takterrass om ca 15 kvm med matbord, 6 stolar och 2 fotöljer.

I föreningen finns en tvättstuga placerad på entréplan, utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare och torkrum. Cykelställ vid husets kortsida. Två cykelrum och barnvagnsrum på entréplan. Styrelserum finns på bottenplan. Föreningen anordnar höst- och vårstädning.

Förening: Brf Röda Rosen 6

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 24

Antal lokaler: 1

TV: Kabel-TV via ComHem. Grundutbud ingår i avgiften.

Internet: Bredband via Bahnhof. 1 gbt/1 gbt ingår månadsavgiften.

Sammanställning: Två balkonger, en i soligt söderläge och en i österläge med fri, vidsträckt utsikt över Gärdets ängder.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.