Östermalm - Nedre Gärdet

Sandelsgatan 28, 1 tr

Familjedröm i ljus, fin & välplanerad 4:a invid Tessinparken. Högt läge, tre bra sovrum, balkong i sydväst & öppen spis. Skuldfri förening.

Adress

Sandelsgatan 28, 1 tr

Rum

4

Slutpris

8 200 000 kr

Avgift

3 121 kr/mån

Boyta

93 kvmOm bostaden

I fastighet från 1951, på lugn och bra adress på Nedre Gärdet i kvarteren nära Tessinparken, Karlaplan och Fältöversten, saluförs nu en underbar, stilsäker och optimal familjevåning om 93 m² fördelade på 4 rum och kök med tre bra sovrum. Den karaktäriseras av stilren design och sober färgsättning, moderna materialval och genomtänkta samt platsbyggda förvaringslösningar rakt igenom, balkong i sydväst med sol från förmiddag till kväll samt en fungerande öppen spis. Samtidigt är de övriga originaldetaljerna från byggåret väl bevarade såsom bl a vacker ekparkettgolv, rejäl takhöjd, stora fönsterpartier etc.

Planlösningen är ytterst väldisponerad, yteffektiv och tillgänglig. Här ges en välkomnande hall med plats för ytterkläder och skor. Fräscht helkaklat badrum med inbyggt badkar, klinkergolv med golvvärme och toalett. Separat gäst-WC med ytterligare en toalett och tvättmaskin. Rymligt vardagsrum med plats för soffgrupp, TV-möbel och matsalsbord. Här finns en platsmurad öppen spis och utgång till balkongen. Arkitektritat kök i stilsäkert utförande med köksstommar från Marbodal och specialsnickrade luckor. Här finns matplats, måttbeställd diskbänk från Furhoffs och maskinell utrustning från Miele. Tre sovrum, varav ett ”master bedroom” och två barn- eller tonårsrum.

Ett ypperligt tillfälle för både villasäljaren med behov av många sovrum och barnfamiljen som drömmer om ett liv i villa men som inte riktigt kan släppa innerstadens fördelar.

Välskött förening med stambytt fastighet och mycket stark ekonomi. Föreningen blev fr o m 2017 skuldfri. Föreningens medlemmar har även tillgång till en gemensam takterrass som är bokningsbar och under sommaren är utrustad med utemöbler.

Pris: 7 950 000 kr

Månadsavgift: 3 121 kr

Andel i föreningen: 10,34800 %

Byggår: 1951

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 21 (1101)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 1 av 3.

Allmänt om föreningen: Brf Sandelsgatan 28 är en äkta förening som bildades 1998 och består av 15 lägenheter (totalt 1.027 kvm), varav 1 st är återstående hyresrätter och 3 lokaler (117 kvm). Fastighetsbeteckningen är Stockholm Markenteteriet 5 och är uppförd 1951.

Föreningen har mycket god ekonomi med långfristiga skulder på endast 3 mkr och ca 810 tkr i omsättningsbara tillgångar (kassa, bank) per 2016-12-31. Dessutom har föreningen stor "dold" tillgång i en återstående hyresrätt (4:a på 93 kvm). Inga avgiftsförändringar finns planerade/beslutade.

Till lägenheten disponeras både ett rymligt vindsförråd om ca 8 kvm och ett källarförråd om ca 3-4 kvm. I fastigheten finns ett cykelförråd och en tvättstuga med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp, mangel och torkrum. Gemensam solig och bokningsbar takterrass finns för medlemmarnas trivsel.

Genomförda renoveringar/investeringar i fastigheten:
Installation av fiberoptik i fastigheten (2017)
Tilläggsarbeten på piskterass/takterass (2017)
Installation av ny värmeanläggning (2013)
Byte av yttertak och renovering av takterassen (2013)
Renovering av entréparti och ytterdörr (2011)
Ombyggnad av hissen med byte av hiss maskineri och renovering av hisskorgen (2011)
Renovering av balkongdörrar i såväl hyreslägenheter som bostadsrättslägenheter (2010)
Renovering av skorstenspipor till eldstäder, inklusive besiktning och provtryckning (2009)
Installation av säkerhetsdörrar (2007)
Stambyte inklusive nya badrum samt byte av elstigar och elsystem (2007)
Ommålning av trapphus och ny matta (2002)
Renovering av balkonger (2002)
Renovering av tvättstuga inklusive ny maskinpark (2001, 2002)
Byte till nya isolerglasfönster (2001)

Planerade/beslutade renoveringar:
Översyn av ventilationen, justeringar inför ny OVK.

Boendeparkering på gatan samt externa garagemöjligheter i området. Bl a finns ett större garage på intilliggande Armfeltsgatan tillhörande Brf Dragonen.

Förening: Brf Sandelsgatan 28

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Leverantör: ComHem kabel-TV, grundutbudet av TV-kanaler ingår i avgiften.

Internet: Bredband från Bahnhof på 100/100 Mbit/s ingår också i avgiften.

Sammanställning: Balkong, läge sydväst, med sol från förmiddag till kväll.

Lugnt ostört och synnerligen eftersökt läge på Östermalm och Nedre Gärdet nära Tessinparken, Karlaplan och Fältöversten. Härifrån är det bekvämt gångavstånd till Djurgårdsbron, Östermalmstorg, Lill-Jansskogen, Humlegården och Stureplan. Kommunikationerna är utmärkta i form av T-bana (Stadion och Karlaplan) och flertalet innerstadsbussar. Utbudet av välsorterade mataffärer (t ex är Sabis på Fältöversten), caféer, restauranger, butiker etc är gott.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.