Östermalm - Nedre Gärdet

Skeppargatan 67, 6 tr

Fantastisk gavellägenhet, högst upp, med strålande ljusinsläpp, stor solig balkong i väster och utsikt mot takåsar. Garage i huset.

Adress

Skeppargatan 67, 6 tr

Rum

4

Slutpris

5 940 000 kr

Avgift

2 401 kr/mån

Boyta

77,5 kvmOm bostaden

I ett strålande ljust gavelläge, högst upp i huset närmast takåsarna, saluförs nu denna härliga och suveräna lägenhet om 3-4 rum och kök. Lägenheten har på senare tid (år 2012-2014) smakfullt renoverats till toppskick och planlösningen är strålande ljus, genomgående och ytterst yteffektiv med fönster i tre väderstreck utmärkt funktion som en 4:a. Den har en stor, möblerbar balkong i väster med ljuvlig eftermiddags- och kvällssol samt vidsträckt utsikt mot himmel, takåsar samt föreningens, grönskande och parklika innergård.

Välkomnande entré ansluter till öppna och sällskapsvänliga ytor i stilrent och välutrustat kök samt vardagsrum med plats för soffa, TV-möbel och matsalsbord. Här finns även utgången till balkongen som ger ett härligt uterum som förenar ute med inne. Genom inre hallpassage nås lägenhetens enskilda sovrumsdel med 2-3 möjliga sovrum, varav ett ”master bedroom”, ett utmärkt barn-, gäst- eller tonårsrum samt ett genomgångsrum som idag utgör arbetsrum/hemmakontor. Dessutom finns ett fräscht helkaklat badrum med badkar.

Detta är en utmärkt lägenhet för familjen som söker barnvänliga kvarter och som vill bo på Östermalm, så väl som paret som längtat efter ett praktiskt och bra boende, högst upp i huset, med modern standard, garage i fastigheten, rejäl hiss och direkt närhet till Tessinparken, Karlaplan och Fältöverstens shopping.

Suverän och mycket populär förening med god ekonomi, låga avgifter och garage i fastigheten för 800:-/månad.

– Välkomnande entré/hall ansluter till öppna och sällskapsvänliga ytor. Här finns plats att sätta klädhängare för ytterkläder alternativt ställa en byrå eller dylikt. I inre hallpassage finns en rejäl klädkammare.

– Härliga, öppna och ljusa sällskapsytor i stilrent och välutrustat kök i vitt samt i vardagsrum med plats för soffa, TV-möbel och matsalsbord. Här finns utgång till balkongen som ger ett härligt uterum som förenar ute med inne. –

– Genom inre hallpassage nås lägenhetens enskilda sovrumsdel med 2-3 möjliga sovrum, varav ett ”master bedroom”, ett utmärkt barn-, gäst- eller tonårsrum samt ett genomgångsrum som idag utgör arbetsrum/hemmakontor.

– Dessutom finns ett fräscht helkaklat badrum med badkar med hand- och takdusch, WC, handfat på kommod med draglådor, handdukstork, tvättmaskin och spotlights i taket.

Pris: 5 450 000 kr

Månadsavgift: 2 401 kr

Andel i föreningen: 0,49777 %

Byggår: 1974

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns cykelförråd, festlokal, källarförråd, samlingslokal, barnvagnsrum, pingisrum, snickarbod och bokningsbara tvättstugor i källaren. Det finns även en tvättstuga för "drop in" och ett övernattningsrum samt återvinning för glas, metall, el-skrot och tidningsinsamling. I föreningen finns en särskild pensionärsklubb som anordnar sammankomster, resor m.m. Stor fin innergård med planteringar, vattenfontän, sittbänkar, sandlåda och klätterställning.

Lägenhetsnummer: 202 (1601)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 6 av 6.

Energiförbrukning: 127 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Föreningen har ett garage med 179 bilplatser och 5 MC-platser. Bilplatserna kostar 800:-/månad och det är separat kö till dessa. Garaget nås via hissen rakt ner och garageporten öppnas utifrån via fjärrkontroll. Köhantering för garageplatser internt såväl som externt utförs av HSB ServiceCenter tel. 010-442 11 00.

Allmänt om föreningen: Föreningen bildades 1970 och har tomträtt till fastigheten Kasernberget 1. Föreningen består av 203 bostadsrättslägenheter, 8 affärslokaler samt garage med 179 bilplatser och 5 st MC-platser.

Föreningen har tecknat ett avtal för gemensam enhetsmätning av elen. Detta innebär att föreningen får information av elbolaget om varje lägenhets elförbrukning och som sedan läggs på den månatliga avgiftsavin.

För att du ska få lov att göra väsentliga ändringar i din lägenhet, måste du anmäla detta till bostadsrättsföreningens styrelse, som ska godkänna ändringarna.

För mer information om föreningen och genomförda renoveringar i fastigheten, se www.hsb.se/stockholm/kasernberget.

Planerade/beslutade renoveringar:
2017-2018: Byte av fastighetens V/A-stammar. I samband med stambytet byts även elstigarna i fastigheten.
2018-2019: Renovering av trapphus och hissar.

Under 2008 sänktes avgifterna med ca 20 % och under 2009 amorterade föreningen ca på 3 mkr på den långfristiga skulden. Kostnaderna för det kommande stambytet, trapphus- samt hissrenoveringen bidrar till att avgifterna kommer att höjas med ca 15 % per år under 2017-2019 samt att ett kapitaltillskott om ca 1100-ca 1650:-/kvm lägenhetsyta kommer att ske då föreningen inte vill låna 100 % av finansieringen.

Om man som medlem då vill låna privat till kapitaltillskottet är räntan i vanlig ordning avdragsgill. Kapitaltillskottet dras av från vinsten vid beskattning av framtida försäljning av lägenheten.

Förening: HSB Brf Kasernberget i Stockholm

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem.

Internet: Bredband via ComHem eller via Bredbandsbolaget. Föreningen har ett avtal med Bredbandsbolaget. Om du vill ansluta dig kontakta kundtjänst 0770-777 000.

Sammanställning: Stor terrasslik balkong, högst upp, med härlig eftermiddags- och kvällssol samt utsikt mot himmel, takåsar och föreningens lummiga innergård med parkbänkar, vattenfontän och lekställningar.

Lugnt ostört och synnerligen eftersökt läge på Nedre Gärdet nära Tessinparken, Karlaplan och Fältöversten. Dessutom är det bekvämt gångavstånd till Djurgårdsbron, Östermalmstorg, Lill-Jansskogen, Humlegården och Stureplan. Barnvänligt läge nära bra skolor och förskolor. Kommunikationerna är utmärkta i form av T-bana och flertalet innerstadsbussar. Utbudet av mataffärer (främst en Konsumbutik på Erik Dahlbergsgatan och Sabis på Fältöversten), caféer, restauranger, butiker m.m. är det gott om. Välkommen till trevliga Östermalm!

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten.
Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se. Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.