Östermalm - Nedre Gärdet

Banérgatan 75, 1 tr

Familje- & sällskapsvåning nära Karlaplan & Tessinparken. Solig balkong, öppen spis, två badrum, tre sovrum, etc 3.971:-/månad

Adress

Banérgatan 75, 1 tr

Rum

4

Slutpris

7 425 000 kr

Avgift

3 971 kr/mån

Boyta

118 kvmOm bostaden

Välkommen till detta attraktiva och rogivande Östermalmsläge, nära Tessinparken och Karlaplan samt Fältöverstens serviceutbud. Här lever du i kvarter inte långt ifrån skolor och förskolor. Samtidigt som du med kort promenad når Gärdets och Djurgårdens natur- och rekreationsområden.

Härlig och fin funkisvåning i mycket gott skick med trevligt gavelläge och fönster i tre väderstreck. Modern design och genomgående sober färgsättning samsas med klassiskt vackra 50-talsdetaljer. Sällan har uttrycket ”välplanerad” passat bättre för att beskriva den mer än utmärkta och ytterst väldisponerade planlösningen som passar för familjeliv såväl som för sällskapliga tillfällen. Väl tilltagna sällskapsytor såsom biblioteks-/loungedel och vardagsrum med franskt balkongfönster och fungerande öppen spis. Tre rejäla sovrum, varav ett med utgång till balkong. Det sovrum som ansluter till vardagsrummet kan väl nyttjas som ”master bedroom” alternativt matsal. Två badrum, ett med badkar och ett med dusch samt varsin WC. Stort, välutrustat och exklusivt kök från Poggenpohl med maskiner från bl a Gaggenau. Här finns möjlighet till matplats för 10-12 personer.

Det här är en våning som passar barnfamiljen med behov av många sovrum så väl som villasäljaren som uppskattar funktion och goda sällskapsytor.

– Tambur med plats att sätta klädhängare för ytterkläder. Stengolv i original. Inre hallpassage leder till två sovrum. I halldel till köket finns dold förvaring i garderob med skjutdörrar.

– Lägenheten har två helkaklade badrum. Badrum nr 1 finns i anslutning till tamburen och har dusch, WC, handfat, två badrumsskåp, handdukstork och infällda spotlights i taket. Badrum nr 2 finns i anslutningt till den inre hallpassagen och har badkar, WC, handdukstork, handfat på kommod och infällda spotlight i taket.

– Tre rejäla sovrum. Två ligger i ”privat” del i anslutning till inre hallpassage. Ett av sovrummen har 4 st garderober med skoförvaring samt utgång till balkong. Det tredje sovrummet ligger i anslutning till vardagsrum och sällskapsdelar nyttjas väl som ”master bedroom” alternativt matsal. Här finns platsbyggd garderobsvägg med väggnisch för dubbelsäng.

– Härliga sällskapsytor med vardagsrum och biblioteks-/loungedel. Vardagsrummet har generösa ytor för soffa och TV, en fungerande öppen spis och ett stort fönsterparti med fransk balkong. Nyslipat och lackat parkettgolv, väggar i sober kulör och dimbara ledlights i nedsänkt tak. I anslutning till vardagsrum och biblioteks-/loungedel finns ett matsalsrum som med fördel kan användas som ett tredje sovrum.

– Exklusivt kök från Poggenpohl med generös förvaring i skåp och draglådor. Köket, ett riktigt sällskapskök, har möjlighet till matplats för många middagsgäster. Bra arbetsytor med kaklad vägg ovan. Komplett maskinell utrustning såsom kyl och frys ”side by side” från Samsung med ismaskin och vatten, keramikhäll, fläkt, varmluftsugn och microvågsugn från Gaggenau och diskmaskin från Siemens. Stora fönsterpartier och klinker på golv.

Pris: 6 500 000 kr

Månadsavgift: 3 971 kr

Andel i föreningen: 3,79791 %

Byggår: 1951

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten hör ett vind- och ett källarförråd. Föreningen har gemensamhetslokaler i form av samlingsrum, gym, vinkällare (med låsbara fack och kylaggregat, varje lägenhet har rätt till ett fack), hobbyrum, solterrass som är bokningsbar och en välutrustad tvättstuga med två maskiner, ett torkskåp och en tumlare samt ett stort nyrenovart torkrum.

Renoveringar: Relining av stammar 2010. Energideklaration 2008. OVK 2006. Elstigare bytta 1994. Balkonger renoverade 1992. Fönster utvändigt 1989. Just nu pågår en uppfräschning av tvättstugan och tillhörande torkrum.

Lägenhetsnummer: 5 (1101)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 1 av 5.

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan och externa garagemöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Talarstolen 2 bildades 1982 och består av 24 lägenheter och 2 lokaler. Föreningens ekonomi är mycket god med ca 2.700.000 kr i långfristiga skulder och ca 730.000 kr omsättningstillgångar (kassa, bank). Inga avgiftsförändringar är planerade.

Förening: Brf Talarstolen 2

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem.

Internet: Bredband. Leverantör: Bredbandsbolaget 100 Mbit/s.

Sammanställning: Solig balkong i öster samt franskt balkongfönster mot innergård.

Attraktivt läge på Östermalm och Nedre Gärdet, i kvarter invid Tessinparken och Karlaplan. Här lever man i rofylld och lugn boendemiljö med bekvämt promenadavstånd till grönområdena på Gärdet och Djurgården med dess vackra joggingstråk längs Djurgårdskanalen bl a. Vid Karlaplan finns Fältöverstens med sina butiker, affärer, restauranger, apotek, systembolag m.m. I området finns gott om skolor och förskolor såsom bl a Gärdesskolan och Östermalmsskolan. Kommunikationerna är utmärkta med T-bana (Karlaplan) och flertalet innerstadsbussar. Med ytterligare några minuters promenadavstånd når man Östermalmstorg, Strandvägen, Dramaten samt Stureplan med allt från skärgårdsfärjor till rikligt nattliv.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.

Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.