Östermalm - Lärkstan

Karlavägen 9, 2 tr

Klassiskt vacker & välbevarad 1910-talsvåning i Lärkstaden med högt & ljust läge, balkong och fri utsikt över Ellen Keys park. Endast 3.586:-/mån.

Adress

Karlavägen 9, 2 tr

Rum

4

Slutpris

13 000 000 kr

Avgift

3 586 kr/mån

Boyta

137 kvmOm bostaden

Med attraktivt läge på Karlavägens solsida i Lärkstaden, alldeles invid Engelbrektskyrkan, Balettakademien och Ellen Keys park, saluförs nu denna klassiska, strålande ljusa och högt belägna 1910-talsvåning om 137 kvm med fri utsikt över parken. Våningen är mycket välbevarad i sitt utförande med alla vackra originaldetaljer i nationalromantisk stil på plats såsom högt till tak om ca 3,20 meter med listverk och stuckaturer, väggfält och bröstpaneler, burspråk och högresta fönsterpartier med spröjs, spegelmönstrade skjutdörrar med beslag i mässing, fiskbensparkett, furutiljor samt massor av bra förvaring i skåpinredning i original.

Elegant och välkomnande hall med separat avhängningsdel för ytterkläder och skor. Hallen har utgång till balkong mot innergården, gott rumssamband och access till separat WC. Två rum i fil mot gatan, varav större sovrum och vardagsrum med vackert burspråksparti mot Karlavägens öppna del i höjd med Ellen Keys park. Rymlig salong eller matsal är centralt belägen i våningen med fönster mot innergården. Serveringssgång med bevarad skåpinredning i original. Kaklat badrum badkar och handfat. Badrummet har acces från både sovrummet och serveringsgången. Intill badrummet finns ytterligare separat WC med toalett och handfat. Mot innergården och med vy mot vackra Lärkstadsfastigheter ligger ett mindre sovrum samt ett välutrustat kök med matplats.

Våningen har ett visst renoverings-/moderniseringsbehov och ger därmed ypperliga möjligheter för den som vill sätta sin egen prägel och skapa sitt drömboende.

Välskött och representativ fastighet uppförd under åren 1913-1915 med elegant entré och de stora renoveringarna gjorda. Äldre förening med god ekonomi och låg skuldsättning.

Tillträde efter överenskommelse.

Pris: 12 950 000 kr

Månadsavgift: 3 586 kr
I avgiften (erläggskvartalsvis) ingår värme, vatten och kabel-TV (grundutbud från Com Hem).

Andel i föreningen: 5,27700 %

Byggår: 1915

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 7 (1202)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 2 av 6.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Skatan nr 3 är belägen på Karlavägen 9 i Stockholm. Fastigheten uppfördes under åren 1913-1915 av byggherre CW Althén och arkitekt var Erik Boström. Föreningen består av 13 lägenheter (total yta 1.973 kvm) och 1 lokal (total yta 530 kvm) som hyrs ut till Galerie Forsblom. Föreningen beskattas såsom äkta och marken innehas med äganderätt.

Föreningens ekonomi är stark med 5,3 mkr i långfristig skuld (ca 2.700:-/kvm) och ca 1,4 mkr i omsättningstillgångar (kassa, bank) per 2018-12-31. Årets resultat blev + 172.122:-. Inga avgiftsförändringar finns planerade/beslutade.

Genomförda renoveringar i fastigheten:
2001: Byte av V/A-stammar. Badrum, toaletter och kök renoverade på bostadsrättsinnehavarens beskostnad i flertalet lägenheter (8 av 13).
2002: Byta av samtliga radiatorventiler samt byte av enskilda radiatorer.
2004: Omläggning av plåt, räcken på tak, stuprör. Ny puts på fasad mot innergård. Nya balkongräcken och beläggning på balkonger mot gården. Nya stuprör och plåtarbeten mot gården. Samtliga fönsterbågar och ytterfönster reparerades, tätades och målades.
2005: Renovering av lgh 2 och 3 på bostadsrättsinnehavarens bekostnad (gatu- och källarplan).
2006: Tätning och ny beläggning på gården. Renovering av hisskorg + schakt. Uppgradering av Com Hem:s kabelnät för bredband.
2007: Ny matta i entré + hiss. Tätning av balkong (lgh 15).
2008: Tätning av balkong (lgh 15), tidigare åtgärd löste inte problemet. Återställande av stödhandtag i entrén. Renovering av ytterdörren till servicegången.
2009: Åtgärder för återställande efter vattenskadan från lgh 6 i lgh 4. Fasadbelysning vid fastighetens ytterdörr har förbättrats. Huset gamla kolkällare har städats och inretts med nya förråd. Rivning av de gamla förråden i del av källare. Byte av dörr mot innergården.
2010: Efter renovering har källarutrymmena målats och inretts med Troaxburar. Komplettering av belysning. Byte av värmeväxlare.
2011: Rengöring och bättringar av freskerna i entréhall. Renovering trapphus, lägenhetsdörrar, trappfönster samt belysning i trapphuset. Översyn av skorsten.
2012: Mässingsskyltar till hiss. Ny stängningsmekanism till ytterdörr.
2013: Allmänt underhåll. Inga åtgärder av investeringskaraktär.
2014: Installation av fastighetsnät och anslutning av varje våning inklusive router.
2015: Allmänt underhåll. Inga åtgärder av investeringskaraktär.
2016: Spolning av avloppsstammar. Allmänt underhåll.
2019: Under hösten 2019 kommer renoveringen av fönster mot Karlavägen slutföras, arbetet finansieras med föreningens egna medel.

Planerade/diskuterade renoveringar:
Gårdsrenovering med ny ytbeläggning.

Till lägenheten disponeras två källarförråd om ca 3-4 kvm vardera. I fastigheten och med access från entréplanet i trapphuset finns en gemensam tvättstuga.

Förening: Brf Skatan nr 3

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband. Leverantör: Stockholms Fastighetsnät.

Sammanställning: Balkong mot innergården.

Lärkstaden är ett område på Östermalm, unikt för sin byggnadsarkitektur i engelsk stil, som huvudsakligen uppfördes mellan åren 1907-1917. Området har fått sitt namn från det tidigare kvarteret ”Lärkan”. Den norra delen av Lärkstan har karaktär av villastad där idag flera ambassader huserar. Den södra delen består av flerfamiljhus, med för kvarteren karaktäristiska tegelfasader, och domineras av pampiga Engelbrektskyrkan.

Här bor du med ett centralt innerstadsläge nära det mesta du kan önska av service såsom kommunikationer (T-bana Tekniska Högskolan, Roslagsbanan och flertalet innerstadsbussar), mataffärer, restauranger m.m. Med kort promenad når du bl a Humlegården och Stureplan samt rekreationsområdena kring Lill-Jansskogen, Brunnsviken och Hagaparken.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.