Östermalm - Lärkstan

Östermalmsgatan 16, 1 tr

Lärkstadsvåning med tidstypisk stil och känsla. Balkong, kakelugn och utmärkt planlösning.

Adress

Östermalmsgatan 16, 1 tr

Rum

4

Slutpris

7 200 000 kr

Avgift

4 938 kr/mån

Boyta

115 kvmOm bostaden

Välkommen till Östermalmsgatan och detta eftersökta läge i Lärkstaden, mellan Engelbrektskyrkan och stadsvillorna vid Balders hage. I ståtlig och för området tidstypisk fastighet anno 1914, finns denna klassiskt vackra och eleganta våning om 115 kvm fördelade på fyra rum och kök.

Här införlivas känslan som kan förväntas i en ”Lärkstadsvåning” med tidsenligt bevarade detaljer såsom högt till tak, spegelmönstrade dörrar och snickerier, vackra fönsterpartier med spröjs, fiskbensparkett och en fungerande kakelugn.

Planlösningen är både rund- och genomgående med god rumsdisposition. Här finns härliga sällskapsrum i fil mot gatan såsom vardagsrum och matsal alternativt bibliotek, båda med vackra fönsterpartier och vy mot stadsvillor. Mot gården vetter kök och två sovrum, varav ett stort ”master bedroom” med generös förvaring och utgång till balkongen. Det mindre sovrummet passar utmärkt som barn-, tonårs-, arbets- eller gästrum. Badrum i anslutning till ”master bedroom” och separat gäst-WC i anslutning till tamburen.

Välskött äldre förening med god ekonomi.

– Välkomnande tambur med plats att hänga kläder vid klädhängare i original. Entrédörr med blyinfattat glas. Säkerhetsgrind. Tamburen leder till inre hallpassage med gott rumssamband, garderob samt städskåp.

– I anslutning till tambur finns separat gäst-WC med toalett och handfat.

– Kök med gott om skåp och goda arbetsytor. Kyl, frys, spis, fläkt och diskmaskin. Matplats för 4 personer. Spröjsat fönster mot gård. Köket är av äldre standard med moderniseringsbehov.

– Två bra sovrum vetter in mot gården. Ett stort ”master bedroom” med plats för dubbelsäng och garderober. Här finns utgång till balkongen om ca 4 kvm. Generös förvaring i klädkammare och i platsbyggd garderob med överskåp, platsbyggd och designad i tidstypisk stil. Det andra sovrummet passar utmärkt som barn-, tonårs-, gäst- eller arbetsrum.

– I anslutning till ”master bedroom” finns ett kaklat badrum med dusch, toalett, handfat, badrumsskåp och tvättmaskin.

– Härliga sällskapsrum i fil mot Östermalmsgatan såsom vardagsrum med fungerande kakelugn och matsal alt. bibliotek. Sällskapsrummen öppnar upp mot varandra via spegelmönstrade pardörrar, har väggar i varma kulörer och vackert spröjsade fönsterpartier med vy upp mot stadsvillorna på Tyrgatan.

Pris: 6 950 000 kr

Månadsavgift: 4 938 kr

Andel i föreningen: 5,71000 %

Byggår: 1914

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten finns ett källarförråd. Fastigheten saknar gemensam tvättstuga.

Renoveringar: V/A-stammar byts successivt i samband med renovering av kök, badrum och toalett. Elstigar byttes 2009, där det erfordrades. Tak renoverades 2008. Fönster målades 2005. Trapphus gjordes 2009. Föreningen planerar att under 2011 byta fjärrvärmecentral och besiktiga balkonger.

Lägenhetsnummer: 1101

Hiss: Nej

Våningsplan: Våningsplan 1 av 3.

Allmänt om föreningen: Bostadsföreningen Engelbrekt u.p.a. består av 16 lägenheter och en lokal i fastighet byggd 1914. Total bostadsyta uppgår till 2017 kvm och total lokalyta till 74 kvm. Föreninges ekonomi är god med långfristiga skulder på 2.200.000:- och omsättningstillgångar (kassa, bank m.m.) på ca 834.000:- per 2010-12-31.

Förening: Bf Engelbrekt u.p.a.

Lärkstaden är ett område på Östermalm, unikt för sin byggnadsarkitektur i engelsk stil, som huvudsakligen uppfördes mellan åren 1907-1917. Området har fått sitt namn från det tidigare kvarteret ”Lärkan”. Den norra delen av Lärkstan har karaktär av villastad där idag flera ambassader huserar. Den södra delen består av flerfamiljhus, med för kvarteren karaktäristiska tegelfasader, och domineras av pampiga Engelbrektskyrkan.

Här bor du med ett centralt innerstadsläge nära det mesta du kan önska av service såsom kommunikationer (T-bana Tekniska Högskolan, Roslagsbanan och flertalet innerstadsbussar), mataffärer, restauranger m.m. Med kort promenad når du bl a Humlegården och Stureplan samt rekreationsområdena kring Lill-Jansskogen, Brunnsviken och Hagaparken.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.