Östermalm - Lärkstaden

Karlavägen 9, 4 tr.

Klassisk, vacker och välbevarad 1910-talsvåning i Lärkstaden med högt och ljust läge, balkong och fri utsikt över Ellen Keys park. Endast 3.768:-/mån.

Adress

Karlavägen 9, 4 tr.

Rum

4

Slutpris

15 600 000 kr

Avgift

3 768 kr/mån

Boyta

136 kvmOm bostaden

Med attraktivt läge på Karlavägens solsida i Lärkstaden, alldeles intill Engelbrektskyrkan, Balettakademien och Ellen Keys park, saluförs nu denna klassiska, strålande ljusa och högt belägna 1910-talsvåning om 136 kvm med fri utsikt över parken. Våningen har alla vackra orginaldetaljer i nationalromantisk stil bevarade. Den har listverk och stuckaturer, väggfält och bröstpaneler, burspråk och högresta fönsterpartier med spröjs. Dessutom har våningen spegelmönstrade skjutdörrar med beslag i mässing, fiskbensparkett, massor av bra förvaring i skåpinredning i original samt generös takhöjd om 3.17 meter.

Elegant och välkomnande hall med gallergrind och separat kapprum för ytterkläder och skor. Hallen har utgång till balkong mot innergården, gott rumssamband och access till separat WC. Två rum i fil mot gatan, varav stort sovrum och vardagsrum med vackert burspråksparti med utsikt över Ellen Keys park. Den rymliga salongen eller matsalen är centralt belägen i våningen med stort fönster mot innergården. Serveringsrum med bevarad skåpinredning i original. Kaklat badrum med badkar och handfat. Badrummet har access från både sovrummet och serveringsrummet. Intill badrummet finns ytterligare separat WC. Mot innergården ligger ett mindre sovrum samt kök med matplats. Dessa har fin utsikt över vackra lärkstadsfastigheter och grönskande kastanjeträd. I köket finns ett stort skafferi med fönster. Till köket hör även en del av den gamla kökstrappan i sten med två fönster. Här finns möjlighet att skapa ett låsbart förråd eller ”vinkällare”.

Våningen har ett visst renoverings-/moderniseringsbehov och ger därmed ypperliga möjligheter för den som vill sätta sin egen prägel och skapa sitt drömboende.

Välskött och representativ fastighet uppförd under åren 1913-1915 med elegant entré och de stora renoveringarna gjorda. Äldre förening med god ekonomi och låg skuldsättning.

Tillträde efter överenskommelse.

Pris: 13 500 000 kr

Månadsavgift: 3 768 kr
I avgiften (erläggs kvartalsvis) ingår värme, vatten och kabel-TV (grundutbud från Com Hem). Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 600-700:-. Hemförsäkring ca 200-300:-. Gas ca 290:-.

Andel i föreningen: 3,98300 %

Byggår: 1915

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 1402

Hiss: Ja

Våning: 4

Antal våningar: 6

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Skatan nr 3 är belägen på Karlavägen 9 i Stockholm. Fastigheten uppfördes under åren 1913-1915 av byggherre CW Althén och arkitekt var Erik Boström. Föreningen består av 13 lägenheter (total yta 1.973 kvm) och 1 lokal (total yta 530 kvm) som hyrs ut till Galerie Forsblom. Föreningen beskattas såsom äkta och marken innehas med äganderätt.

Föreningens ekonomi är stark med 5,3 mkr i långfristig skuld (ca 2.700:-/kvm) och ca 1,4 mkr i omsättningstillgångar (kassa, bank) per 2018-12-31. Årets resultat blev + 172.122:-. Inga avgiftsförändringar finns planerade/beslutade.

Genomförda renoveringar i fastigheten:
2001: Byte av V/A-stammar. Badrum, toaletter och kök renoverade på bostadsrättsinnehavarens beskostnad i flertalet lägenheter (8 av 13).
2002: Byta av samtliga radiatorventiler samt byte av enskilda radiatorer.
2004: Omläggning av plåt, räcken på tak, stuprör. Ny puts på fasad mot innergård. Nya balkongräcken och beläggning på balkonger mot gården. Nya stuprör och plåtarbeten mot gården. Samtliga fönsterbågar och ytterfönster reparerades, tätades och målades.
2005: Renovering av lgh 2 och 3 på bostadsrättsinnehavarens bekostnad (gatu- och källarplan).
2006: Tätning och ny beläggning på gården. Renovering av hisskorg + schakt. Uppgradering av Com Hem:s kabelnät för bredband.
2007: Ny matta i entré + hiss. Tätning av balkong (lgh 15).
2008: Tätning av balkong (lgh 15), tidigare åtgärd löste inte problemet. Återställande av stödhandtag i entrén. Renovering av ytterdörren till servicegången.
2009: Åtgärder för återställande efter vattenskadan från lgh 6 i lgh 4. Fasadbelysning vid fastighetens ytterdörr har förbättrats. Huset gamla kolkällare har städats och inretts med nya förråd. Rivning av de gamla förråden i del av källare. Byte av dörr mot innergården.
2010: Efter renovering har källarutrymmena målats och inretts med Troaxburar. Komplettering av belysning. Byte av värmeväxlare.
2011: Rengöring och bättringar av freskerna i entréhall. Renovering trapphus, lägenhetsdörrar, trappfönster samt belysning i trapphuset. Översyn av skorsten.
2012: Mässingsskyltar till hiss. Ny stängningsmekanism till ytterdörr.
2013: Allmänt underhåll. Inga åtgärder av investeringskaraktär.
2014: Installation av fastighetsnät och anslutning av varje våning inklusive router.
2015: Allmänt underhåll. Inga åtgärder av investeringskaraktär.
2016: Spolning av avloppsstammar. Allmänt underhåll.
2019: Under hösten 2019 kommer renoveringen av fönster mot Karlavägen slutföras, arbetet finansieras med föreningens egna medel.

Planerade/diskuterade renoveringar:
Gårdsrenovering med ny ytbeläggning.

Till lägenheten disponeras två källarförråd om ca 3-4 kvm vardera. I fastigheten och med access från entréplanet i trapphuset finns en gemensam tvättstuga.

Förening: Brf Skatan nr 3

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband. Leverantör: Stockholms Fastighetsnät. 1000/1000 Mbit/s ingår i avgiften.

Sammanställning: Balkong mot innergården.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.