Östermalm - nära Strandvägen

Grev Magnigatan 10, 4 tr

Fyrarummare nära Strandvägen med högt & ljust läge, utmärkt planlösning med 3 sovrum, öppen spis & balkong med vacker utsikt mot torn & takåsar.

Adress

Grev Magnigatan 10, 4 tr

Rum

4

Slutpris

12 050 000 kr

Avgift

5 626 kr/mån

Boyta

112 kvmOm bostaden

Med ett högt, ljust och lugnt läge i solid fastighet från 1894 (ombyggd 1938), saluförs nu denna trivsamma och synnerligen väldisponerade fyrarummare om 112 kvm. Våningen har en öppen spis som fungerar, en fransk balkong med härlig stadvy längs med gatan ned mot Nybroviken samt en rymlig balkong i högt ogenerat läge mot föreningens innergård med vacker vy mot himmel, kringliggande takåsar och både Oscarskyrkans samt Nordiska Muséets tornspiror i bakgrunden. Välkommen till Grev Magnigatan 10 och ett av Östermalms mest eftersökta lägen i kvarter invid Strandvägen med direkt närhet till Djurgårdsbron och Djurgårdens grönska.

Planlösningen är både rund- och genomgående, den är ytterst effektiv och tillgänglig för både barnfamiljen och villasäljaren. Takhöjden och de stora fönsterpartierna i dubbla väderstreck gör att den både känns ljus och luftig.

Våningen disponerar tre bra sovrum, varav ett ”master bedroom” med utgång till balkongen och två utmärkta barn- eller tonårsrum. Generösa sällskapsytor i rymligt vardagsrum med öppen spis, fransk balkong och plats för soffgrupp, matsalsbord och bokhyllor. Äldre kök med skåp och draglådor, arbetsbänk och tillhörande köksmaskiner. Helkaklat badrum med dusch och WC. I fd garderob finns tvättmaskin och torktumlare installerade. I anslutning till hallen finns dessutom separat gäst-WC.

Våningen är i renoverings-/moderniseringsbehov och ger därmed ypperliga möjligheter för den som vill sätta sin egen prägel och skapa ett vackert hem på en av Stockholms bästa adresser.*

Synnerligen välskött förening med mycket god ekonomi och låg skuldsättning, renoverade och välvårdade fastigheter och en gemensam och trädgårdslik innergård med fontän, planteringar, buskar, utemöbler och grillmöjligheter.

*OBS! Planlösningen kan även omdisponeras och effektiviseras till mer modern och familjevänlig. Se förslag i bifogad alternativ planlösning.

Pris: 12 450 000 kr

Månadsavgift: 5 626 kr
I avgiften (erläggs kvartalsvis) ingår värme, vatten, kabel-tv och bredband 100 Mbits. Övriga driftkostnader/månad; hushållsström ca 500-600:-, hemförsäkring ca 200-300:-, balkongavgift 72:- och städavgift 50:-.

Andel i föreningen: 5,59000 %

Byggår: 1894/1938

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten disponeras ett källarförråd. Fin gemensam innergård med uteplatser, fontän och planteringar. Tillgång till cykeluppställning på gården och cykelförråd i källaren. Gemensam tvättstuga i gårdshusets källarplan med två tvättmaskiner, en torktumlare, en centrifug, ett torkskåp och en mangel.

Lägenhetsnummer: 20 (1401)

Hiss: Ja

Våning: 4

Antal våningar: 5

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalskrivna samt externa garagemöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Fontänen förvärvade fastigheten på Grev Magnigatan 10 år 1994 och är en äkta bostadsrättsförening som äger marken om ca 982 kvm. Föreningen består av ett gatu- och gårdshus med 38 bostadsrätter (ca 1.933 kvm) och en affärslokal (ca 114 kvm). Juridisk person accepteras inte.

Föreningens ekonomi är mycket god och den långfristiga skuldsättningen är låg med endast ca 3 mkr i lån per 2018-12-31 vilket ger en belåningsgrad om 1.552:-/kvm. Inga avgiftsförändringar planeras eller finns beslutade.

Till lägenheten disponeras ett vindsförråd. Fin gemensam innergård med uteplats, fontän och planteringar. Tillgång till cykeluppställning på gården och cykelförråd i källaren i gårdshuset. Gemensam tvättstuga i gårdshusets källarplan med två tvättmaskiner, en torktumlare, en centrifug, ett torkskåp och en mangel.

Renoverad och välskött fastighet:
1990 Uppvärmning
1990 Hiss
1990 Tvättstuga
1990 Tak
1990 Fasad
1990 Trapphus
2001 Eldragningar
2011 Trapphus
2013 VA-stammar
Ca 75 % av V/A-stammarna i fastigheten är stambytt. Denna bostadsrätt har bytt både köks- och badrumsstam.
Föreningen har som policy att renovera stammarna i en lägenhet när medlemmen renoverar denna och ger då ett bidrag som skall täcka kostnaden för stambytet, s k partiellt stambyte.
Elstigar är utbytta 2005.
2008/2009 Fönster
2008 Installation av bredbandskabel till samtliga lägenheter
2009 Balkonger
2011 Trapphus
2018 Fasad
2019 Installation av ny entréport.

Förening: Brf Fontänen

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Tele 2. Basutbud ingår i avgiften.

Internet: Bredband, fiber 100 Mbits från Tele 2. Ingår i avgiften.

Sammanställning: Balkong med högt, fritt och rofyllt läge mot föreningens innergård och med vacker utsikt över Östermalms torn och takåsar. Fransk balkong med härlig stadsvy längs med Grev Magnigatan och ned mot Nybroviken.

Välkommen till härliga Östermalm och detta utsökta läge på Grev Magnigatan, alldeles invid Strandvägen och Nybroviken. Här lever man i hjärtat av stadsdelen med bekvämt promenadavstånd till allt från Stureplans shopping och livfulla nattliv till skärgårdsfärjorna nedanför Dramaten. Förutom Östermalmstorg med trevliga Saluhallen, når man på några minuter Karlaplan med Fältöverstens shopping och Djurgården med dess vackra promenad- och joggingstråk längs Djurgårdskanalen.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.