Östermalm - invid Lärkstan

Rådmansgatan 25 A, 5 tr

Högklassig & stilsäker design möter vackert 1920-tal i familjevåning med högt & ljust läge, utmärkt planlösning, öppen spis, balkong & fri stadsvy.

Adress

Rådmansgatan 25 A, 5 tr

Rum

4

Slutpris

15 000 000 kr

Avgift

2 822 kr/mån

Boyta

111 kvmOm bostaden

I vacker och välvårdad fastighet från 1923, på bra Östermalmsadress intill Lärkstan och Eriksbergskvarteren med ett ypperligt läge mellan Engelbrektskyrkan och Karlavägen, Eriksbergsparken och Humlegården, saluförs denna fantastiska och mycket eftertraktade familjevåning om 111 m² fördelade på 4 rum, varav 3 sovrum och matsalskök. Våningen är högt, ljust och fritt belägen på våning 5 (endast vindsvåningsplan ovanför) med både balkong och fungerande öppen spis.

Fastigheten har dessutom en hiss som är lättillgänglig och nås utan trappsteg direkt från entréplanet. Med andra ord är den både ”barnvagnsvänlig och handikappanpassad” vilket inte hör till vanligheterna i liknande fastigheter i området.

Våningen har smakfullt renoverats med känsla för stil, design, goda materialval, sober färgsättning och optimerade förvaringslösningar. Allt i symbios med välbevarade detaljer från byggåret såsom högt till tak med lister och slätstuckatur, vitoljad fiskbensparkett i ek, trägolv, spegelmönstrade dörrar och pampiga skjutdörrar, fönsterpartier med spröjs och djupa nisher, paneler och en fungerande öppen spis. All el är indragen i svart bakelitarmatur och dimbara lysknappar i varje rum skapar en vacker miljö dag som kväll.

Planlösningen är både rund- och genomgående från innergård till gata, den är moderniserad och mycket väldisponerad för både villasäljaren och barnfamiljen. Här ges härliga och luftiga sällskapsytor med ett stilfullt och platsbyggt kök och intilliggande vardagsrum. Stora fönsterpartier ger fri utsikt mot kringliggande takåsar och längs med Fryxellsgatan nedanför.

Det stora, platsbyggda köket är minimalistiskt designat och exklusivt inrett med släta luckor i grått från finsnickeri, bra förvaring i skåp och lådor, vinställ, ljus kompositskiva, mattsvart blandare från Vola och högklassig maskinell utrustning från Gaggenau såsom fullstor kyl och frys ”side by side”, diskmaskin, induktionshäll, fläkt, kombinerad ugn/mikro samt inbyggd kaffemaskin. Här ges plats för matsalsbord och middagsbjudningar för minst 8-10 personer. I fil med köket ligger vardagsrummet med plats för soffgrupp.

Tre bra sovrum ligger avskilt och rofyllt mot innergården. Här finns ett ”master bedroom” med plats för dubbelsäng, platsbyggd hel garderobsvägg från snickeri och utgång till balkongen med morgonsol. Två utmärkta barnrum, vardera med plats för säng och förvaringsmöbler. Via entrén nås en tambur med plats för ytterkläder och skor samt en inre möblerbar hall med öppen spis, bra rumssamband och access till gäst-WC.

Passage med dubbla garderober i original och badrum med vitkaklade väggar, svart klinkergolv med golvvärme, WC, handdukstork och ett fristående badkar på tassar, bänkskiva i Cararramarmor med underlimmat handfat samt tvättmaskin.

Fastighet i mycket gott skick med de stora renoveringarna gjorda och förening med urstark ekonomi, låg skuldsättningsgrad (ca 4.100:-/kvm boyta) och låga månadsavgifter för medlemmarna. För denna bostad är avgiften endast 2.822:- inklusive både kabel-TV och bredband. Föreningen sålde sina vindar som exploaterades till lägenheter som stod färdiga för inflytt 2016 och har sedan dess sänkt medlemmarnas avgifter i flera steg. Föreningen har dessutom goda intäkter från sina lokalhyresgäster.

I fastigheten finns bra faciliteter för medlemmarna som en fin och nyrenoverad innergård med pergola, sommarmöblering och grill. I fastighetens entréplan finns både tvättstuga och ett lättillgängligt cykel-/-barnvagnsrum och i källaren finns en bastu med dusch.

Pris: 14 990 000 kr

Månadsavgift: 2 822 kr
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och bredband. Övriga driftskostnader: Hushållsel ca 500-600:-/mån. Hemförsäkring ca 300-400:-/mån. Balkongavgift 81:-.

Andel i föreningen: 2,83479 %

Byggår: 1923

Uppvärmning: Bergvärme

Lägenhetsnummer: 21011 (1503)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 5 av 6.

Energideklaration: Utförd

Energideklaration utförd: 2020-01-10

Energiklass: D

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Rönnen 2 & 3 registrerades den 6 november 2006 och förvärvade 2010 fastigheterna uppförda 1923 respektive 1924 med adresserna Rådmansgatan 23, 25 A och 25 B. Föreningen består av 34 lägenheter som samtliga är upplåtna med bostadsrätt (4.014 kvm) och 6 lokaler upplåtna med hyresrätt (982 kvm).

Föreningen är klassad som en s k "äkta förening" och marken innehas med äganderätt.

Föreningens ekonomi är mycket god och skuldsättningen är låg. Per 2021-12-31 uppgick den långfristiga skulden till 16.550.000:- vilket ger en belåningsgrad på 4.123:-/kvm boyta och 3.313:-/kvm totalyta (bostäder + lokaler). Omsättningstillgångarna (kassa, bank) uppgick till ca 1.159.776:-. Föreningen har stora hyresintäkter från sina lokaler (ca 1.769.000:-/år) och låga månadsavgifter för medlemmarna (ca 305:-/kvm).

Lägenhetens nettoskuld i föreningen är 436.281:- enligt uppgifter från årsredovisningen per 2021-12-31. (föreningens skulder – omsättningstillgångar x lägenhetens andelstal).

2015 såldes vindarna i fastigheten och 2016 stod 3 nya vindsvåningar klara. Efter slutbetalningen 2015 så löste föreningen ett lån på 16.750.000:- och sänkte då avgifterna med ca 30 %. Per den 1 april 2017 sänktes avgifterna med 10 %, den 1 april 2020 med 10 % och med ytterligare 5 % den 1 april 2021. Inga avgiftsförändringar planeras eller finns beslutade (avstämt med styrelsen 2022-11-18).

Gjorda renoveringar i fastigheten:
1995-1996: Byte av V/A-stammar (Rådmansgatan 25 A och B) och elstigare.
2011: Byte av V/A-stammar i (Rådmansgatan 23).
2013: Renovering av trapphus i Rönnen 3 och fönster i Rönnen 2 och 3 med installation av buller- samt energiglas.
2014: Renovering och målning av plåttaket. Tak och hängrännor försågs med elkablar för att förhindra isbildning. Fasadrenovering mot gården och mot Rådmansgatan. Balkonger byggdes.
2015: Föreningsbeslut om försäljning och upplåtelse av råvindarna för ombyggnation till lägenheter. Avtal ingicks med Savanna Invest AB. Vindarna utrymdes och nya förråd byggdes i källaren. Installation av bergvärme.
2016: Vindslägenheterna färdigställdes för inflytt. Byte av hissmaskiner på samtliga hissar och förlängning till plan 6 (vinden).
2017: Renovering av trapphus på Rådmansgatan 25, nya mattor i bägge trapphusen samt renovering av hisskorgarna.
2018: Målning av golv i föreningens källare.
2019: OKV, gårdsrenovering och åtgärder efter OVK-besiktningen. Spolning av V/A-stammarna.
2020: Installation av markiser till gården och restaurangerna.
2021-2022: Installation av backventiler i källaren och ljudisolering av restauranglokalen på Rådmansgatan 23.

I styrelsen förs en diskussion om installation av säkerhetsdörrar till medlemmarna. I övrigt föreligger inga större renoveringar den närmaste 20 åren. Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig fram till 2069.

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. I fastighetens entréplan finns en tvättstuga utrustad med fönster, två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp, mangel och diskho. Två soprum, ett på entréplan och ett i källaren med sortering för hushållssopor, grovsopor samt återvinning av papper, tidningar, glas, metall och batterier. I källaren finns även en bastu med dusch. På entréplan finns ett cykel- och barnvagnsrum, ytterligare ett cykelrum finns med direktaccess från Lodgatan. Dessutom finns en gemensam och nyrenoverad innergård med planteringar, trädgårdsmöbler och grill.

Förening: Brf Rönnen 2 & 3

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 34

Antal lokaler: 6

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Ingår i avgiften.

Internet: Bredband. Leverantör: Com Hem. Ingår i avgiften.

Sammanställning: Balkong i högt sydostläge med härlig vy mot takåsar.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.