Östermalm - invid Karlaplan

Jungfrugatan 41 B, 3 tr

Möjligheternas sekelskiftesfyra nära Karlaplan. Högst upp i fastighet anno 1893. Strålande ljust & fritt läge. Kakelugnar & 3 sovrum. Avgiftssänkning.

Adress

Jungfrugatan 41 B, 3 tr

Rum

4

Slutpris

9 600 000 kr

Avgift

4 130 kr/mån

Boyta

97 kvmOm bostaden

Högst upp i fastighet från 1893 på våning 3 av 3 (ej hiss) finns denna strålande ljusa och trivsamma sekelskiftesvåning om 97 kvm (enligt uppmätning) och 4 rum och kök samt med 3 bra sovrum. Våningen är i ett välbevarat originalskick med många vackra detaljer från byggåret. Här ges rejäl takhöjd om ca 3,10 meter, plankgolv, spegelmönstrade dörrar, höga golvsocklar och fönsterpartier med speglade nischer samt två kakelugnar (varav den i vardagsrummet fungerar).

Våningen är högt och fint belägen (endast råvinden med vindsförråd ovanför), den har en ljus, yteffektiv och mycket väldisponerad planlösning som är både rund- och genomgående mellan gård och gata. Här ges kök med god arbetsyta och ett vackert kallskafferi samt en vedlår i original, vardagsrum och tre sovrum, hall med gott rumssamband samt ett kaklat och stambytt badrum.

Välkommen till denna möjligheternas familjevåning på övre Östermalm, strax ovan Östermalmsgatan i lugna kvarter mellan Karlaplan och Östermalmstorg.

Det föreligger ett renoveringsbehov, men potentialen och möjligheterna är enastående för den som drömmer om att hitta en ”oförstörd våning” att själv sätta sin prägel på. Planlösningen är flexibel och kan för den med behov moderniseras och omdisponeras. Se alternativa planlösningar.*

Mycket välskött förening med kulturminnesmärkta fastigheter (blå klass) och urstark ekonomi. Föreningen har nyligen sålt en av de återstående hyresrätterna för 10,1 miljoner kr. Därtill finns det planer på ytterligare avyttringar vilket än mer kommer att stärka föreningens ekonomi. I dagsläget föreligger det ett beslut av styrelsen om en sänkning av den nuvarande avgiften och det kan bli med upp till en tredjedel. Beslut om exakt storlek på avgiftens sänkning kommer att ske efter en oberoende analys utförd av föreningens ekonomiska förvaltare (Fastighetsägarna).

*Vid renovering och ombyggnation krävs en bygganmälan till föreningens styrelse. Styrelsen har sedan rätt att försäkra sig om att ingrepp rörande fastighetens gemensamma konstruktioner såsom V/A, el, ventilation, bärande väggar med mera. är möjliga att utföra och sker fackmannamässigt av hantverkare som är behöriga/certifierade. Huset har högsta kulturklassning och det kan ge begränsningar i vissa omdispositioner, bland annat får ej kakelugnarna rivas ut eller flyttas på.

– Välkomnande hall med plats för ytterkläder och skor. Hallen har gott rumssamband och skiljer sällskapsdelar från sovrum på ett bra sätt. Klinkergolv.

– I anslutning till hallen finns ett kaklat badrum med badkar, handfat, badrumsskåp och toalett.

– Kök i äldre standard med gott om skåp och förvaring. Vackert och välbevarat kallskafferi samt vedlår i original. Trägolv finns under mattan.

– Ljust vardagsgsrum med vit kakelugn som fungerar. Vardagsrummet ger plats för soffa och matbord. Stort fönsterparti med speglad fönsternisch. Trägolv.

– Tre bra sovrum, varav två av dem ligger i fil mot innergården. Ett större ”master bedroom” alternativt sovrum för barn att dela med vit kakelugn (för närvarande ej fungerande) och ett mindre barn-, tonårs-, gäst- eller arbetsrum. Det tredje sovrummet, som är mycket rymligt och väl tilltaget ligger mot lugna Jungfrugatan. Sovrummen har stora fönsterpartier med speglade nischer samt trägolv.

Pris: 8 950 000 kr

Månadsavgift: 4 130 kr
I avgiften ingår värme och vatten. Övriga driftskostnader: Hushållsel cirka 300-350 kr/månad. Hemförsäkring ca 150-200:-/månad. Obligatorisk bredbandsavgift 150 kr/månad (kommer att slopas inom kort och ingå i månadsavgiften enligt brf).

Andel i föreningen: 1,86717 %

Byggår: 1893

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 2-glasfönster

Lägenhetsnummer: 331 (1302)

Hiss: Nej

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3.

Energiförbrukning: 186 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalsskrivna. Externa garagemöjligheter i området, se www.garageplatsen.se

Allmänt om föreningen: Föreningen Brf Storken 12 förvärvade fastigheten med samma namn 1999 med adresser Jungfrugatan 41 A-C, 43 A-B och Sibyllegatan 50 A-B samt Sibyllegatan 52 A-B. Huset är blåklassat i Stockholms stads kulturhistoriska bebyggelseklassificering, vilket är den högsta skalan för bebyggelse av synnerligen högt historiskt värde. Föreningen består av 77 bostadsrätter om 4812 kvm, 1 hyresrätt om 30 kvm samt 15 lokaler om 789 kvm. Föreningen beskattas som äkta och marken innehas med äganderätt.

Föreningen har en god ekonomi och i september 2017 amorterades de sista långfristiga lånen och föreningen blev därmed skuldfri. Omsättningstillgångarna (kassa, bank mm) uppgick per 2021-12-31 till ca 1,6 Mkr. Inga planerade avgiftsförändringar. Föreningens vind är oexploaterad vilket ses som en dold tillgång.

Gjorda renoveringar:
1989-1990 totalrenoverades fastigheten med byte av V/A-stammar, elstigare, ventilation etc.
2002 målning av fönster.
2006 målning av yttertaket.
2008 trapphusrenovering/ommålning.
2009 bebyggdes en del av vinden till två vindsvåningar i etage med underliggande medlemslägenheter.
2010 tätning och isolering av fönster.
2015 byte av tvättmaskin i tvättstugan, lagning av stuprännor m.m.
2016 fönstermålning och åtgärdat ventilation enligt OVK.
2018 Ny undercentral.
2019 Ny hiss installerades på Sibyllegatan 50A.
2019 Tätning/renovering skorsten Sibyllegatan 50.
2020 Fönsterrenovering Sibyllegatan

Planerade renoveringar/investeringar:
Styrelsen har en underhållsplan som upprättades 2004 och som löpande uppdateras. Fönsterrenovering på Jungfrugatan, ej bestämt när det ska ske. Bergvärme diskuteras.

Övriga utrymmen och faciliteter:

Till lägenheten disponeras ett rymligt vindsförråd om ca 10 kvm. Det finns en välutrustad tvättstuga i det separata gårdshuset uppdelad på två bokningsbara avdelningar med vardera två tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp. Föreningens medlemmar har även tillgång till bastu, cykelrum och en övernattningslägenhet med plats för fyra personer. Den har pentry, dusch och toalett som kan hyras för 250 kr/dygn. Föreningen har även en stor och fin innergård med trädgårdsmöbler och grillmöjligheter.

För ytterligare information se föreningens årsredovisning, stadgar samt föreningens hemsida https://boappa.se/brf-storken-12-stockholm

Förening: Brf Storken 12.

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 77

Antal lokaler: 15

Antal hyresrätter: 1

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Fiberbredband via Ownit. För närvarande en obligatorisk bredbandsavgift på 150:-/månad och medlemslägenhet. Denna avgift kommer att slopas och ska framöver ingå i avgiften enligt föreningen.

Sammanställning: Fin innergård med liten lekplats, barnvänlig genom att gården är sluten i alla riktningar. Här finns trädgårdsmöbler och en gasolgrill för utlåning.

Lugnt ostört och synnerligen eftersökt läge på Östermalm invid Östermalmsgatan med direkt närhet till Karlaplan med dess fontänprydda parkrum och Karlavägens och Vallhallavägens grönskande promenadallér, Fältöversten, Tessinparken och Östermalmstorg samt gångavstånd till Djurgårdsbron, Lill-Jansskogen, Humlegården samt Stureplan. Kommunikationerna är utmärkta i form av t-bana (Karlaplan, Stadion och Östermalmstorg) och flertalet innerstadsbussar. Här finns ett gott utbud av mataffärer (Fältöversten och ICA Esplanad bland andra), caféer, restauranger, butiker, gym (SATS Stadion cirka 300 meter) med mera är gott. Välkommen till trevliga Östermalm!

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.