Östermalm, 4 rum, 98 kvm

Sibyllegatan 50, 3+4 tr

Om bostaden

Suveränt sekelskifte, vindsetage invid Karlaplan. Högst upp i huset med härlig takhöjd, eldstäder & perfekt planlösning. Skuldfri brf.

Välkommen till en fantastisk vindsvåning i etage om totalt 111 välplanerade kvm. De tidstypiska detaljerna är på plats, på det första våningsplanet högt till tak (ca 3,20 meter), furugolv, spegeldörrar, höga golvsocklar och fönsterpartier med speglade nischer samt fungerande kakelugn och ett stort vinförråd. På det övre planet synliga takbjälkar, braskamin och snedtak.

Första våningsplanet: Ljus, yteffektiv och mycket social planlösning med stora sällskapsytor. Välkomnande hall med plats för ytterkläder. Gästtoalett med vägghängd WC och handfat. Utmärkt kök med kyl/frys, diskmaskin, spis, ugn och fläkt samt en snygg köksö. Lättmöblerat vardagsrum med öppen planlösning mot köket. Matsal/sovrum. Stora fönsterpartier mot föreningens fina, lugna innergård. Egen tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare och dusch. Vid trappen upp till övervåningen finns ett stort vinförråd med plats för 200 flaskor och vinkyl.
Övre våningsplanet: Rymligt sovrum. Helkaklat badrum med dusch, handfat, WC och klinker med golvvärme. Sovrum med plats för 90 cm säng. Braskamin, snedtak och synliga takbjälkar.

Påkostat och inbyggt ljudsystem (Bower & Wilkins) finns på båda planen och kopplas enkelt upp via t.ex. Sonus eller Spotify. Smart Hem på all belysning, går att styra med app.Till lägenheten hör ett vindsförråd.

Drömläge, strax ovan Östermalmsgatan i lugna kvarter mellan Karlaplan och Östermalmstorg.
Trygg och klok förening med välskötta kulturminnesmärkta fastigheter (blå klass) och urstark ekonomi, föreningen är skuldfri och har nyligen sänkt månadsavgifterna.

Pris: 10 750 000 kr

Månadsavgift: 2 611 kr
I avgiften ingår värme, vatten och ett snabbt bredband.

Andel i föreningen: 1,77042 %

EL: 300 kr/mån

Försäkring: 200 kr/mån

Total driftkostnad: 500 kr/mån

Byggår: 1893

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 633(1303)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 3+4 av 4.

Energiförbrukning: 186 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalsskrivna. Externa garagemöjligheter i området, se www.garageplatsen.se

Allmänt om föreningen: Föreningen Brf Storken 12 förvärvade fastigheten med samma namn 1999 med adresser Jungfrugatan 41 A-C, 43 A-B och Sibyllegatan 50 A-B samt Sibyllegatan 52 A-B. Föreningen består av sammanlagt cirka 4.492 kvm bostadsyta fördelat på 77 lägenheter, varav 76 är upplåtna med bostadsrätt och 1 med hyresrätt. I föreningen finns också 12 affärslokaler med hyresrätt på en totalyta om cirka 725 kvm. Föreningen beskattas såsom äkta och marken innehas med äganderätt.

Föreningen har en stark ekonomi och i september 2017 amorterades de sista långfristiga lånen och föreningen blev därmed skuldfri.
Styrelsen arbetar också med att gå igenom och förbättra avtal med diverse leverantörer och att se över samtliga avtal med hyresgäster.

Gjorda renoveringar:
1989-1990 totalrenoverades fastigheten med byte av V/A-stammar, elstigare, ventilation etc.
2002 målning av fönster.
2006 målning av yttertaket.
2008 trapphusrenovering/ommålning.
2009 bebyggdes en del av vinden till två vindsvåningar i etage med underliggande medlemslägenheter.
2010 tätning och isolering av fönster.
2015 byte av tvättmaskin i tvättstugan, lagning av stuprännor m.m.
2016 fönstermålning och åtgärdat ventilation enligt OVK.

Planerade renoveringar/investeringar:
Styrelsen har en underhållsplan som upprättades 2004 och som löpande uppdateras.

Fastigheten är kulturhistoriskt värdefull (blåklassad, byggnadsminnesförklarades 1987) och ritades av arkitekter A G Forsberg och E O Ulrich på initiativ av lärarinnan Agnes Lagerstedt vid Hedvig Eleonora folkskola. Agnes Lagerstedt är också den som tog intiativet till verksamheten med skollovskolonier i Sverige och Barnens dag. I en skrift utgiven av Stockholms Stadsmuseum kan man inledningsvis läsa:

"Högst upp på Östermalm, på Sibyllegatan i det sista kvarteret mot Valhallavägen står några enkla hyreshus som med sina röda tegelfasader bjärt avviker från omgivande bebyggelse. Få torde känna till att bakom de röda husfasaderna döljer sig en intressant bit av stockholmsk arbetarhistoria. När husen stod nyuppförda på 1890-talet hörde de till några av Stockholms föredömligaste arbetarbostadshus. Initiativtagare till husen var lärarinnan Agnes Lagerstedt vid Hedvig Eleonora folkskola, som genom sitt arbete kommit i kontakt med arbetarbarnens usla bostadsförhållanden. Denna del av det framväxande Östermalm präglades ännu i slutet av 1800-talet av en undermålig och rivningsmogen kåkbebyggelse. Trångboddheten i dessa utkantsbostäder var stor…" Läs mer under dokument och länkar.

Övriga utrymmen och faciliteter:

Till lägenheten disponeras ett vindsförråd. Det finns en rymlig, fräsch och välutrustad tvättstuga i det separata gårdshuset uppdelad på två bokningsbara avdelningar med vardera två tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp. Föreningens medlemmar har även tillgång till cykelrum och en övernattningslägenhet med plats för fyra personer. Den har pentry, dusch och toalett som kan hyras för 250 kr/dygn. Föreningen har även en stor och fin innergård med trädgårdsmöbler och grillmöjligheter.

Förening: Brf Storken 12

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Fiberbredband via Ownit. Ingår i månadsavgiften.

Sammanställning: Fin innergård med planteringar, trädgårdsmöbler och gasolgrill.

Lugnt ostört och synnerligen populärt läge på Östermalm med direkt närhet till Karlaplan, Fältöversten, Tessinparken och Östermalmstorg samt gångavstånd till Djurgårdsbron, Lill-Jansskogen, Humlegården samt Stureplan. Kommunikationerna är utmärkta i form av t-bana (Karlaplan, Stadion och Östermalmstorg) och flertalet innerstadsbussar. Här finns ett stort utbud av mataffärer (Fältöversten och ICA Esplanad bland andra), caféer, restauranger, butiker, gym (SATS Stadion cirka 300 meter). Välkommen till trevliga Östermalm!

Här ligger bostaden

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.