Östermalm

Sibyllegatan 50 B, 4 tr

Möjligheternas sekelskiftesvåning på toppdress nära Karlaplan. Högst upp i fastighet anno 1893 med ljust och fritt läge, kakelugnar och 3 sovrum.

Adress

Sibyllegatan 50 B, 4 tr

Rum

4

Slutpris

10 100 000 kr

Avgift

4 360 kr/mån

Boyta

93 kvmOm bostaden

Högst upp i fastighet från 1893 med rymlig hiss, saluförs och upplåts nu för Brf Storken 12:s räkning en sekelskiftesvåning om 93 kvm (enligt uppmätning) och 4 rum och kök. Våningen är i ett välbevarat originalskick med många vackra detaljer från byggåret. Här ges rejäl takhöjd om ca 3,10 meter med stuckaturer och rosetter, plankgolv, spegelmönstrade dörrar, höga golvsocklar och fönsterpartier med speglade nischer samt tre kakelugnar (f.n. ej fungerande).

Våningen är högt och fint belägen (endast råvinden ovanför), den har en ljus, yteffektiv och mycket väldisponerad planlösning som är trivsam och genomgående mellan gård och gata. Här ges kök, vardagsrum och tre sovrum samt ett stambytt badrum.

Välkommen till denna möjligheternas familjevåning på övre Östermalm, strax ovan Östermalmsgatan i lugna kvarter mellan Karlaplan och Östermalmstorg.

Det föreligger ett omfattande renoveringsbehov, men potentialen och möjligheterna är enastående för den som drömmer om att hitta en ”oförstörd våning” att själv sätta sin prägel på.

Vid renovering och ombyggnation krävs en bygganmälan till föreningens styrelse. Styrelsen har sedan rätt att försäkra sig om att ingrepp rörande fastighetens gemensamma konstruktioner såsom V/A, el, ventilation, bärande väggar m.m. är möjliga att utföra och sker fackmannamässigt av hantverkare som är behöriga/certifierade. Huset har högsta kulturklassning och det kan ge begränsningar i vissa omdispositioner, bl a får ej kakelugnarna rivas ut eller flyttas på.

Mycket välskött förening med kulturminnesmärkta fastigheter (blå klass) och urstark ekonomi. I och med upplåtelsen av denna våning så blir föreningen helt eller nästintill skuldfri. Därtill finns det planer på ytterligare avyttringar vilket än mer kommer att stärka föreningens ekonomi. I dagsläget föreligger det ett beslut av styrelsen om en sänkning av den nuvarande avgiften med upp till 1/3-del. Den nya avgiften träder i bruk den 1/7 2017 och exakt besked om sänkningens storlek bör komma innan utsatta visningar.

Tillträde: 1 augusti 2017, men med möjlighet till tidigare datum.

Pris: 8 950 000 kr

Månadsavgift: 4 360 kr
I avgiften ingår värme och vatten. Övriga driftskostnader: Hushållsel ca 200:-/månad. Hemförsäkring ca 100-150:-/månad. Obligatorisk bredbandsavgift 150:-/månad. OBS! Angiven månadsavgift är preliminär och antagen i jämförelse med liknande lägenhet i fastigheten.

Andel i föreningen: 1,97300 %

Byggår: 1893

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 742 (1404)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 4 av 4.

Energiförbrukning: 186 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalsskrivna. Externa garagemöjligheter i området, se www.garageplatsen.se

Allmänt om föreningen: Föreningen Brf Storken 12 förvärvade fastigheten med samma namn 1999 med adresser Jungfrugatan 41 A-C, 43 A-B och Sibyllegatan 50 A-B samt Sibyllegatan 52 A-B. Huset är blåklassat i Stockholms stads kulturhistoriska bebyggelseklassificering, vilket är den högsta skalan för bebyggelse av synnerligen högt historiskt värde. Föreningen består av 77 bostadsrätter om 4812 kvm, 1 hyresrätt om 30 kvm samt 15 lokaler om 789 kvm. Föreningen beskattas som äkta och marken innehas med äganderätt.

Föreningen har en god ekonomi och i september 2017 amorterades de sista långfristiga lånen och föreningen blev därmed skuldfri. Omsättningstillgångarna (kassa, bank mm) uppgick per 2021-12-31 till ca 1,6 Mkr. Inga planerade avgiftsförändringar. Föreningens vind är oexploaterad vilket ses som en dold tillgång.

Gjorda renoveringar:
1989-1990 totalrenoverades fastigheten med byte av V/A-stammar, elstigare, ventilation etc.
2002 målning av fönster.
2006 målning av yttertaket.
2008 trapphusrenovering/ommålning.
2009 bebyggdes en del av vinden till två vindsvåningar i etage med underliggande medlemslägenheter.
2010 tätning och isolering av fönster.
2015 byte av tvättmaskin i tvättstugan, lagning av stuprännor m.m.
2016 fönstermålning och åtgärdat ventilation enligt OVK.
2018 Ny undercentral.
2019 Ny hiss installerades på Sibyllegatan 50A.
2019 Tätning/renovering skorsten Sibyllegatan 50.
2020 Fönsterrenovering Sibyllegatan

Planerade renoveringar/investeringar:
Styrelsen har en underhållsplan som upprättades 2004 och som löpande uppdateras. Fönsterrenovering på Jungfrugatan, ej bestämt när det ska ske. Bergvärme diskuteras.

Övriga utrymmen och faciliteter:

Till lägenheten disponeras ett rymligt vindsförråd om ca 10 kvm. Det finns en välutrustad tvättstuga i det separata gårdshuset uppdelad på två bokningsbara avdelningar med vardera två tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp. Föreningens medlemmar har även tillgång till bastu, cykelrum och en övernattningslägenhet med plats för fyra personer. Den har pentry, dusch och toalett som kan hyras för 250 kr/dygn. Föreningen har även en stor och fin innergård med trädgårdsmöbler och grillmöjligheter.

För ytterligare information se föreningens årsredovisning, stadgar samt föreningens hemsida https://boappa.se/brf-storken-12-stockholm

Förening: Brf Storken 12.

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 77

Antal lokaler: 15

Antal hyresrätter: 1

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Fiberbredband via Ownit. Obligatorsik bredbandsavgift på 150:-/månad och medlemslägenhet.

Sammanställning: Fin innergård med trädgårdsmöbler och grillmöjligheter.

Lugnt ostört och synnerligen eftersökt läge på Östermalm invid Östermalmsgatan med direkt närhet till Karlaplan med dess fontänprydda parkrum och grönskande promenadallé, Fältöversten, Tessinparken och Östermalmstorg samt gångavstånd till Djurgårdsbron, Lill-Jansskogen, Humlegården samt Stureplan. Kommunikationerna är utmärkta i form av T-bana (Karlaplan, Stadion eller Östermalmstorg) och flertalet innerstadsbussar. Utbudet av mataffärer (Fältöversten och ICA Esplanad bl a), caféer, restauranger, butiker, gym (SATS Stadion ca 300 meter) m.m. är gott. Välkommen till trevliga Östermalm!

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.