Östermalm

Storgatan 18, 4 tr, hiss

Drömvåning med kakelugnar & utmärkt planlösning. Högt fritt läge & hänförande utsikt!

Adress

Storgatan 18, 4 tr, hiss

Rum

4

Slutpris

9 900 000 kr

Avgift

4 437 kr/mån

Boyta

160 kvmOm bostaden

Sällan har uttrycket ”i hjärtat av Östermalm” passat bättre för att beskriva detta utmärkta läge mellan Karlaplan, Östermalmstorg och endast ett stenkast från Strandvägen. Här på Storgatan, alldeles invid Grevgatsbackens topp, finns denna möjligheternas våning anno 1848 med genomgripande renoveringsbehov och stor potential att skapa ett drömboende. Våningen är belägen på det högsta ordinarie våningsplanet med endast vindsvåning ovanför. Planlösningen är mycket ljus, tilltalande och genomgående mot gård och gata med många vackra fönster som ger generösa ljusinsläpp och fri utsikt mot himmel, takåsar och kulturkåkar. Ursprungsdetaljer som bevaras är spegelmönstrade pardörrar, spröjsade fönster med djupa nischer, tak med slätstuckatur och takrosett, paneler, två kakelugnar (plomberade, ej fungerande) och sannolikt furutiljor under befintliga parkettgolv.

Våningen disponeras idag som en 4:a men kan med små medel omdisponeras till en 5:a med upp till tre bra sovrum. Här finns hall med gott rumssamband, två härliga sällskapsrum såsom vardagsrum och matsal/salong i fil, två badrum och ett rymligt kök med matplats.

Möjligheternas skick, det höga och fria läget, utsikten, den flexibla planlösningen som gör det möjligt för både barnfamiljen med behov av många sovrum så väl som villasäljaren som önskar härliga sällskapsytor, gör detta till en våning vi tror många väntat, i ett av Östermalms absolut bästa lägen.

– Hall med plats för avhängning vid klädhängare och förvaring i garderober. Säkerhetsdörr, säkerhetsgrind och parkettgolv.

– Inre hallpassage med gott rumssamband. Parkettgolv och plats för garderober.

– Kök i äldre standard med gott om skåp, kyl, frys, spis och fläkt. Rejäl matplats.

– Två badrum. Ett med dusch, toalett, handfat och badrumsskåp. Ett med badkar, toalett, handfat, badrumsskåp och tvättmaskin.

– Två bra sovrum vetter in mot gården. Fönster med goda ljusinsläpp och parkettgolv.

– Härliga sällskapsrum såsom vardagsrum och salong i fil med kakelugnar (plomberade, ej fungerande), många vackra fönster och hänförande fri utsikt över himmel, takåsar och kulturkåkar. Parkettgolv.

OBS! Tack vare vardagsrummets storlek, dess tre fönster och två ingångar så kan med små medel ytterligare ett sovrum skapas. Se alternativ planlösning.

Pris: 9 750 000 kr

Månadsavgift: 4 437 kr

Andel i föreningen: 3,47800 %

Byggår: 1848-1862

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns cykelförråd, källarförråd och tvättstuga.

Renoveringar: V/A-stammar, elstigar, tvättstugan och taken renoverades 1979-1980. Taken har dessutom målats om 2007. Fönstren renoverades 2004 och trapphuset 2005 + 2009

Lägenhetsnummer: 7

Hiss: Ja

Våning: 4

Antal våningar: 5

Parkering/Bilplats: I fastigheten finns garageplatser att hyra för 1.000:-/mån. För närvarande är det kö till dessa platser. I övrigt gäller boendeparkering på gatan eller externa garagemöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Valfisken Mindre förvärvade fastigheterna i korsningen av Storgatan och Grevgatan år 1978. Föreningen består av 28 lägenheter och 5 lokaler som är upplåtna med bostadsrätt och ägs av föreningen. Föreningens ekonomi är god och under 2010 har avgifterna sänkts med 10%.

Förening: HSB Brf Valfisken Mindre

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem.

Internet: Bredband. Leverantör: ComHem.

Fantastiskt läge på Östermalm och synnerligen attraktiva 1800-talskvarter invid Grevgatsbackens topp, mellan Karlaplan och Östermalmstorg. Här lever man i rofylld och lugn boendemiljö med bekvämt promenadavstånd till Djurgårdsbron och kungliga Djurgården med dess vackra joggingstråk längs Djurgårdskanalen. Vid Karlaplan finns all tänkbar och eftersökt service såsom ICA Karlaplan som är öppet till 23.00, Fältöversten med sina butiker, affärer, restauranger, apotek, systembolag m.m. samt T-bana och flertalet innerstadsbussar. Med ytterligare några minuters promenadavstånd når man Östermalmstorg och Saluhallen, Strandvägen, Dramaten samt Stureplan med allt från skärgårdsfärjor till rikligt nattliv.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.