Östermalm - Karlaplan

Värtavägen 14, 4 tr

Klassiskt 1920-tal i sagolik sällskapsvåning invid Karlaplan. Högt & ljust hörnläge med härliga sociala ytor, öppen spis & vackra attribut från tiden.

Adress

Värtavägen 14, 4 tr

Rum

4

Slutpris

13 100 000 kr

Avgift

6 488 kr/mån

Boyta

143 kvmOm bostaden

Varmt välkommen till Värtavägen 14 och detta fantastiska Östermalmsläge invid Karlaplan och endast med kort promenadavstånd till Djurgårdens och Gärdets grönska. Med ett ljust och genomgående läge i vacker och välvårdad fastighet från 1926 saluförs denna fina och klassiska hörnlägenhet om 143 kvm med renoveringsbehov och enastående potential. Ett ypperligt tillfälle att sätta din egen prägel att skapa ditt drömboende på attraktiv adress.

Välbevarade vackra originaldetaljer i nationalromantisk stil från byggåret finns på plats såsom rejäl takhöjd, fiskbensparkett, spröjsade fönsterpartier med djupa nischer, bröstpaneler, spegelmönstrade dörrar och fungerande öppen spis. Planlösningen är trivsamt disponerad och genomgående mot gata och gård, med fint ljusflöde från många fönster samt härliga sällskapsytor i fil med svårslagen rymd och känsla. Här finns ett spatiöst vardagsrum i hörnläge och en vacker matsal med öppen spis i anslutning. Stort kök med gott om förvaring, bra arbetsytor och plats för rejält matbord för familj och vänner. Två sovrum varav ett generöst ”master bedroom” med liten balkong och ett utmärkt barn-, arbetsrum eller gästrum.

En fantastisk familje- och sällskapsvåning som andas harmoni, rymd och atmosfär med sina generösa sociala ytor med plats för familj och vänner.

Välskött förening i vacker och representativ fastighet från 1926.

Välkommen på visning!

Rumsbeskrivning: – Entré med gallergrind och gott om plats för ytterkläder och skor. Tamburen leder till en inre hall med trevligt rumssamband.
– Gästtoalett angränsande till hallen med WC och handfat.

– Stort kök med gott om skåp och arbetsytor samt utrustat med kyl och frys, diskmaskin, ugn, gasspis och fläkt. Plats för stort matbord.

– Inbjudande lättmöblerat hörnvardagsrum med plats för både soffgrupp och annan möblering vilket gör detta till en självklar plats för social samvaro och umgänge. Generösa fönsterpartier skänker rikligt med ljusinsläpp.

– Matsal med plats för matsalsbord för stora middagssällskap samt eventuellt annat möblemang. Vacker bröstpanel löper genom rummet och den öppna spisen ger rummet en härlig känsla och avkopplande atmosfär för trevliga sammankomster.

– Två utmärkta sovrum, varav ett master bedroom med plats för dubbelsäng och arbetsplats om så önskas och utgång till liten balkong. Det andra passar perfekt som barnrum, gästrum eller arbetsrum.

– Badrum med helkaklade väggar och klinkergolv. Utrustat med dusch, WC, handfat, förvaringsskåp, handdukstork, golvvärme, spotlights samt tvättmaskin.

Pris: 12 500 000 kr

Månadsavgift: 6 488 kr
Beräknad driftkostnad/mån; hushållsel ca 350 kr, gas ca 300 kr och hemförsäkring ca 200 kr.

Andel i föreningen: 5,23880 %

Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Byggår: 1926

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 141 (1401)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 4 av 6.

Energiförbrukning: 139 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering i området. Det finns garage i fastigheten med 2 p-platser. I dagsläget är det kö.

Allmänt om föreningen: Brf Trumslagaren 13 på Värtavägen 14 och Wittstocksgatan 2 är en äkta bostadsrättsförening som förvärvade fastigheten 1992. Föreningen äger marken och består av 32 bostadslägenheter och 3 uthyrda lokaler. Det finns garage med 2 p-platser. I dagsläget är det kö. Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem. Inga planerad avgiftsförändringar.

Gemensamma utrymmen i form av cykelrum, barnvagnsrum och tvättstuga. Till lägenheten hör ett källarförråd. Utöver detta finns en trevlig innergård med utemöbler och grill.

Frubo AB sköter den ekonomiska förvaltningen.
Överlåtelseavgift 2,5% av prisbasbeloppet betalas av säljaren. Pantsättningsavgift 1% av prisbasbeloppet betalas pantsättaren per pantsättning. Medlemsavgift 500 kr debiteras köparen.

Utförda renoveringar:
2004: Försäljning av råvinden till BLT för ombyggnation till lägenheter. Ombyggnation av källare.
2005: Färdigställande av vindslägenheterna. Hissmaskinerna har bytts ut och delar av taket lagts om. Iordningställande av garage med 2 platser, 1 MC-bur, cykeluppställning och barnvagnsförråd. Försäljning av kungsbalkong mot gården.
2006: Komplett byta av köks- och toalettstammar. Installation av avfuktningsaggregat i källare. Omdragning av ventilation i tvättstugan. Installation av mekanisk från luft på Wittstocksgatan.
2007: Ommålning av trapphus och källarutrymmen. Renovering av kungsbalkonger. Tätning av innergårdens ytskikt. Ommålning av fasader.
2008:Garantibesiktning av alla lägenheter efter stambyte. Energibesiktning. Översyn och renovering av garageporten. Nytt torkskåp i tvättstugan. Byggnation av trädäck på innergården med tillhörande möblemang och blomsterarrangemang.
2009: Ny undercentral. Anslutning till stadens fibernät.
2010: Byggnation av balkonger mot innergård. Brandskyddskontroll av rökkanalerna till eldstäderna. Ventilationskontroll (OVK).
2011: Nya tvättmaskiner till tvättstugan.
2012: Framtagande av underhållsplan. Kartering och kartläggning av ventilation. Inköp av gasolgrill till innergården.
2013: Igångsättning av ventilationsprojektet. Förbättring av säkerheten på taken och komplettering av snörasskydd. Ny gallergrind i källaren och ny säkerhetsdörr till undercentralen.
2014: Slutbesiktning av ventilationsprojektet (godkändes inte).
2015: Byte av entreprenör i ventilationsprojektet.
2017 Arbete med ventilationsprojektet.
2018: Ventilationsförbättring.

Kommande renovering 2019: Fönsterrenovering.

För ytterligare information se årsredovisningen.

Förening: Brf Trumslagaren 13

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Fiber genom Bredbandbolaget.

Sammanställning: Liten balkong i söder. En trevlig sittplats för morgonkaffet.

Fantastiskt läge på Östermalm och synnerligen attraktiva kvarter invid Karlaplan. Här lever man i rofylld och lugn boendemiljö med bekvämt avstånd till all tänkbar och eftersökt service såsom ICA Karlaplan som är öppet till 23.00, Fältöversten med sina butiker, affärer, restauranger, apotek, systembolag m.m. samt T-bana och flertalet innerstadsbussar. Med några minuters promenadavstånd finns Gärdets och Djurgårdens grönska, och några ytterligare minuter når man Östermalmstorg och Saluhallen, Strandvägen, Dramaten samt Stureplan med allt från skärgårdsfärjor till rikligt nattliv.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.