Östermalm

Linnégatan 41, 1 ½ tr.

Sekelskiftespärla med vackra kakelugnar, stuckatur och öppna ytor i perfekt Östermalmsläge.

Adress

Linnégatan 41, 1 ½ tr.

Rum

4

Slutpris

8 100 000 kr

Avgift

2 799 kr/mån

Boyta

130 kvmOm bostaden

Välkommen till en suverän våning om 130 ljusa och välplanerade kvm i mycket bra skick. Sekelskifte med högt till tak, vackra stuckaturer, spegeldörrar och tre kakelugnar varav en fungerande. Generösa ljusinsläpp med höga fönster i tre väderstreck. Snyggt kök med matplats, tre rum i fil samt ytterligare ett mot den lugna gården. Stilrent badrum med fönster, badkar och tvättpelare.

Här lever man i vacker fastighet från 1898, ett stenkast från Östermalmstorg och Karlaplan. Klok förening med sund ekonomi.

– Välkomnande tambur med plats för avhängning av ytterkläder. Speglade innerdörrar och furugolv. Ingång till gäst-WC.

– Gäst-WC med svart klinkergolv, vita väggar och handfat.

– Rymlig, möblerbar hall som öppnar upp emot flera av våningens rum. Ljusa väggar och parkettgolv. Såväl rymlig garderob som städskåp i direkt anslutning.

– Stilrent kök, renoverat -06, med matplats för fyra personer. Inbyggd kyl och frys, diskmaskin, spishäll samt varmluftsugn från Siemens. Gott om förvaring i över- och underskåp med vita luckor. Bänkskivan i mörkt trä harmoniserar med det sandfärgade kaklet och parkettgolvet. Fönster mot gatan. Vackra pardörrar öppnar upp mot nästa rum.

Tre rum i fil:
– Rum med stort, högt fönster, furugolv och stuckatur i tak samt över de vita pardörrarna. Den vackra kakelugnen, höga golvlisterna och tidstypiska sekelskiftesdetaljerna ger tillsammans ett stilfullt intryck.

– Två stora fönster samt en ståtlig, fungerande kakelugn. Ekparkettgolv och höga golvlister tillsammans med stuckatur både över dörrar och i tak understryker den eleganta känslan som genomsyrar våningen. Fördragna och infasade högtalarkablar i väggen. Garderob med dubbeldörr ger god förvaring.

– Flödande ljust rum med tre fönster. Även här kakelugn och ekparkettgolv. I harmoni med stuckaturen och de höga listerna är detta idag ett fantastiskt sovrum med plats för såväl dubbelsäng som arbetsplats.

– Rum mot gården med ekparkettgolv samt smart, inbyggd förvaring under taket i anslutning till garderoben. Fönster mot den mysiga gården. Bygglov har här funnits för balkong och går att förnya.

– Helkaklat och stilrent badrum som renoverats -08. Inkaklat badkar och klinkergolv med golvvärme. Tvättpelare (tvättmaskin och torktumlare), handfat med kommod samt WC. Frostat fönster mot gården.

– Dimmers i samtliga rum. De två kakelugnarna som idag inte går att elda i kan enligt uppgift öppnas upp.

Pris: 6 950 000 kr

Månadsavgift: 2 799 kr

Andel i föreningen: 5,03350 %

Byggår: 1896-98

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns tvättstuga, grovsoprum och källarförråd. Fin innergård med träd och planteringar.

Renoveringar: V/A-stammar och elstigar byttes 1976 upp till 4:e våningen. Tvättmaskiner och torktumlare i tvättstuga bytta 2006. Nya balkonger 2001. Installation hiss 2004.

Lägenhetsnummer: 1101

Hiss: Ja

Våning: 1.5

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan. För info, www.stockholm.se.

Allmänt om föreningen: Föreningen omfattar 29 lägenheter med bostadsrätt samt en lägenhet och fem lokaler med hyresrätt.

Förening: Brf Grannarne 26

TV: Ansluten till kabelnät via ComHem. Basutbud ingår i avgiften.

Internet: Bredband via ComHem.

Sammanställning: Bygglov för balkong mot gården har funnits och går att förnya utan problem.

Välkommen till härliga Östermalm och detta utsökta läge! Här lever man i hjärtat av stadsdelen med bekvämt promenadavstånd till allt från Stureplans shopping till skärgårdsfärjorna nedanför Dramaten. Kvarteren kryllar av restauranger och butiker. Karlavägen, som förutom affärer och caféer även erbjuder frisörer, blomsterbutiker samt matvarubutiker, utgör även en trevlig promenad. Östermalmstorg med trevliga Saluhallen, torghandel samt Lisa på Torget är en trevlig samlingsplats. Man når även kvickt Karlaplan med Fältöversten och dess gedigna utbud. Vill man förlänga promenaden är Gärdet och Djurgården med Djurgårdskanalen inte långt borta. Även trevliga och lummiga Humlegården lockar.

Utmärkta kommunikationer med flertalet innerstadsbussar och T-bana (Östermalmstorg).

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.