Östermalm

Grevgatan 43, 4 tr

Vackert nyrenoverad hörnvåning från 1882 med högt & genomgående läge, utmärkt planlösning, kakelugnar & solig balkong i väster. Bäst i klassen!

Adress

Grevgatan 43, 4 tr

Rum

4

Slutpris

14 150 000 kr

Avgift

5 109 kr/mån

Boyta

123 kvmOm bostaden

På bästa Östermalmsadress med ett svårslaget läge invid Grevgatsbackens topp, mitt emellan Östermalmstorg, Strandvägen och Karlaplan med närhet till så väl lugnet på Djurgården, pulsen på Stureplan samt skärgårdsbåtarna vid Nybroviken, saluförs denna fantastiska hörnvåning om 123 kvm i absolut toppskick. Våningen är genomgående och belägen på det högsta ordinarie våningsplanet i vacker, välskött och representativ fastighet från 1882 i hörnan Grevgatan och Linnégatan. Hiss finns.

Våningen har under 2016-2017 varsamt och metodiskt totalrenoverats till ett drömhem med karaktärsfylld atmosfär och trivsam känsla. Stilfull interiör, klassisk design och diskret lyx, bekväma funktionslösningar samt färgsättning i varma kulörer införlivas med vackra och välbevarade detaljer från byggåret såsom generös takhöjd om ca 3 meter med stuckaturer, spegelmönstrade pardörrar och nischer, vita snickerier, väggfält, golvsocklar, två kakelugnar och flertalet höga fönsterpartier samt trägolv. Dimbara armaturer i varje rum skapar en vacker miljö dag som kväll.

Planlösningen är både rund- och genomgående mellan gård och gata, den är ytterst väldisponerad, effektiv och tillgänglig, väl anpassad för både barnfamiljen och paret. Takhöjden och de stora fönsterpartierna gör våningen både luftig, ljus och rymlig. Här erbjuds härliga umgängesytor och tre vackra rum i fil. Här finns ett vardagsrum med plats för både soffgrupp och större matsalsbord, dubbla fönsterpartier och en kakelugn. Två sovrum alternativt matsal eller bibliotek, ett på vardera sida av vardagsrummet. Sovrummen är väl tilltagna varav det ena med hörnläge har en kakelugn och bygglov för franskt balkongfönster med vy längs med Grevgatan ned mot Strandvägen och Nybroviken. Det tredje sovrummet ligger avskilt och rofyllt in mot gården.

Nytt kök i stilrent utförande med bänkskivor i Cararramarmor, komplett maskinell utrustning, rejäl förvaring, matplats samt utgång till balkong i fritt västerläge med kvällssol och utsikt över takåsar. Exklusivt badrum modernt inrett i Carrarramarmor, med både massagebadkar och två takduschar, tvättmaskin och torktumlare, väggfast spegel med inbyggd belysning och dimmerfunktion, golvvärme, dubbla handfat på kommod med draglådor , förberett för högtalare till valfritt ljudsystem etc. Hall med instegsklinker och golvvärme, gott rumssamband, plats för ytterkläder och skor samt access till gäst-WC med handfat och toalett.

Välskött bostadsrättsförening med fastighet i gott skick och god ekonomi.

– Hall med instegsklinker (golvvärme) och plats för ytterkläder och skor. I anslutning till hallen ges access till gäst-WC med handfat och toalett. Hallen har bra rumssamband.

– Härliga umgängesytor och tre vackra rum i fil. Här finns ett vardagsrum med plats för både soffgrupp och större matsalsbord, dubbla fönsterpartier och kakelugn.

– Två sovrum alternativt matsal eller bibliotek, ett på var sida av vardagsrummet. Sovrummen är väl tilltagna varav det ena med hörnläge har en kakelugn och bygglov för franskt balkongfönster som ger vy längs med Grevgatan ned mot Strandvägen och Nybroviken.

– Det tredje sovrummet ligger avskilt och rofyllt in mot gården.

– Nytt kök i stilrent utförande med bänkskivor i Cararramarmor, beslag från Beslagdesign, blandare från Hans Grohe, rejäl förvaring och komplett maskinell utrustning såsom inbyggd kyl, frys och diskmaskin, induktionshäll och varmluftsugn (Miele) samt fläkt (Bosch). I köket finns matplats för 4-5 personer samt utgång till balkong i fritt västerläge med kvällssol och utsikt över takåsar.

– Exklusivt badrum som är modernt inrett i Carrarramarmor, med både massagebadkar från Villeroy & Bosch och två takduschar från Tapwell, tvättmaskin och torktumlare från Bosch, väggfast Aspenspegel med integrerad dimmer och val av ljus (vitt/gult), golvvärme och dubbla handfat på kommod med draglådor från Aspen. Blandare från Tapwell. Förberett för högtalare till valfritt ljudsystem etc.

Pris: 14 500 000 kr

Månadsavgift: 5 109 kr
I avgiften (erläggs kvartalsvis) ingår vatten, kabel-TV och bredband. Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel + direktverkande el för värme ca 1.500:- i snitt (beräknat på hushåll med fyra personer). Hemförsäkring ca 200-250:-.

Andel i föreningen: 7,15100 %

Byggår: 1882

Uppvärmning: Direktverkande el

Lägenhetsnummer: 13 (1403)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 4 av 5.

Energiförbrukning: 83 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Vildsvinet 11 förvärvade fastigheten 1997 och innehar tillhörande mark med äganderätt. Fastigheten är uppförd 1882 och består av 15 bostadsrättslägenheter (1.734 kvm) samt 1 hyreslokal (70 kvm). Föreningen är äkta, tillåter ej juridisk person som köpare och kräver att köparen ska vara mantalsskriven på adressen. Månadsavgiften erläggs kvartalsvis i förskott.

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. Extraförråd finns för uthyrning (exempelvis kostar ett förråd på 4 kvm 375:-/månad. Cykel- och barnvagnsförvaring finns under tak på innergården. Det finns ingen gemensam tvättstuga i fastigheten utan alla medlemmar har egna tvättmaskiner i lägenheterna.

Gjorda Renoveringar:
– Byte av elstigar och V/A-stammar 1974. Därefter har V/A-stammar bytts fortlöpande var efter medlemmarna renoverat sina badrum. Ca 2/3-delar av lägenheterna har bytt stammar de senaste 10 åren.
– Byte av fönster 2003.
– Takrenovering 2004 och 2012.
– Uppvärmningssystem 2004.
– Fasadrenovering 2005.
– Trapphusrenovering 2006 och 2010.
– Gården gjordes i ordning 2009-2010.
– Nya källarförråd byggdes samt ny entré till den nya lokalen installerades 2011.
– Rökgångar och ventilation 2014.
– OVK och injustering av ventilation 2015.
– Renovering av hiss 2016.

Förening: Brf Vildsvinet 11

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Kabel-TV från Com Hem. Basutbud ingår i avgiften.

Internet: Bredband från bredbandsbolaget. Ingår i avgiften.

Sammanställning: Balkong i fritt västerläge med kvällssol (ca 17-21 under sommarhalvåret) och utsikt över takåsar. Dessutom finns ett bygglov för franskt balkongfönster i söderläge som ger vy längs med Grevgatan ned mot Strandvägen och Nybroviken.

Fantastiskt läge på Östermalm och synnerligen attraktiva 1800-talskvarter invid Grevgatsbackens topp, mellan Karlaplan och Östermalmstorg. Här lever man i rofylld och lugn boendemiljö med bekvämt promenadavstånd till Djurgårdsbron och kungliga Djurgården med dess vackra joggingstråk längs Djurgårdskanalen. Vid Karlaplan finns all tänkbar och eftersökt service såsom ICA Karlaplan som är öppet till 23.00, Fältöversten med sina butiker, affärer, restauranger, apotek, systembolag m.m. samt T-bana och flertalet innerstadsbussar. Med ytterligare några minuters promenadavstånd når man Östermalmstorg och Saluhallen, Strandvägen, Dramaten samt Stureplan med allt från skärgårdsfärjor till rikligt nattliv.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.