Östermalm

Valhallavägen 56, 5tr.

Högst upp, närmast himlen med storslagen utsikt. Vackert sekelskifte med tidstypiska detaljer & perfekt planlösning, Renoveringschans!

Adress

Valhallavägen 56, 5tr.

Rum

4

Slutpris

9 500 000 kr

Avgift

6 045 kr/mån

Boyta

122 kvmOm bostaden

Välkommen till ett blivande drömboende om 122 ytterst välplanerade kvm. Högst upp i huset (5tr, hiss) med vacker och ogenerad utsikt över takåsar och Valhallavägens lummiga allé.

De tidstypiska detaljerna är på plats såsom stor originalbalkong, högt till tak med stuckaturer och takrosetter, fiskbensparkett med höga golvsocklar samt vackra snickerier, väggfällt och pardörrar.

Genomgående planlösning med stora sällskapsytor, generösa ljusinsläpp, tre sovrum, badrum, gästtoalett, kök och välkomnande hall. Två entréer med säkerhetsdörrar.

Bostaden har renovering/moderniseringsbehov och ger därmed ypperliga möjligheter för den som vill sätta sin egen prägel och skapa ett vackert hem. Möjligheter till alternativa planlösningar.

Trygg och klok förening med välskött fastighet. Föreningen har en låg skuldsättning, 1677 kr/kvm.

Pris: 9 975 000 kr

Månadsavgift: 6 045 kr

Andel i föreningen: 3,68600 %

Byggår: 1892

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 2-glas samt 3-glasfönster

Övrigt: Till lägenheten finns ett källarförråd. Det finns hobbylokal, cyckelförråd och tvättstuga.

Lägenhetsnummer: 5:27

Hiss: Ja

Våning: 5

Antal våningar: 5

Energideklaration: Utförd

Energideklaration utförd: 2019-01-27

Parkering/Bilplats: Boendeparkering för mantalsskrivna samt externa garagemöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Brf Trasten 14 är en äkta förening i vacker hörnfastighet med adressen Odengatan 2 och Valhallavägen 56. I föreningen finns 29 bostäder, varav 28 bostadsrätter och 1 hyresrättslägenhet. Den totala boytan uppgår till 3537 kvm varav 90 kvm utgör hyresrätt. Den vackra fastigheten uppfördes 1891- 1892 och har tidigare varit både en kyrka och ett BB. Föreningen köpte huset av Svenska bostäder 1993 och marken innehas med tomträtt (f.n. ca 527 tkr/år och avtalet löper tom 2024-03-30). Dolda tillgångar finns i oexplaterade vindsutrymmen samt en kvarvarande hyresrättslägenhet som ger löpande intäkter om 136.000kr/år (2019). Föreningen har en stabil ekonomi med ca 2 Mkr i omsättningstillgångar (2019) och långfristig belåning endast 1660 kr/kvm (2019). Juridisk person accepteras ej som medlem. Inga avgiftsförändringar beslutade.

Besök gärna föreningens hemsida på www.trasten14.se.

Utförda renoveringar:
Fastigheten totalrenoverades 1984-85 av Svenska bostäder med bl.a. stambyte.
1995 Utfördes en trapphusrenovering.
2006 Målning tak.
2009 Målning fönster.
2012 Trapphus.
2015 Stamspolning.
2016 Ny fjärrvärmecentral, portrenovering, radon och OVK-besiktning.
2020 Hissrenovering.

Kommande renoveringar:
Tak, balkongreparationer och fasadåtgärder planeras.

Gemensamma utrymmen:
I fastigheten finns en gemensam innergård med utemöbler, grillmöjlighet och lekplats på sommaren. I källarplan finns en fullt utrustad tvättstuga, hobby/gemensamhetsrum, grovsoprum samt cykelrum med direkt utgång till Odengatan. Cykelställ finns även på gården. Lägenheten disponerar ett källarförråd.

För ytterligare information se årsredovisningen.

Förening: Brf Trasten 14

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 29

Antal hyresrätter: 1

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Telenor. Grundutbud ingår i avgiften.

Internet: Bredband. Leverantör: Ownit

Sammanställning: Originalbalkong som löper utmed hela vardagsrummet, ca fem meter. Föreningen har en grönskande innergård med trädgårdsmöbler.

Ypperligt, centralt läge Invid Lärkstaden och Vasastan. Direkt närhet till Handelshögskolan och KTH. I kvarter som kryllar av mysiga caféer, kaffebarer och trevliga restauranger finner du även paradgator som Birger Jarlsgatan och Karlavägen runt knuten, med övrigt utbud av affärer och butiker. Efter en kort promenad når du Norra Djurgården med såväl Hagaparken som Lill-Jansskogen. Även kort promenadavstånd till bl.a. Stureplan, Hötorget och Odenplan.
Mycket goda kommunikationer i form av flera busslinjer, Roslagsbanan samt tunnelbana utanför porten.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.