Östermalm

Danderydsgatan 28, 3 tr

Vacker och högt belägen jugendvåning på Danderydsgatan med utmärkt planlösning, kakelugnar och tidstypiska detaljer från 1903.

Adress

Danderydsgatan 28, 3 tr

Rum

4

Slutpris

10 900 000 kr

Avgift

4 317 kr/mån

Boyta

120 kvmOm bostaden

Välkommen till Danderydsgatan och detta utsökta Östermalmsläge mellan Lärkstaden, Villastaden och Humlegården. Med högt, ljust och genomgående läge i stiligt uppförd jugendfastighet anno 1903 med pampig entré, finns denna klassiska våning om 120 kvm och 4 rum och kök, varav 2-3 möjliga sovrum. Våningen är mycket elegant och karaktäriseras av välbevarade detaljer från byggåret. Generös takhöjd om ca 3,30 meter med lister och dekorativa stuckaturer, bursprråk och stora fönsterpartier med spegelmönstrade nisher, franska par- och skjutdörrar, parkett- och trägolv, serveringsskåp, två kakelugnar får en att tänka på svunna tider.

Våningen är genomgående och mycket väldisponerad. Välkomnande tambur och hall med plats för avhängning och förvaring. Hallen har gott rumssamband och leder till härliga och representativa sällskapsrum i fil såsom vardagsrum och matsal. Här finns en kakelugn och ett stort burspråksparti som ger rikligt ljusinsläpp och vy längs med Danderydsgatan nedanför. I rofyllt läge mot innergården finns två sovrum, varav ett rejält ”master bedroom” med kakelugn (ej fungerande f.n.) och ett barn-, tonårs-, gäst- eller arbetsrum. Kök med god förvaring och komplett maskinell utrustning. Fräscht helkaklat badrum med WC samt ett separat gäst-WC i anslutning till tamburen.

Planlösningen kan även effektivieras och moderniseras ytterligare. Genom att förslagsvis flytta köket till matsalen ges ett ”matsalskök” med plats för både familj och vänner samt tre riktiga sovrum i lugnt läge mot innergården. Se bifogad alternativ planlösning.

Fastighet med goda förädlingsmöjligheter. Bl a planerar föreningen att sälja/omvandla ca 500 kvm råvindsyta till bostäder, vilket kommer stärka ekonomin ordentligt. Även byggnation av balkonger mot innergården diskuteras.

– Välkomnande tambur med plats för ytterkläder och skor. Här finns ett gäst-WC med toalett och handfat. Inre hall och passasge med bevarad skåpinredning i original. I anslutning finns här ett kaklat badrum med dusch, toalett, handfat och badrumsskåp. Hallen har gott rumssamband och access till alla rum.

– Representativa sällskapsrum i fil såsom vardagsrum och matsal. I matsalen finns en kakelugn och ett stort burspråksparti som ger rikligt ljusinsläpp och vy längs med Danderydsgatan nedanför. Fiskbensparkett. Högt till tak om ca 3,30 meter och vacker stuckatur. Speglemönstrade pardörrar samt skjutdörr.

– I rofyllt läge mot innergården finns två sovrum, varav ett rejält ”master bedroom” med kakelugn (ej fungerande f.n.) och ett barn-, tonårs-, gäst- eller arbetsrum. Från det större sovrummet kan det bli aktuellt att få bygga balkong.

– Kök med god förvaring och komplett maskinell utrustning samt matplats för 4-5 personer. Vackert fönsterparti med spröjs mot hallen.

Planlösningen kan även effektivieras och moderniseras ytterligare. Genom att förslagsvis flytta köket till matsalen ges ett ”matsalskök” med plats för både familj och vänner samt tre riktiga sovrum i lugnt läge mot innergården. Se bifogad alternativ planlösning. OBS! Alla renoveringar och ombyggnationer kräver föreningens godkännande och måste utföras fackmannamässigt.

Pris: 10 500 000 kr

Månadsavgift: 4 317 kr

Andel i föreningen: 2,61980 %

Byggår: 1903

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 2-glasfönster

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns en tvättstuga belägen i källaren i gårdshuset på Danderydsgatan 30 och ett vindsförråd (ca 4 kvm, och ca 5 m takhöjd). Föreningen har två innergårdar, varav en kullerstensbelagd med träd, buskar och plats för trädgårdsmöbler, cyklar m.m. samt en inre mindre gård på baksidan av gårdshuset.

Lägenhetsnummer: 0332 (1301)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 3 av 5.

Energiförbrukning: 125 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalsskriven samt externa garagemöjligheter i området. Se www.garageplatsen.se

Allmänt om föreningen: Föreningen består av 49 bostadsrättslägenheter, hyresrättslägenheter med en sammanlagd yta om ca 375 kvm samt 3 st affärslokaler. 4 815 kvm lägenhetsyta (inkl de nya vindsvåningarna) och 473 kvm lokalyta.
Äkta bostadsrättsförening som äger marken. Föreningens förvärvade fastigheten 2015

Fin innergård med stensättningar, utemöbler, planteringar och träd. Källarförråd tillhör lägenheten.
Tvättstuga. Omklädningsrum med dusch samt pentry. Cykelrum. Barnvagnsrum. Källsortering och grovsoprum.
Inga planerade avgiftsförändringar.

Urval av genomförda renoveringar:
Fönster 2018
Utomhusbelysning vid portar 2018
Rökkanaler 2017
Byte av hiss 2016
Nya maskiner i tvättstugan 2014, 2018
Ny undercentral för fjärrvärme 2010
Stammar byttes: kök 1975, badrum 2005/2006.
Kommande renoveringar:
I samband med vindsbyggnationen kommer tak att läggas om, taksäkerhetsskydd ska uppdateras samt hissar kommer att ses över.

Förening: Brf Vakteln 4-5

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 49

Antal lokaler: 2

Antal hyresrätter: 4

TV: Kabel-TV via ComHem. Grundutbud ingår i avgiften.

Internet: Fiberbredband upp till 100 Mbit/s via Ownit. Ingår i avgiften. Även framdraget och förberett för IP-TV.

Sammanställning: Byggnation av balkonger mot innergården diskuteras och planeras i föreningen. Föreningens styrelse är positivt inställd till detta och en arbetsgrupp finns tillsatt.

Välkommen till Östermalm och detta utsökta läge vid Danderydsplan. Här lever man i hjärtat av stadsdelen med bekvämt promenadavstånd till allt från Stureplans shopping, caféer, restauranger och livfulla nattliv – till skärgårdsfärjorna nedanför Dramaten vid Nybroviken. Förutom Östemalmstorg med trevliga Saluhallen och ICA Esplanad på Karlavägen, når man på några minuter Karlaplan med Fältöverstens shopping, rekreationsområdet i Lill-Jansskogen, Djurgården med dess vackra promenad- och joggingstråk längs Djurgårdskanalen.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.

Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.