Östermalm

Grev Magnigatan 13, 4 tr, hiss

Vackert 20-tal invid Strandvägen, högt och ljust, solig balkong, eldstad och glimt mot Nybroviken. Möjlighet till garageplats!

Adress

Grev Magnigatan 13, 4 tr, hiss

Rum

4

Slutpris

9 700 000 kr

Avgift

3 713 kr/mån

Boyta

118 kvmOm bostaden

Välkommen till Grev Magnigatan och detta eftersökta och förstklassiga Östermalmsläge invid Strandvägen och Nybroviken. Här lever du i trevliga och genuina kvarter, endast ett stenkast från Djurgårdsbron.

Högt upp på fyra trappor i välskött fastighet anno 1924, finns denna strålande ljusa, genomgående och mycket attraktiva våning om 4 r o k och 118 kvm. Från det vackra burspråket har man sjöglimt mot Nybroviken. Planlösningen är ytterst väldisponerad med två härliga sällskapsrum, matsal och vardagsrum i fil, med högt, ljust läge mot Grev Magnigatan. Nytt badrum som inretts i klassisk stil med bl a ett exklusivt gjutjärnsbadkar på tassar. I anslutning till hall och tambur finns även gäst-WC (idag tvättstuga med tvättpelare som med fördel kan återställas). Två bra sovrum. Ett ljuvligt ”master bedroom” med utgång till stor balkong med eftermiddags- och kvällsol och ett mindre barn-, tonårs-, gäst- eller arbetsrum. Kök med god förvaring och nya maskiner.

Denna våning är mycket trevligt disponerad idag, men kan med enkla medel göras om till en mer anpassad familjevåning med upp till tre sovrum eller till en utökad sällskapsvåning med öppna ytor. Se förslag i bifogade alternativa planlösningar.

Välskött och skuldfri förening med alla stora renoveringar gjorda.
Garageplats kan överlåtas på tillträdesdagen om så önskas.
Nuvarande kostnad 2000 kr/månad.

– Tambur med plats att hänga ytterkläder vid klädhängare i original. I anslutning till tamburen finns en f.d. gäst-WC, idag tvättstuga med tvättpelare men kan med fördel återställas. Inre möblerbar hall som kan användas som bibliotek, arbetsrum eller dylikt.

– Härliga sällskapsrum i fil med högt och strålande ljust läge mot Grev Magnigatan. Vardagsrum med dekorativ Mulberry-tapet och fungerande öppen spis. Matsal med stort burspråksparti och sjöglimt mot Nybroviken.

– Serveringsrum med gott rumssamband och generös förvaring i bevarad skåpinredning i original.

– Nytt exklusivt badrum i klassisk stil med påkostade detaljer. Här finns bl a ett gjutjärnsbadkar på tassar med tillhörande blandare i gammal stil, WC, handfat och badrumsskåp. OBS! När badrummet renoverades 2009 drog man fram avlopp och förberedde för möjligheten att flytta köket till matsalen.

– Stort, ljuvligt ”master bedroom” med väggar i sober kulör, varav en med dekorativ tapet. Utgång till balkongen som vetter i högt läge mot innergården och har eftermiddags- samt kvällssol.

– Mindre barn-, tonårs-, gäst- eller arbetsrum.

– Kök med gott om förvaring i skåp och i draglådor. Nya köksmaskiner såsom kyl och frys, spis, fläkt (med tätad imkanal och mekanisk frånluft) och diskmaskin. Ursprunglig köksingång finns kvar.

Pris: 8 950 000 kr

Månadsavgift: 3 713 kr

Andel i föreningen: 7,29995 %

Byggår: 1924

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten hör 2 st källarförråd och 1 vindsförråd. I källaren finns en välutrustad tvättstuga. Cykel- och barnvagnsrum. OBS! Fastigheten har en stor hiss med plats för barnvagn.

Renoveringar: Nya balkonger byggdes 2002-2003. Rörstambyte 2002-2003. Ny fjärrvärmeanläggning 2007-2008. Energibesparingsåtgärder 2009-2011. Undersökning av självdragsventilation 2010-2011. Renovering av rök- och kökskanaler 2010.

Lägenhetsnummer: 10 (1401)

Hiss: Nej

Beskrivning av hiss: Stor hiss för 4 personer

Våning: 4

Antal våningar: 5

Parkering/Bilplats: Garageplats kan överlåtas på tillträdesdagen om så önskas. Nuvarande kostnad för garageplats är 2000 kr/månad

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Styrmannen 18 förvärvade fastigheten 1993 och består av 17 lägenheter med bostadsrätt och 1 lägenhet samt 2 lokaler med hyresrätt. Föreningen är mycket välskött med god ekonomi. I januari 2011 slutamorterade föreningen sitt lån och är idag skuldfri. Omsättningstillgångar (kassa, bank etc) uppgick per 2011-12-31 till ca 1.230.000:-. Föreningen har dessutom dolda tillgångar i form av en hyresrätt om 65 kvm samt en oexploaterad vind.

Förening: Brf Styrmannen 18

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband. Leverantör: ComHem.

Sammanställning: Stor balkong i väster med eftermiddags- och kvällssol.

Välkommen till härliga Östermalm och detta utsökta läge på Grev Magnigatan invid Strandvägen och ett stenkast från Djurgårdsbron. Här lever man i hjärtat av stadsdelen med bekvämt promenadavstånd till allt från Stureplans shopping och livfulla nattliv till skärgårdsfärjorna nedanför Dramaten vid Nybroviken. Förutom Östermalmstorg med trevliga Saluhallen, når man på några minuter Karlaplan med Fältöverstens shopping och Djurgården med dess vackra promenad- och joggingstråk längs Djurgårdskanalen.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.

Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.