Östermalm

Banérgatan 75, 4 tr

Familje- & sällskapsvåning nära Karlaplan & Tessinparken. Balkong, fransk balkong, öppen spis, och tre möjliga sovrum!

Adress

Banérgatan 75, 4 tr

Rum

4

Slutpris

8 225 000 kr

Avgift

3 971 kr/mån

Boyta

118 kvmOm bostaden

Välkommen till detta attraktiva och rogivande Östermalmsläge, nära Tessinparken och Karlaplan samt Fältöverstens serviceutbud. Här lever du i kvarter inte långt ifrån skolor och förskolor, samtidigt som du med kort promenad når Gärdets och Djurgårdens natur- och rekreationsområden.

Härlig och fin funkisvåning i mycket gott skick med trevligt gavelläge och fönster i tre väderstreck. Det höga och fria läget i huset ger hela bostaden ljus och rymd. Sällan har uttrycket ”välplanerad” passat bättre för att beskriva den mer än utmärkta och ytterst väldisponerade planlösningen som passar för familjeliv såväl som för sällskapliga tillfällen. Väl tilltagna sällskapsytor och vardagsrum med franskt balkongfönster och fungerande öppen spis. Möjlighet till tre rejäla sovrum, varav ett med utgång till balkong. Det rummet som ansluter till vardagsrummet disponeras i dagsläget som matsal men kan med enkla medel återställas till ”master bedroom”. Två badrum, ett stort med badkar, dusch och golvvärme och ett med dusch, tvättmaskin och torktumlare samt varsin WC. Trivsamt och välutrustat kök från Ballingslöv med matplats. Det här är en våning som passar barnfamiljen med behov av många sovrum så väl som villasäljaren som uppskattar funktion och goda sällskapsytor. Välkomna på visning!

– Trevlig entré med bra avhängningsmöjligheter. Två garderober samt överskåp.

– Stort sällskapsvänligt vardagsrum med fransk balkong och stämningsfull öppen spis. Gott om plats för önskad möblering samt plats för större matbord och skrivbordshörna/extra förvaring om så önskas.

– Trivsamt och charmig kök från Ballingslöv med plats för mindre matbord. Bra arbetsyta med påkostad bänkskiva i corian, samt mycket goda förvaringsutrymmen. Köket är utrustat med diskmaskin, spishäll, ugn, mikrovågsugn, kolfilterfläkt, frys samt dubbla kylskåp.

– Möjlighet till tre rymliga sovrum. I dagsläget finns två sovrum då rummet intill vardagsrummet disponeras som matsal, men genom att sätta upp en vägg återställs detta till ett sovrum.

– Två badrum varav det större badrummet (renoverat 2011) är utrustat med påkostat bubbelbadkar, dusch, infällbara duschväggar, golvvärme, handdukstork, skåp, spegel och vägghängd wc. Spotlightbelysning. Det mindra badrummet är utrustat med dusch, tvättmaskin, vägghängd torktumlare, handfat och wc.

– Underbar balkong med högt och fritt läge. Gott om plats för bord, stolar och blomster. Sol på balkongen från morgon till cirka 13.30 enligt säljarna. Här trivs man!

Pris: 7 500 000 kr

Månadsavgift: 3 971 kr

Andel i föreningen: 3,79791 %

Byggår: 1951

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten hör ett vindförråd och ett mindre källarförråd. Föreningen har gemensamhetslokaler i form av samlingsrum (bokningsbar), cykelrum, utrymme för barnvagnar, gym med utrustning, vinkällare (med låsbara fack och kylaggregat, varje lägenhet har rätt till ett fack), takterrass med vidsträckt utsikt som är bokningsbar, samt en välutrustad tvättstuga med tre tvättmaskiner,torkskåp, torktumlare samt ett stort nyrenoverat torkrum. Dessutom disponerar föreningen tillsammans med två grannföreningar en vacker privat park om cirka 3000 kvm.

Lägenhetsnummer: 17 (1402)

Hiss: Ja

Energiförbrukning: 145 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Talarstolen 2 bildades 1982 och består av 24 lägenheter och 2 lokaler. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och accepterar inte juridisk person som köpare. Föreningens ekonomi är mycket god med cirka 2.700.000 kr i långfristiga skulder. Inga avgiftsförändringar är planerade enligt föreningen (14-03-11). Energiprestanda: 145 kWh/m² och år. Relining av stammar 2010. Energideklaration 2008. Elstigare bytta 1994. Balkonger renoverade 1992. Uppfräschning av tvättstugan samt värmesysten och alla ventiler 2012. Under 2014 planerar föreningen att göra vissa OVK-åtgärder och fräscha upp en korridor samt portdörrarna. Se bifogad årsredovisning samt informationsblad från föreningen för mer information.

Förening: Brf Talarstolen 2

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Basutbud ingår i månadsavgiften.

Attraktivt läge på Östermalm och Nedre Gärdet, i kvarter invid Tessinparken och Karlaplan. Här lever man i rofylld och lugn boendemiljö med bekvämt promenadavstånd till grönområdena på Gärdet och Djurgården med dess vackra joggingstråk längs Djurgårdskanalen bl a. Vid Karlaplan finns Fältöverstens med sina butiker, affärer, restauranger, apotek, systembolag m.m. I området finns gott om skolor och förskolor såsom bl a Gärdesskolan och Östermalmsskolan. Kommunikationerna är utmärkta med T-bana (Karlaplan) och flertalet innerstadsbussar. Med ytterligare några minuters promenadavstånd når man Östermalmstorg, Strandvägen, Dramaten samt Stureplan med allt från skärgårdsfärjor till rikligt nattliv.

Boarea 118 kvm enligt bifogat mätbevis.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Uppgift angående boarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning. Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.