Östermalm

Danderydsgatan 30, 4 tr

Sekelskiftesfyra med härlig takhöjd, generösa ljusinsläpp, balkong, burspråk, kakelugnar, snövita snickerier, pardörrar och fiskbensparkett.

Adress

Danderydsgatan 30, 4 tr

Rum

4

Slutpris

16 700 000 kr

Avgift

4 123 kr/mån

Boyta

113 kvmOm bostaden

Välkommen till denna magnifika sekelskiftesvåning anno 1903. Våningen är varsamt renoverad med påkostade materialval och många tidstypiska sekelskiftesattribut bevarade såsom burspråk, fiskbensparkett, höga golvsocklar, två fungerande kakelugnar och fönster med djupa nischer. Högt till tak (ca 3,10 m) med stuckaturer och takrosetter. Högt belägen på det översta ordinarie våningsplanet (vindsvåning ovanför) med en stor och solig balkong som vetter mot innergården. Den genomgående planlösningen skapar ett härligt ljusflöde och rumssamband. Stora sällskapsytor med kök och vardagsrum i fil mot Danderydsgatan samt tre sovrum mot lugn och lummig innergård. Rymligt badrum med badkar och tvättmaskin/torktumlare separat gäst-WC.
Optimalt läge i Lärkstaden med närhet direkt närhet till kommunikationer och restauranger. Barnvänligt med närhet till Humlegården och många förskolor och skolor. Trevliga innergårdar med cykelrum och barnvagnsrum. Lätt att komma in med barnvagn på via 28:ans ingång till barnvagnsrummet på gården.

– Rymlig och välkomnande hall med ett härligt rumssamband. Här möts ljuset från samtliga rum. Generös förvaring i tre inbyggda garderober, städskåp och platsbyggd bokhylla. Gott om plats för ytterkläder och skor i en platsbyggd hatt/skohylla.

– Stort välutrustat kök med fiskbensparkett, handstrukna skåpsluckor, marmorbänkskivor, fungerande kakelugn samt plats för stort matbord. Köket är utrustat med stor spis med dubbla ugnar och induktionshäll, integrerad kyl/frys, och diskmaskin. Alla vitvaror från Smeg (förutom diskmaskinen). Stor fläkt från Fjärråskupan. Blandare i mässing från Tapwell.

– Lättmöblerat vardagsrum med fiskbensparkett och delvis öppen planlösning mot köket. Vackert burspråk med härligt ljusinsläpp.

– Sovrum 1 med utgång till balkong via dubbeldörrar. Gott om plats för dubbelsäng. Garderobsvägg med handstrukna luckor. Trägolv.

– Sovrum 2 disponeras idag som barnrum och är ljust med fönster mot innergården. Rymmer gott om förvaring i en stor inbyggd garderob. Trägolv.

– Sovrum 3 disponeras idag som arbetsrum/gästrum och har stora fönster mot innergården. Trägolv.

– Extra stor och solig balkong med trall och utgång från sovrummet. Här ryms plats för både växter och utemöbler. Läget är sydöstligt och solen ligger på balkongen till eftermiddagen. Blomlådor i smide som är anpassade till balkongen.

– Badrum i marmor med duschväggar i industriglas, platsbyggd kommod med nedsänkt handfat. Inbyggd kombinerad tvättmaskin/torktumlare från Smeg. Svarta matta exklusiva blandare från Dornbracht. Vägghängd WC, badkar, handdukstorkar från Nordhem. Golvvärme.

– Gästtoalett med marmorgolv, vägghängd WC och handfat. Svart matt blandare från Dornbracht. Marmorgolv med golvvärme och platsbyggda hyllor för förvaring.

Föreningens råvindar om ca 435 kvm boarea har nyligen sålts och kommer ge föreningen en intäkt om ca 22 miljoner. Inom kort kommer även en hyresrätt att komma till salu som ska upplåtas till bostadsrätt av föreningen där intäkten förväntas bli ca 7 miljoner. Föreningen har sagt upp sina kommersiella hyresavtal och gjort en omförhandling till högre hyra. Den nya hyran som börjar gälla fullt ut för 2022 innebär ungefär en fördubbling mot tidigare hyra. Föreningen har även stora dolda tillgångar i form av ytterligare ca 300 kvm hyresrätter. Stora amorteringar på föreningens lån kommer att göras.

Pris: 16 500 000 kr

Månadsavgift: 4 123 kr
I avgiften ingår värme, vatten, bredband och kabel-TV (basutbud). Beräknad driftkostnad/månad ca: Hemförsäkring 200 kr, hushållsel: 300 kr.

Andel i föreningen: 2,50190 %

EL: 300 kr/mån

Försäkring: 200 kr/mån

Total driftkostnad: 500 kr/mån

Byggår: 1903

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 142 (1401)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 4 av 5

Energideklaration: Utförd

Energiförbrukning: 125 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalsskriven samt externa garagemöjligheter i området. Se www.garageplatsen.se

Allmänt om föreningen: Föreningen består av 49 bostadsrättslägenheter, hyresrättslägenheter med en sammanlagd yta om ca 375 kvm samt 3 st affärslokaler. 4 815 kvm lägenhetsyta (inkl de nya vindsvåningarna) och 473 kvm lokalyta.
Äkta bostadsrättsförening som äger marken. Föreningens förvärvade fastigheten 2015

Fin innergård med stensättningar, utemöbler, planteringar och träd. Källarförråd tillhör lägenheten.
Tvättstuga. Omklädningsrum med dusch samt pentry. Cykelrum. Barnvagnsrum. Källsortering och grovsoprum.
Inga planerade avgiftsförändringar.

Urval av genomförda renoveringar:
Fönster 2018
Utomhusbelysning vid portar 2018
Rökkanaler 2017
Byte av hiss 2016
Nya maskiner i tvättstugan 2014, 2018
Ny undercentral för fjärrvärme 2010
Stammar byttes: kök 1975, badrum 2005/2006.
Kommande renoveringar:
I samband med vindsbyggnationen kommer tak att läggas om, taksäkerhetsskydd ska uppdateras samt hissar kommer att ses över.

Förening: Brf Vakteln 4-5

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 49

Antal lokaler: 2

Antal hyresrätter: 4

TV: Kabel-TV via ComHem. Basutbud ingår i avgiften.

Internet: Fiberbredband upp till 100 Mbit/s via Ownit. Ingår i avgiften.

Sammanställning: Stor balkong med plats för bord och stolar. Sol från tidig morgon till ca kl. 14.00 under sommarmånaderna.

Välkommen till Östermalm och detta utsökta läge vid Danderydsplan. Här lever man i hjärtat av stadsdelen med bekvämt promenadavstånd till allt från Stureplans shopping, caféer, restauranger och livfulla nattliv – till skärgårdsfärjorna nedanför Dramaten vid Nybroviken. Förutom Östemalmstorg med trevliga Saluhallen och ICA Esplanad på Karlavägen, når man på några minuter Karlaplan med Fältöverstens shopping, rekreationsområdet i Lill-Jansskogen, Djurgården med dess vackra promenad- och joggingstråk längs Djurgårdskanalen.
Utmärkta kommunikationer med tunnelbana samt flertalet innerstadsbussar och Roslagsbanan i direkt närhet. Bekvämt promenadavstånd till Hagaparken, Lill-Jansskogen och Östermalms IP.
I kvarteren finns bra restauranger, mataffärer, bagerier, butiker samt nära till bra skolor/förskolor.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.