Östermalm - invid Lärkstan

Rådmansgatan 25 A, 5 tr

Högklassig & stilsäker design möter vackert 1920-tal i familjevåning med högt & ljust läge, utmärkt planlösning, öppen spis, balkong & fri stadsvy.

Adress

Rådmansgatan 25 A, 5 tr

Rum

4

Slutpris

16 000 000 kr

Avgift

2 971 kr/mån

Boyta

111 kvmOm bostaden

I vacker och välvårdad fastighet från 1923, på bra Östermalmsadress intill Lärkstan med ypperligt läge mellan Engelbrektskyrkan och Karlavägen, Eriksbergsparken och Humlegården, saluförs en fantastisk och mycket eftertraktad familjevåning om 111 m² fördelade på 4 rum, varav 3 sovrum och matsalskök. Våningen är högt, ljust och fritt belägen på våning 5 (av 6) med både balkong och fungerande öppen spis.

Fastigheten har dessutom en hiss som är lättillgänglig och nås utan trappsteg direkt från entréplanet. Med andra ord är den både ”barnvagnsvänlig och handikappanpassad” (bl a så får en Bagaboo Donkey plats) vilket inte hör till vanligheterna i liknande sekelskiftesfastigheter i området.

Våningen har smakfullt renoverats till ett drömhem utöver det vanliga med känsla för stil, design, goda materialval och optimerade förvarings- samt funktionslösningar. Allt i en perfekt symbios med de välbevarade detaljerna från byggåret såsom högt till tak med lister och slätstuckatur, vitoljad fiskbensparkett i ek, trägolv, spegelmönstrade dörrar och pampiga skjutdörrar, fönsterpartier med spröjs och djupa nisher, bröstpaneler och en fungerande öppen spis. All el är indragen i svart bakelitarmatur och dimbara lysknappar i varje varje rum skapar en vacker miljö dag som kväll.

Planlösningen är både rund- och genomgående mellan gata och innergård, den är moderniserad och mycket väldisponerad för både villasäljaren och barnfamiljen. Här ges härliga och luftiga sällskapsytor med stilfullt matsalskök och vardagsrum i en öppen planlösning med stora fönsterpartier och fri utsikt mot takåsar och längs med Fryxellsgatan nedanför.

Det stora, platsbyggda köket är minimalistiskt designat och exklusivt inrett med släta luckor i grått från finsnickeri, rejäl förvaring i skåp och lådor, vinställ, ljus kompositskiva, mattsvart blandare från Vola och högklassig maskinell utrustning från Gaggenau såsom fullstor kyl och frys ”side by side”, diskmaskin, induktionshäll, fläkt, kombinerad ugn/mikro samt inbyggd kaffemaskin. Här ges plats för stort matsalbord och middagsbjudningar för minst 8-10 personer. Parallellt med köket ligger det spaciösa vardagsrummet med plats för rejäl soffgrupp och TV-möblering.

Tre bra sovrum ligger avskilt och rofyllt mot innergården. Här finns ett ”master bedroom” med plats för dubbelsäng, platsbyggd hel garderobsvägg från snickeri och utgång till balkongen med morgonsol. Två utmärkta barnrum, vardera med plats för säng och förvaringsmöbler. Via entrén nås en tambur med plats för ytterkläder och skor samt en inre möblerbar hall med öppen spis, bra rumssamband och access till gäst-WC.

Passage med dubbla garderober i original och badrum i stilsäkert utförande med vitkaklade väggar, svart klinkergolv med golvvärme, WC, handdukstork och fristående badkar på tassar, bänkskiva i Cararramarmor med underlimmat handfat samt tvättmaskin.

Fastighet i mycket gott skick med de stora renoveringarna gjorda och förening med särskilt god ekonomi, låg skuldsättningsgrad (ca 4.000:-/kvm) och låga månadsavgifter för medlemmarna. För denna bostad är avgiften endast 2.971:- inkl både kabel-TV och bredband. Föreningen sålde sina råvindar 2015 och sedan dess har avgifterna sänkts i flera steg.

Pris: 13 950 000 kr

Månadsavgift: 2 971 kr
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och bredband. Övriga driftskostnader: Hushållsel ca 400-500:-/mån. Hemförsäkring ca 200-300:-/mån.

Andel i föreningen: 3,20661 %

Byggår: 1923

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 07808-21011 (1503)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 5 av 6.

Energideklaration: Utförd

Energideklaration utförd: 2020-01-10

Energiklass: D

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Rönnen 2 & 3 registrerades den 6 november 2006 och förvärvade 2010 fastigheterna uppförda 1923 och 1924 med adresserna Rådmansgatan 23, 25 A och 25 B. Föreningen består av 34 lägenheter som samtliga är upplåtna med bostadsrätt (4.014 kvm) och 7 lokaler upplåtna med hyresrätt (994 kvm).

Föreningen är klassad som en s k "äkta förening" och marken innehas med äganderätt.

Föreningens ekonomi är mycket god och skuldsättningen är låg. Per 2019-12-31 uppgick den långfristiga skulden till 16.750.000:- vilket ger en belåningsgrad på ca 4.173:-/kvm och omsättningstillgångarna (kassa, bank) till ca 2.100.000:-. Föreningen har stora hyresintäkter (ca 1.500.000:-/år) och låga månadsavgifter för medlemmarna.

2015 såldes råvindarna i fastigheten och 2016 stod 3 nya vindsvåningar klara. Efter slutbetalningen 2015 så löste föreningen ett lån på 16.750.000:- och sänkte då avgifterna med ca 30 %. Per den 1 april 2017 sänktes avgifterna med 10 % och den 1 april 2020 med ytterligare 10 %. Styrelsen har beslutat om ytterligare en avgiftssänkning om 5 % per 2021-04-01 (avstämt med styrelsen 2021-02-12). Samtidigt kommer amortering av lånen att ske med 200.000:- under året

Gjorda renoveringar i fastigheten:
1995-96: Byte av V/A-stammar (Rådmansgatan 25 A och B) och elstigare.
2011: Byte av V/A-stammar i (Rådmansgatan 23).
2013: Renovering av trapphus i Rönnen 3 och fönster i Rönnen 2 och 3 med installation av buller- samt energiglas.
2014: Renovering och målning av plåttaket. Tak och hängrännor försågs med elkablar för att förhindra isbildning. Fasadrenovering mot gården och mot Rådmansgatan. Balkonger byggdes.
2015: Föreningsbeslut om försäljning och överlåtelse av råvindarna för ombyggnation till lägenheter. Avtal ingicks med Savanna Invest AB. Vindarna utrymdes och nya förråd byggdes i källaren. Installation av bergvärme.
2016: Vindslägenheterna färdigställdes för inflytt. Byte av hissmaskiner på samtliga hissar och förlängning till plan 6 (vinden).
2017: Renovering av trapphus på Rådmansgatan 25, nya mattor i bägge trapphusen samt renovering av hisskorgarna.
2018: Målning av golv i föreningens källare.
2019: OVK.
2020: Omfattande gårdsrenovering och åtgärder efter OVK-besiktningen.

I styrelsen förs en diskussion om installation av säkerhetsdörrar till medlemmarna och renovering 25:ans port samt inköp av nya trädgårdsmöbler till uteplatsen vid ingången från 25:an.

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. I fastighetens entréplan finns en tvättstuga utrustad med fönster, två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp, mangel och diskho. Två soprum, ett på entréplan och ett i källaren med sortering för hushållssopor, grovsopor samt återvinning av papper, tidningar, glas, metall och batterier. I källaren finns även en bastu med dusch. På entréplan finns ett cykel- och barnvagnsrum, ytterligare ett cykelrum finns med direktaccess från Lodgatan. Dessutom finns en gemensam och nyrenoverad innergård med planteringar, trädgårdsmöbler och grill.

Förening: Brf Rönnen 2 & 3

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 34

Antal lokaler: 7

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Ingår i avgiften.

Internet: Bredband. Leverantör: Com Hem. Ingår i avgiften.

Sammanställning: Balkong i högt sydostläge med härlig vy mot takåsar.

Utsökt läge i Eriksbergsområdet. Här promenerar man till alla trevligheter som Stockholm city erbjuder med allt från Stureplans innekrogar och restauranger till Skärgårdsbåtarna vid Nybroviken. I dessa klassiska kvarter finns många välrenommerade restauranger från världens alla hörn, caféer, butiker m.m. När man vill komma ifrån pulsen finner man grönska i Humlegården runt hörnet och på gångavstånd finns Vanadislunden, Hagaparken och Brunnsviken.

Goda kommunikationer i form av tunnelbana (Rådmansgatan eller Tekniska Högskolan) samt flertalet innerstadsbussar..

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.