Östermalm

Jungfrugatan 37, 4 tr

Vacker jugendvåning nära Karlaplan med högt fritt läge, kakelugnar, solig balkong i väster och utsikt över takåsar. Optimal planlösning och toppskick!

Adress

Jungfrugatan 37, 4 tr

Rum

4

Slutpris

11 250 000 kr

Avgift

4 559 kr/mån

Boyta

107 kvmOm bostaden

Välkommen till Jungfrugatan och ett av Östermalms mest eftersökta kvarter mellan Karlavägen, Östermalmsgatan och med direkt närhet till Karlaplan. På det högsta ordinarie våningsplanet med extremt skyddat, lugnt och tyst läge i solid jugendfastighet anno 1904, saluförs nu en klassisk våning om 4 rum och kök. Våningen har under senare år varsamt och metodiskt totalrenoverats till ett drömhem med karaktärsfylld atmosfär.

Här är modern teknik och bekvämma finesser diskret införlivade med tidstypiskt vackra ursprungsdetaljer från byggåret som minner om svunna tider. Tre stycken dekorativa jugendkakelugnar, generös takhöjd med stuckaturer, spegelmönstrade pardörrar och snövita snickerier, paneler, flertalet höga fönsterpartier och ljusa furutiljor. Övrig inredning är ljus och luftig med sober färgsättning.

Planlösningen är genomgående, väldisponerad och mycket yteffektiv med massor av måttanpassad och dold förvaring, vilket skapar en ombonad och harmonisk känsla. Det höga, fria och enskilda läget, fönsterpartierna med vackert ljusinsläpp och vyn mot takåsarna ger en oas mitt staden. Här erbjuds en representationsdel med två tidstypiska sällskapsrum i fil som kan disponeras som exempelvis vardagsrum och matsal alternativt salong eller ytterligare ett sovrum. I rofyllt och tyst läge mot föreningens innergård vetter en privat del bestående av kök i tidsenligt utförande med matplats och komplett maskinell utrustning, ett mindre sov-, gäst- eller arbetsrum samt rymligt ”master bedroom” med ett nytt WC ”en suite” med toalett, handfat och platsbyggd förvaring. Från detta sovrum finns utgång till rymlig balkong. Balkongen är belägen i ljuvligt västerläge med sol från tidig lunch till sen kväll och har härlig vy över takåsar. Här finns en terrassmarkis för ombonad och trivsam utemiljö. I övrigt finns en välkomnande tambur med välinredda garderober för praktisk avhängning och förvaring samt en inre hallpassage med ytterligare förvaring. Ett splitternytt och smakfullt inrett badrum medWC, handfat samt en inbyggd, kombinerad tvättmaskin och torktumlare.

Synnerligen välskött förening med god ekonomi, renoverade och välvårdade fastigheter samt trevliga faciliteter för medlemmarna. Här finns en gemensam och trädgårdslik innergård med planteringar, buskar, utemöbler och grillmöjligheter. Modern tvättstuga med tre maskiner, torktumlare, mangel och torkskåp. En samlingslokal i källaren för fester och sammankomster med tillhörande köks-/pentrydel samt en bastu med dusch i anslutning. Det finns en snickerilokal samt ute på gården finns ett cykel- och barnvagnsrum.

– Via dubbla spegelmönstrade dörrar och säkerhetsgrind nås en välkomnande tambur med plats för klädförvaring i välinredda garderober för praktisk avhängning och förvaring. Tamburen leder till en inre hallpassage med ytterligare garderober längs med vägg.

– Toppfräscht, nytt badrum från 2015 med kaklade väggar och klinkergolv med golvvärme. Här finns dusch, WC, handfat med badrumsskåp ovan samt en inbyggd, kombinerad tvättmaskin och torktumlare.

– Kök som stilfullt inretts med vita skåp i dubbla rader ända upp till tak. Bra arbetsytor, matplats för 5-6 personer, kyl och frys, inbyggd diskmaskin, induktionshäll, fläkt och självrengörande varmluftsugn. Vitlackat askgolv.

– Sovrum, ”master bedroom”, vetter i högt, rofyllt och knäpptyst läge mot föreningens trevliga innergård. Här finns plats för dubbelsäng och generös förvaring i välinredda garderober längs med vägg. Vacker välfungerande kakelugn. Vitmålade väggar samt vitlackade furutiljor i original. Här finns utgång via pardörrar till balkong i väster med vy över takåsar.

– I sovrummet finns eget separat och smakfullt inrett WC ”en suite” med toalett, handat samt god förvaring i garderober samt väggfasta skåp.

– Mindre sovrum passar som barn-, gäst-, arbetsrum eller dylikt. Vitpatinerat askgolv samt vitmålade väggar.

– Härligt vardagsrum med två stora fönter mot Jungfrugatan. Vitlackade furutiljor i original. Vitmålade väggar och tak med stuckatur samt en vackert dekorerad och välfungerande kakelugn.

– Matsal/sällskapsrum med plats för stor matsalsmöbel. Två stora fönster mot Jungfrugatan. Vitlackade furutiljor i original. Vitmålade väggar och tak med stuckatur samt en vacker välfungerande kakelugn.

Pris: 9 450 000 kr

Månadsavgift: 4 559 kr

Andel i föreningen: 2,78160 %

Byggår: 1904-1905

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten hör ett källarförråd. I fastigheten finns ett cykelförråd och en tvättstuga, belägen i markplan i uppgång Sibyllegatan 44. I källaren finns en samlingslokal som medlemmarna kan boka upp för sammankomster, fester etc. I anslutning till samligslokalen finns ett kök/pentry och en bastu med dusch i anslutning. Dessutom finns en snickerilokal och ett biljardrum. Föreningen har en grönskande och fin innergård med planteringar, trädgårdsmöbler och möjlighet att grilla.

Renoveringar: V/A-stammar och elstigar bytta 1985, V/A-stammar spolade 2013. Fönster renoverade 1985. Taket renoverat 1996. Balkonger byggda 2010.

Lägenhetsnummer: 3742 (1402)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 4 av 5.

Energiförbrukning: 111 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalsskrivna samt externa garagemöjligheter i området. Bl a finns ett garage (kort kö, eller ingen kö alls) på Nybrogatan, ca 200 meter från bostaden.

Allmänt om föreningen: Brf Tjädern 9 registrerades 1979 och förvärvade fastigheten 1982 med adresser, Jungfrugatan 37, Östermalmsgatan 82 och Sibyllegatan 44. Föreningen består av 32 bostadsrättslägenheter (3.998 kvm) samt 3 lokaler upplåtna med hyresrätt (202 kvm). Föreningen är äkta och marken upplåts med tomträtt.

Ekonomin i föreningen är god och den långfristiga skuldsättningen är låg. Per 2018-12-31 uppgick belåningsgraden till 2.743:-/kvm. Omsättningstillgångarna uppgick till ca 1.950.000:-. Avgiftshöjning om 3 % diskuteras i föreningen för att höjd inför aviserad höjning av tomträttsavgälden.

Genomförda renoveringar:
2018: Förbättring av soprummet och målning av fönsterramar mot gården.
2017: Installation av ny värmecentral.
2016: Renovering av hiss.
2013: Spolning av V/A-stammar.
2010: Balkongbyggnation.
1996: Takrenovering.
1985: Fönsterrenovering samt byte av V/A-stammar och elstigare.

Planerade renoveringar och underhåll:
2018-2019: Målning/bättring av fönsterramar mot gatan.
2019: Målning av yttertak.

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2017 och 2022. Medel reserveras årligen till det planerade underhållet.

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. I fastigheten finns ett cykelförråd och en tvättstuga, belägen i markplan i uppgång Sibyllegatan 44. I källaren finns en samlingslokal som medlemmarna kan boka upp för sammankomster, fester etc. I anslutning till samligslokalen finns ett kök/pentry och en bastu med dusch i anslutning. Dessutom finns en snickerilokal. Föreningen har en grönskande och fin innergård med planteringar, trädgårdsmöbler och möjlighet att grilla.

Förening: Brf Tjädern 9

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 32

Antal lokaler: 3

TV: Kabel-TV via ComHem, kostnad 50:-/månad.

Internet: Bredband via ComHem samt förberett för fiberbredband via Bredbandsbolaget.

Sammanställning: Balkong i högt, fritt västerläge med eftermiddags- och kvällssol samt härlig utsikt över takåsar. Balkongen om 1,40 x 2,40 meter är möblerbar med plats för bord, stolar och planteringar. Terrassmarkis installerad 2012 för ombonad och trivsam utemiljö.

Fantastiskt läge på Östermalm och synnerligen attraktiva kvarter ovan Karlavägen med närhet till Karlaplan. Här lever man i rofylld och lugn boendemiljö med bekvämt promenadavstånd till Djurgårdsbron och kungliga Djurgården med dess vackra joggingstråk längs Djurgårdskanalen. Vid Karlaplan finns all tänkbar och eftersökt service såsom ICA Karlaplan som är öppet till 23.00, Fältöversten med sina butiker, affärer, restauranger, apotek, systembolag m.m. samt T-bana och flertalet innerstadsbussar. Med ytterligare några minuters promenadavstånd når man Östermalmstorg och Saluhallen, Strandvägen, Dramaten samt Stureplan med allt från skärgårdsfärjor till rikligt nattliv.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.

Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.