Östermalm

Jungfrugatan 37, 4 tr

Vacker jugendvåning nära Karlaplan med högt ljust läge, tre kakelugnar, solig balkong i väster & utsikt mot takåsar. Optimal planlösning & gott skick.

Adress

Jungfrugatan 37, 4 tr

Rum

4

Slutpris

11 500 000 kr

Avgift

4 873 kr/mån

Boyta

107 kvmOm bostaden

Välkommen till Jungfrugatan och ett av Östermalms mest eftersökta kvarter mellan Karlavägen, Östermalmsgatan och med direkt närhet till Karlaplan. På det högsta ordinarie våningsplanet (endast vindsvåning ovanför) och med ett skyddat, lugnt och tyst läge i solid fastighet från 1904, saluförs nu denna klassiska och sällsynt väldisponerade våning om 107 kvm med rikligt ljusinsläpp, solig balkong i väster och vy mot kringliggande takåsar.

Våningen har under senare tid varsamt och smakfullt renoverats till ett hem med känsla och genuin sekelskiftesatmosfär. Genomgående bra funktionslösningar, optimerad förvaring och sober färgsättning är diskret införlivade med bevarade originalattribut från byggåret såsom tre dekorativa kakelugnar, högt till tak med stuckaturer och rosetter, spegelmönstrade pardörrar, snövita snickerier och höga golvsocklar, flertalet högresta fönsterpartier och genomgående ljusa furutiljor.

Planlösningen är både rund- och genomgående, den är ytterst väldisponerad och effektiv med mängder av måttanpassad och dold förvaring. Takhöjden och de stora fönsterpartierna i dubbla väderstreck gör våningen både ljus och luftig. Här ges två sällskapsrum i fil, vardagsrum och matsal alternativt sovrum, båda med kakelugnar. Kök i stilfullt utförande med matplats och komplett maskinell utrustning, ett mindre sov-, gäst- eller arbetsrum samt ett rymligt ”master bedroom” med kakelugn och access till WC ”en suite” med toalett, handfat och platsbyggd förvaring. Från detta sovrum finns utgången till balkongen som är belägen i ett högt och fritt västerläge med sol från tidig lunch till sen kväll. Balkongen är bl a utrustad med en terrassmarkis för ombonad och trivsam utemiljö.

I övrigt finns en välkomnande tambur med inredda garderober för praktisk avhängning och förvaring samt en inre hallpassage med ytterligare förvaring. Ett renoverat och smakfullt inrett badrum med WC, handfat samt en inbyggd, kombinerad tvättmaskin och torktumlare.

Synnerligen välskött förening med god ekonomi, renoverade och välvårdade fastigheter samt trevliga faciliteter för medlemmarna. Här finns en gemensam och trädgårdslik innergård med planteringar, buskar, utemöbler och grillmöjligheter. Modern tvättstuga med tre maskiner, torktumlare, mangel och torkskåp. En samlingslokal i källaren för fester och sammankomster med tillhörande köks-/pentrydel samt en bastu med dusch i anslutning. Det finns en snickerilokal och ute på gården finns ett cykel- och barnvagnsrum.

Pris: 11 500 000 kr

Månadsavgift: 4 873 kr
I avgiften ingår värme och vatten. Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 500:-. Hemförsäkring ca 200-250:-. Obligatorisk tillägg om 165:- för bredband och 50:- för kabel-TV.

Andel i föreningen: 2,78160 %

Byggår: 1904

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 2-glasfönster

Lägenhetsnummer: 3742 (1402)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 4 av 5.

Energideklaration: Utförd

Energiförbrukning: 111 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalsskrivna samt externa garagemöjligheter i området. Bl a finns ett garage (kort kö, eller ingen kö alls) på Nybrogatan, ca 300 meter från bostaden.

Allmänt om föreningen: Brf Tjädern 9 registrerades 1979 och förvärvade fastigheten 1982 med adresser, Jungfrugatan 37, Östermalmsgatan 82 och Sibyllegatan 44. Föreningen består av 32 bostadsrättslägenheter (3.998 kvm) samt 3 lokaler upplåtna med hyresrätt (202 kvm). Föreningen är äkta och marken upplåts med tomträtt.

Ekonomin i föreningen är god och den långfristiga skuldsättningen är låg. Per 2018-12-31 uppgick belåningsgraden till 2.743:-/kvm. Omsättningstillgångarna uppgick till ca 1.950.000:-. Avgiftshöjning om 3 % diskuteras i föreningen för att höjd inför aviserad höjning av tomträttsavgälden.

Genomförda renoveringar:
2018: Förbättring av soprummet och målning av fönsterramar mot gården.
2017: Installation av ny värmecentral.
2016: Renovering av hiss.
2013: Spolning av V/A-stammar.
2010: Balkongbyggnation.
1996: Takrenovering.
1985: Fönsterrenovering samt byte av V/A-stammar och elstigare.

Planerade renoveringar och underhåll:
2018-2019: Målning/bättring av fönsterramar mot gatan.
2019: Målning av yttertak.

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2017 och 2022. Medel reserveras årligen till det planerade underhållet.

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. I fastigheten finns ett cykelförråd och en tvättstuga, belägen i markplan i uppgång Sibyllegatan 44. I källaren finns en samlingslokal som medlemmarna kan boka upp för sammankomster, fester etc. I anslutning till samligslokalen finns ett kök/pentry och en bastu med dusch i anslutning. Dessutom finns en snickerilokal. Föreningen har en grönskande och fin innergård med planteringar, trädgårdsmöbler och möjlighet att grilla.

Förening: Brf Tjädern 9

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 32

Antal lokaler: 3

TV: Kabel-TV via ComHem, kostnad 50:-/månad.

Internet: Fiberbredband via Bredbandsbolaget. Obligatorisk kostnad om 165:-/månad tillkommer.

Sammanställning: Balkong i högt, fritt västerläge med eftermiddags- och kvällssol samt härlig utsikt mot takåsar. Balkongen om 1,40 x 2,40 meter är möblerbar och ger plats för bord, stolar och planteringar. Terrassmarkis finns installerad för ombonad och trivsam utemiljö.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.