Kungsholmen - Thorlidsplan

Gyllenborgsgatan 13, 3 & 4 tr

Exklusiv, unik & stilren vindsvåning i två etage om 128 kvm golvyta. Strålande ljusinsläpp, härliga sociala ytor & magisk takterrass i sydväst.

Adress

Gyllenborgsgatan 13, 3 & 4 tr

Rum

4

Slutpris

8 100 000 kr

Avgift

4 815 kr/mån

Boyta

116 kvm

Biyta

12 kvmOm bostaden

Varmt välkommen till Gyllenborgsgatan 13 och detta vackra hem, rikt på såväl känsla som funktion och med en atmosfär som slår det mesta. Attraktivt och tyst belägen högst upp i huset. Här bor du i en central och attraktiv miljö med närhet till både vatten och stadens puls som naturens grönska och lugn. Thorildsplan är en grönskande oas mitt i stan nära Smedsuddsbadet och Fredhälls badklippor. Rålambshovsparken och härliga Norrmälarstrand med mängder av populära caféer och restauranger.

Våningen är i två etage om totalt 128 kvm golvyta (116 boa + 12 bia enligt uppmätning) och karaktäriseras av härliga sociala umgängesytor, modern inredningsstil, diskret lyx och smakfull färgsättning. På övre planet finns en ljuvlig takterrass i sydväst med vy över himmel och kringliggande takåsar vilket bidrar till bostadens genuina charm och hemtrevliga känsla.

Detta är ett hem att leva i med härliga öppna sociala ytor mellan vardagsrum, matsal och kök anpassad till familjeliv såväl som umgänge i goda vänners lag.
Stilrent kök med all önskvärd maskinell utrustning inbjuder till matlagning med plats för matsalsbord för stora middagssällskap. Ett utmärkt barn-/tonårsrum och två badrum, ett på vardera plan samt generös walk-in closet. Master bedroom ligger privat och avskilt på övre etage med stort exklusivt badrum en suite och eget vardagsrum för avkopplande stunder.

Vackra tidstypiska 20-tals detaljer som trivsam takhöjd, originalgolv, speglade dörrar i kombination med övre etagets tilltalande vindsatmosfär med synliga takbjälkar och härliga ljusinsläpp som ytterligare förstärker känslan av höjd och rymd.

Välskött förening med god ekonomi och låg belåning.

Välkommen att längta hem!

Rumsbeskrivning:
Entréplan:
– Hall som direkt ger en välkomnande känsla. Gott om plats för ytterkläder och skor.

– Fantastiskt kök med härlig rymd och smakfull interiör i grå ton från Sentens, köksö, bänkskiva i Noble Supreme white, premium komposit med vitt kakel ovan samt gott om skåp och arbetsytor. Generösa fönsterpartier ger härligt ljusinsläpp. Komplett maskinell utrustning som integrerad kyl/frys och diskmaskin, induktionshäll, fläkt, inbyggnadsugn, micro samt vinkyl. Plats för stort matbord vilket gör detta till en trivsam och självklar plats för social samvaro och umgänge. Ett kök att längta hem till.

– Lättmöblerat vardagsrum med plats för både soffa och annan möblering. Öppen planlösning mot köket inbjuder till social samvaro och umgänge.

– Väl tilltaget sovrum som passar perfekt som barnrum, gästrum eller arbetsrum. Plats för säng, skrivbord alternativt annan passande möblering.

– I anslutning finns en generös inredd walk-in closet för optimal förvaring.

– Snyggt badrum med kaklade väggar och klinkergolv. Dusch, WC, handfat med spegel ovan.

Övre etage:
– Via stilren trappa nås det övre etagets loungdel med härlig ateljèkänsla och flödande ljus. Här finns plats för soffa, tv-hörna och ytterligare möblemang. De framtagna takbjälkarna skapar härlig vindskaraktär och förstärker mysfaktorn.

– Utgång till fantastisk takterrass i bästa sydvästläge. Här ges sol från lunch till sen kväll och fri utsikt över himmel och kringliggande takåsar. Trätrall på golvet och gott om plats för grill, utemöbler och växter.

– Generöst master bedroom med mysigt snedtak av vitmålad panel med spotlights och golvvärme. Plats för dubbelsäng tillhörande sängbord samt annat passande möblemang.

– Exklusivt badrum i sobra toner, stort och lyxigt där hela familjen får plats med tilltalande detaljer och synliga takbjälkar. Stort fönster skänker flödande ljus åt rummet. Dusch och badkar. Dubbla tvättställ med spegelskåp, italiensk keramik med golvvärme, WC och infällda spotlights samt kombimaskin för tvätt och tork.

– Hela övre plan har genomgående vackra golv med vattenburen golvvärme.

Pris: 7 995 000 kr

Månadsavgift: 4 815 kr
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV (basutbud). Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 500 kr. Hemförsäkring 300 kr.

Andel i föreningen: 0,62530 %

Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Byggår: 1928

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 381 (1304)

Hiss: Nej

Våningsplan: Våningsplan 3 och 4

Energiförbrukning: 130 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Föreningen innehar inga parkeringsplatser. Stockholms stads boendeparkering gäller för området.

Allmänt om föreningen: HSB Brf Kalkonen i Stockholm registrerades den 13 mars 1926. Föreningen äger och förvaltar sju fastigheter uppdelade på de tre kvarteren Kalkonen, Påfågeln och Silverfasanen. Byggnaderna är uppförda i ett sammanhang under åren 1926 – 1929 utom Kalkonen 4 som har byggår 1938. Fastigheterna är ritade av arkitekt Sven Wallander, som också var en av grundarna till HSB. Fastigheterna är K-märkta enligt klassificering grön, bortsett från Kalkonen 4 som har gul märkning. Grön klassificering innebär att fastigheterna har ett stort kulturhistoriskt värde.
Föreningen består av 550 bostadsrättslägenheter samt ett 41 hyreslokaler. Föreningen är en av Stockholms äldsta och största bostadsrättsföreningar. Föreningen äger marken. Överlåtelseavgift betalas av säljaren. Antalet delägare får vara maximalt två per bostadsrätt och minsta ägarandel är 25%. Juridisk person accepteras inte som köpare. Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB. Medlemskap i HSB är dock inget krav för medlemmarna. Mer info finns i bifogad årsredovisning samt på föreningens utmärkta hemsida www.kalkonen.se
Det finns i dagsläget inga beslut om avgiftsförändringar.

Till lägenheten hör ett rymligt vindsförråd. Utöver detta finns det möjlighet att hyra källarförråd, men dessa tillhör inte lägenheterna. Det finns 7 st. gemensamma tvättstugor, cykelrum, festlokal, hobbyrum samt 2 gästlägenheter som kan hyras av medlemmarna. Dessutom har föreningen vackra trädgårdar som är mycket omtyckta av de boende. På gårdarna har medlemmarna tillgång till både utemöbler så väl som grillar under sommarhalvåret.

Större ombyggnationer och upprustningar under åren:
– Under 1974-1975 genomfördes byte av stammar för vatten och avlopp i kök.
-Under 1990-1993 byttes fastigheternas vertikala stammar i badrum. I samband med detta renoverades samtliga bad- och duschrum och elkablar mm bytes ut.
– Under 1995-1996 renoverades föreningens sju tvättstugor.
– Under 1997 installerades kodlås i föreningens samtliga portar.
– Under 2007-2008 bytes föreningens undercentral som hanterar all fjärrvärme till en fjärrvärmecentral. Föreningen gjorde även injustering av hela värmesystemet. Samtliga avloppsstammar har spolats.
– Under 2008-2009 uppgraderades taksäkerheten i kvarteren Påfågeln och Silverfasanen för att motsvara nya skärpta krav. Rensning av samtliga imkanaler genomfördes.
– Under 2009-2010 genomfördes rensning av stockholmsventilationen och nya frånluftsdon installerades. Föreningens dörrar och fönster renoverades och energiglas satts in i majoriteten av fönsterna. Föreningen var skyldiga att upprätta en fastighetsregister enligt standard (Lantmäteriet)
– Under 2010-2011 genomfördes renovering av fönsterpartier i borättslokaler, renovering av tvättstugan på Geijersvägen 10, rostskyddsmålning har genomförts på halva taket i kvarteret Påfågeln mot Creutzgatan/Kristinebergsvägen. Trädgårdarna har rustats upp.
– 2013-2014 genomfördes en balkongrenovering för att säkerställa skicket på samtliga balkonger i föreningen.
– 2014 genomfördes en obligatorisk ventilationskontroll (OVK).
– Under 2014-2015 renoverades balkonger samt underhåll av fasader och tak på Silverfasanen. Trapphusbelysning byttes ut till LED i hela föreningen.
– Under 2015-2016 har gästlägenheterna renoverats. Källarbelysningen bytts ut till LED i hela föreningen. Löpande byte av tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp.

Förening: HSB Brf Kalkonen i Stockholm

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Samtliga lägenheter är anslutna till ComHem kabel-tv. ComHems basutbud ingår i månadsavgiften. Bredbandsanslutning via fiber (leverantör Bredbandsbolaget) finns framdraget till nästan alla lägenheter. Från och med 1 april 2019 kollektivansluts föreningen till Telenor för Bredbandsanslutning. Nya medlemmar rekommenderas därmed i inte teckna bredbandsavtal med annan leverantör.

Sammanställning: Stor solig terrass i bästa sydvästligt läge med trätrall på golvet. Gott om plats för sittgrupp, grill och växter.

Fastigheten är belägen i lugna och trivsamma kvarter. I området finns lekplatser och grönområden samt caféer och flera restauranger. På Lindhagensgatan finns en galleria med bland annat ICA Maxi, apotek och systembolag. I närheten finns också flera gym, såsom SATS och Friskis & Svettis. Närhet till natur och bad såsom Rålambshovsparken, Smedsuddsbadet och Fredhälls badklippor. Ca 10 minuters promenad till Fridhemsplans citypuls där ni finner ett stort urval av service, shopping, mysiga caféer och restauranger.

Lindhagen – en ny stadsdel: Det pågår en stor omvandling av nordvästra Kungsholmen, från Drottningholmsvägen i söder till Ulvsundasjön i norr. Det innefattar Kristinebergs slottspark i sydväst och sträcker sig en bra bit in i Stadshagen i öster. Här har det växt fram en ny spännande stadsdel med bland annat en strandpromenad, strandpark och stadspark, nya butiker, caféer och restauranger och grönområden.
Ett kvarter från T-bana Thorildsplan (grön linje). Ca 5 minuters promenad tillT-bana Stadshagen (blå linje).

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.