Kungsholmen - Kristinebergs Strand

Kristinebergs Strand 27, 1 tr

Fantastisk hörnvåning Kristinebergs Strand med stor solig balkong i väster med kvällssol, fritt frontläge och storslagen sjöutsikt över Mälaren.

Adress

Kristinebergs Strand 27, 1 tr

Rum

4

Slutpris

9 500 000 kr

Avgift

4 609 kr/mån

Boyta

93 kvmOm bostaden

Välkommen till härligt rofyllda Kristinebergs Strand och möjligheten att förvärva ett drömboende vid Mälaren! Nu saluförs en av de sällsynta och västervända 4:orna om 93 kvm. Denna strålande ljusa och smakfullt renoverade hörnlägenhet har en stor, terrasslik balkong med oemotståndligt öppet och fritt frontläge mot vattnet. Sjöutsikten från balkongen över Mälaren och Ulvsundasjön, strandpromenaden och båtbryggorna nedanför är storslagen. Balkongen badar i sol från dag (ca kl 13) till kväll och ända fram till solnedgång och är den perfekta platsen att blicka ut över båt- och sjölivet nedanför. Det blir inte bättre än så här!

I denna lägenhet känns alltid ljuset och vattnet närvarande. Här finns härliga sällskapsytor längst fram i lägenheten, närmast vattnet, såsom ett stort och fint kök i stilsäkert utförande, vardagsrum med utgång till balkongen och ett arbets-, sov-, matsals- eller ateljérum intill. Ett rejält ”master bedroom” med plats för dubbelsäng och generös klädförvaring i platsbyggd garderobsvägg samt ett mindre barn- eller tonårsrum.

I övrigt finns en välkomnande hall med plats för ytterkläder och förvaring, ett fräscht badrum med WC, dusch, tvättmaskin och torktumlare samt ett separat gäst-WC i anslutning till entrén. Lägenheten har på senare tid smakfullt renoverats med genomgående ljus färgsättning, vita snickerier och fina parkettgolv.

Varmt välkommen till soliga och härliga Kristinbergs Strand som tillsammans med Hornsbergs Strand blivit Stockholms nya riviera med stans häftigaste sjöläge vid Mälaren! Här lever du i unik, maritim och rofylld boendemiljö med grönskande parker, strandpromenad, bad- och båtbryggor, sjökrogar m.m.

– Entré och hall med plats för ytterkläder och skor. Hallen leder till inre passage med gott rumssamband och en stor klädkammare.

– I anslutning till entré och hall finns ett gäst-WC med toalett och handfat samt ett helkaklat badrum (renoverat 2016) med klinkergolv och vattenburen golvvärme, duschhörna, handfat, badrumsskåp och toalett. I badrummet finns även tvättmaskin och torktumlare ”side by side”.

– Lägenheten har två-tre sovrum. Ett rejält ”master bedroom” med plats för dubbelsäng och generös klädförvaring i platsbyggd garderobsvägg samt ett mindre barn- eller tonårsrum.

– Kök i stilren och tidlös design från Kvik med god förvaring i skåp och draglådor. Extra djup bänkskiva och extra djupa bänkskåp. Köksutrustningen från Siemens består av fullstor kyl och frys, induktionshäll (extra bred), fläkt, inbyggd varmluftsugn, microvågsugn samt integrerad diskmaskin. Köket har en rejäl matplats vid fönster med sjöutsikt.

– Intill köket finns ett sov-, arbets- eller matsalsrum med hörnfönster och fri utsikt mot vattnet.

– Härligt vardagsrum med stort fönsterparti som ger strålande ljusinsläpp och panaromautsikt över Mälaren. Här finns utgång till stor hörnbalkong med eftermiddags- och kvällssol och fritt frontläge mot vattnet, båtarna och strandpromenaden nedanför.

OBS! Säljarna har under sin innehavstid renoverat hela lägenheten (utom det stora badrummet) enligt följande:

– Samtliga tak är bredspacklade och målade, samtliga golv är slipade och lackade i en mörk ton, med en extra slitstark lack.

– Alla golvlister är utbytta och samtliga väggar bredspacklade och målade och/eller tapetserade.

– Hall, vardagsrum och det stora sovrummet, de båda mindre rummen målade/tapetserade.

– Extra isolering installerade i vägg mellan köket och det lilla rummet vid balkongen samt mellan de två sovrummen. Det är isolerat med både mjukt och hårt material (gips, mdf, isolering, mdf och gips), dubbla mdf-skivor helt enkelt med isolering i mitten och gips på utsidorna.

– Trätrall på balkongen, fint utskuren och ”skräddarsydd runt hela balkongen för att maximera ytan.

Pris: 8 450 000 kr

Månadsavgift: 4 609 kr
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV (basutbud). Övriga driftskostnader: Hushållsel ca 300-400 kr/månad och hemförsäkring ca 150-200 kr/månad.

Andel i föreningen: 1,35100 %

Byggår: 1998

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns cykelförråd, barnvagnsrum, källarförråd, grovsoprum och tvättstuga i markplan. Föreningen disponerar även en bokningsbar bastu med tillhörande relaxavdelning, en gästlägenhet som kan hyras för 100:-/dygn vardagar och 200:-/dygn under helger samt ett hobbyrum för den snickarintresserade. Dessutom kan man som medlem i föreningen skaffa båtplats vid båtbryggorna nedanför fastigheten. För mer info kring detta, vänligen kontakta någon ur föreningens styrelse.

Lägenhetsnummer: 515 (1105)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 1 av 6.

Energiförbrukning: 164 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Mälarstrand 2 registrerades den 12 augusti 1993 och föreningens fastighet kräftan 7 bebyggdes av JM Byggnads AB och stod färdig för inflytt 1998. Fastigheten består av av 91 lägenheter (total bostadsyta uppgår till 6.515 kvm) med bostadsrätt på gatuadresser Kristinebergs Strand 3, 27 och 29. Föreningen beskattas som äkta och man äger marken.

Fastigheterna är i ett mycket gott skick och förutom löpande underhåll så planeras inga större renoveringar. Under 2021 installerades ett solcellssystem och framöver kommer nya låssystem och postlådor att installeras. För mer information, se bifogad årsredovisning och www.malarstrand2.se

Föreningens ekonomi är mycket god och avgifterna har varit oförändrade i många år. Tack vare sitt goda kassaflöde har föreningen en god amorteringstakt på de långfristiga skulderna. Per 2020-12-31 uppgick belåningsgraden till 8.134:-/kvm, omsättningstillgångarna uppgick till ca 2.265.000:- och årets resultat efter avskrivningar och finansiella poster blev + ca 558.000:-. Inga planerade avgiftshöjningar planeras eller finns beslutade.

Möjlighet finns att hyra båtplats vid Mälarstrands Båtklubb. Det är kö till platserna, men medlemmarna i föreningen har förtur. För mer information om båtplats, se www.brfmalarstrand2.se

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. Övriga gemensamma utrymmen och faciliteter består av cykelförråd, barnvagnsrum, grovsoprum och tvättstuga i markplan.

Föreningen disponerar även en bokningsbar bastu som kan bokas mellan 07-22 i tre timmars pass (i 27:an), en gästlägenhet (i 3:an) som kan hyras för 200:-/dygn samt ett hobbyrum för den snickarintresserade.

Lägenheten står upptagen som 2 r o k om 52,5 kvm i föreningens lägenhetsregister.

Förening: Brf Mälarstrand 2.

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 91

TV: Kabel-TV via Com Hem.

Internet: Fiberbredband via Ownit, 100 Mbit för 150:-/månad. Bredband går även att få via Com Hem.

Sammanställning: Stor härlig balkong med sol från ca kl 13 till solnedgång och med fantastisk panoramautsikt över Mälarens glittrande vatten, strandpromenaden samt småbåtshamnen nedanför.

Attraktivt och eftersökt läge på idylliska Kristinebergs Strand i direkt anslutning till nybyggda Hornsbergs Strand och dess båthamn med bad- och båtbryggor samt vy över den glittrande Ulvsundasjön. Gångavstånd till bussar (nr 49, 56, 62) och T-bana Kristineberg (grön linje), Stadshagen (blå linje). Möjlighet att hyra båtplats vid Mälarstrands Båtklubb. Vid intresse att anskaffa eller hyra båtplats, vänligen kontakta föreningen för mer information eller gå in på www.malarstrand1.se. OBS! Boende i föreningen har förtur till platserna.

Spännande, expansivt och vackert område med nya Hornsbergs Strand. Fantastisk strandpromenad, Kristinebergs strandpark och diverse service. I området finns flera mataffärer och i Lindhagensgallerian hittar du ICA Maxi, Systembolaget, Apotek och flera andra affärer och restauranger. Det finns låg-, mellan- och högstadieskola, dagis samt härligt klippbad i Fredhäll.

Till området hör också en stor lekpark med plaskdamm, rutschkanor, gungor, bordtennisbord och klätterredskap. En bit bort ligger tennishallen, en skateboardbana och fotbollsplan med konstgräs som är upplyst på kvällarna.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.