Kungsholmen - Kristinebergs Strand

Kristinebergs Strand 31, 3 tr

Härlig hörnlägenhet med stor balkong, kvällssol och storslagen utsikt över Ulvsundasjön!

Adress

Kristinebergs Strand 31, 3 tr

Rum

4

Slutpris

5 850 000 kr

Avgift

5 051 kr/mån

Boyta

93 kvmOm bostaden

Välkommen till härligt rofyllda Kristinebergs Strand och möjligheten att förvärva ett drömboende vid Mälaren! Med högt och härligt läge i huset finns denna fantastiska hörnlägenhet om 4 r o k med 2-3 möjliga sovrum, stor balkong med eftermiddags- och kvällssol samt oemotståndligt frontläge mot vattnet. Utsikten från balkongen över den glittrande Ulvsundasjön är vidsträckt och storslagen, det här är verkligen den perfekta platsen att blicka ut över båtlivet!

I denna västervända lägenhet känns alltid ljuset och vattnet närvarande. Här finns härliga sällskapsytor längst fram i lägenheten, närmast vattnet, såsom ett stort kök, vardagsrum med utgång till balkongen och ett arbets-, sov- eller matsalsrum. Praktisk sovrumsdel med två bra sovrum i fil, rejält badrum med WC och förberett för tvättmaskin samt separat gäst-WC i hallen. Lägenheten har genomgående parkettgolv och tapetserade väggar.

Detta är ett bostad som är ytterst sällsynt på Stockholms bostadsmarknad. Kristinebergs Strand är en unik plats, längst ut på udden av nordvästra Kungsholmen, där sex välskötta fastigheter delar på första parkett mot Ulvsundasjön.

– Instegstambur med plats att hänga ytterkläder. Tamburen leder till inre hallpassage med gott rumssamband och en stor klädkammare. I anslutning till tambur och hall finns gäst-WC med toalett och handfat och ett helkaklat badrum med klinkergolv och golvvärme, badkar, handfat, skåp med goda förvaringsmöjligheter och toalett. I badrummet är det förberett för tvättmaskin.

– Två sovrum, ett ”master bedroom” med garderober och ett sovrum/arbetsrum/gästrum. Båda rummen har ekparkettgolv.

– Välutrustat och rymligt kök med god förvaring i skåp och draglådor. Köksutrustningen består av kyl, frys, spis, fläkt och diskmaskin. Köket har trevlig matplats för många middagsgäster vid fönster med sjöutsikt. Intill köket och vardagsrummet finns ett sov-, arbets- eller matsalsrum med hörnfönster och fri utsikt mot vattnet.

– Härligt flödande ljust vardagsrum med stort fönsterparti med panaromautsikt över Mälaren. Här finns utgång till stor hörnbalkong med eftermiddags- och kvällssol.

Pris: 5 450 000 kr

Månadsavgift: 5 051 kr

Andel i föreningen: 1,37912 %

Byggår: 1998

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns tvättstuga i markplan, cykelförråd, ett väl tilltaget och gallerförsett källarförråd innanför ståldörr, bokningsbar bastu i 31:an och gästlägenhet i 33:an som kan hyras för 200:-/dygn. Dessutom finns ett hobbyrum. Intill fastigheten finns även en trädgårdslik innergård med sittmöbler.

Lägenhetsnummer: 735 (1305)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 3 av 6.

Parkering/Bilplats: 22 garageplatser och 10 parkeringsplatser finns i föreningen. Garaget går att hyra för 800-1575 kr/mån.Till garaget är det separat kö. P-platser vid kajen går att hyra för 700 kr/mån.Till p-platserna är det separat kö. I övrigt är det mycket enkelt att parkera direkt utanför huset på gatan med boendeparkeringstillstånd.

Allmänt om föreningen: Brf Mälarstrand 1 består av 82 bostadsrättslägenheter. Föreningens fastighet består av ägd mark om 4.003 kvm bebyggd med tre bostadshus (Kristinebergs Strand 31, 33 och 35) med en total boyta på 6.565 kvm.

Föreningens ekonomi är mycket god med oförändrade månadsavgifter sedan fastighetens uppförande 1998. Dock sänkte föreningen avgifterna med 3 % fr o m 1 april 2017. Dessutom har det varit avgiftsfritt i januari vissa år som exempelvis 2016, 2017 och 2018. Inga planerade avgiftsförändringar finns för övrigt.

Föreningen har under årens lopp haft en stabil och bra amorteringstakt på sina lån. Per 2020-12-31 uppgick skuldsättningsgraden till 8.327:-/kvm/boyta. De likvida medlen uppgick till ca 1.300.000:-.

Föreningens fastighet (Kräftan 6) ingår i en gemensamhetsanläggning som omfattar markytor, kör-, gång- och cykelvägar, ledningar och anordningar för spill- och dagvatten samt grovsoprum inom Kräftan 9. För mer info, se www.brfmalarstrand1.se.

22 garageplatser och 10 parkeringsplatser finns i föreningen. Garage, kajplats och carport går att hyra för 1.175-1.800 kr/mån beroende på platstyp och storlek. Avgifter för parkeringsplatser gäller från och med 2019-10-01.

Hyra per månad för garageplats är beroende av platsens storlek:

Kajplats nr. 1-8 1175:-
Carportplats nr. 6-7 1220:-
Garageplats nr. 27-30 1220:-
Garageplats nr. 16-19, 21-26, 33-34, 36-37 1275:-
Garageplats nr. 35 1433:-
Garageplats nr. 20 1643:-
Garageplats nr. 31-32 1800:-

Till garaget och p-platserna är det separat kö.

Det finns ett gallerförsett källarförråd innanför ståldörr. Källaren och förrådet nås enkelt direkt via hiss från våningsplanet. Det finns tvättstuga i markplan, cykelförråd, barnvagnsrum, en väl tilltaget och bokningsbar bastu i 31:an och gästlägenhet med tre bäddar och ett badrum i 33:an som kan hyras för 250:-/dygn. Dessutom finns ett hobbyrum och ett grovsoprum (delas med Olof Dalins väg 20). Intill fastigheten finns även en trädgårdslik innergård med sittmöbler.

Föreningen har ett nyckelsystem som innebär att man med samma nyckel (smart nyckel med chip) når föreningens olika dörrar. Det går även att ansluta så att samma nyckel även gäller till lägenhetsdörren. På så vis kan man få en nyckel till allt. Systemet är från låsföretaget Aptus. Detta är även kopplat till ett digitalt system där man enkelt bokar gästlägenhet, tvättstuga och bastu som görs via app eller informationstavla vid entrén.

Boende i föreningen har förtur till båtplatserna som ligger i direkt anslutning till boendet. Har du båt är Mälarstrands Båtklubb belägen precis utanför porten. Båtklubben är helt självständig i förhållandet till de fyra bostadsrättsföreningarna inom området. I båtklubbens stadgar står det dock att medlemmarna skall i första hand komma ifrån föreningarna Brf Mälarstrand 1, 2, 3 och Brf Kräftan 1620. Hamnen har 40 platser.

Renoveringar i fastigheten:
2015: Torkskåp.
2016: Låssystem.
2017: Målning av bänkar, VVC-pump och expansionskärl, låssystem och postboxar.
2018: Målning av tvättstugor, torktumlare i 35:an.
2019: Stamspolning.
2020: Renovering av pelarna, upprustning av brandluckor och byte av takstosar.

Föreningen avsätter ca 80:-/kvm/bostadsyta till yttre reparationsfond.

Förening: Brf Mälarstrand 1

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 82

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband. Leverantör: ComHem.

Sammanställning: Stor härlig balkong med kvällssol och fantastisk panoramautsikt över Mälarens glittrande vatten och småbåtshamnen nedanför.

Attraktivt och eftersökt läge på Kungsholmen vid idylliska Kristinebergs Strand och dess båthamn med bad- och båtbryggor samt vy över den glittrande Ulvsundasjön. Det finns en trevlig gårdspark med trädgårdsmöbler. Gångavstånd till bussar och T-bana Kristineberg (grön linje).

Spännande och vackert område under utveckling med en ny närbelägen stadsdel. Området har förutom nya bostadshus också fått en ny strandpromenad, nya restauranger och diverse service. En ny sittbrygga i den befintliga kajkonstruktionen har byggts och en pir har anlaggts där restaurang ”Piren” nyligen öppnades. En bit bort ligger Lindhagensgallerian med ICA Maxi, apotek och systembolag bl a.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.

Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.