Kungsholmen - Kristinebergs Strand

Kristinebergs Strand 35, 3 tr

Härlig hörnlägenhet med magiskt sjöläge, stor balkong, kvällssol och utsikt över Mälaren!

Adress

Kristinebergs Strand 35, 3 tr

Rum

4

Slutpris

6 700 000 kr

Avgift

5 051 kr/mån

Boyta

93 kvmOm bostaden

Välkommen till härligt rofyllda Kristinebergs Strand och detta tillfälle att förvärva ett drömboende vid Mälaren! Med högt härligt läge i huset finns denna fantastiska och sydvästvända hörnlägenhet med balkong i frontläge och storslagen utsikt över den glittrande Ulvsundasjön. Från alla rum, fönster och balkongen avnjuts eftermiddags- och kvällssol med bad- och båtbryggor nedanför, detta är den perfekta platsen att blicka ut över båtlivet! Eftersom Kristinebergs Strand 35 är det sista huset, så är det här den enda raden av lägenheter som ligger helt fritt och utan insyn!

I denna lägenhet känns alltid ljuset och vattnet närvarande. Lägenheten är i gott skick med genomgående oljad ekparkett och sobra kulörer. Härliga sällskapsytor längst fram i lägenheten närmast vattnet såsom kök, matsalsdel (möjligt sovrum) och vardagsrum med utgång till balkongen. Praktisk sovrumsdel med två sovrum, badrum med WC och separat gäst-WC.

Detta är en lägenhet som vi tror uppfyller dina krav, önskemål och kanske de drömmar du haft för ditt nästa boende!?

– Insteghall med marmorgolv och plats för avhängning samt möblerbara ytor för garderober. I anslutning till hallen finns en separat WC med toalett och handfat. Inre hallpassage med oljad ekparkett, ljusa färger på väggarna och bra rumssamband.

– Två sovrum, varav ”master bedroom” med plats för dubbelsäng och garderober. Det andra sovrummet passar perfekt som barn-, gäst- eller arbetsrum. Båda rummen har oljad ekparkett, väggar i ljusa färger och fönster med makalös utsikt i sydväst över Ulsundasjöns inlopp.

– Fräscht helkaklat badrum med klinkergolv, duschplats, handfat, toalett och en tvättmaskin.

– Sällskapsytor längst fram i lägenheten med välutrustat kök i vitt som öppnar mot matsalsdel. Matsalen kan enkelt göras om till ytterligare ett sovrum eller dylikt. (se alternativ planlösning). Härligt vardagsrum med panoramafönster mot vattnet och utgång till den soliga balkongen med eftermiddags- och kvällssol samt makalös utsikt över vattnet. Oljad ekparkett och ljusa färger på väggarna.

Pris: 5 390 000 kr

Månadsavgift: 5 051 kr

Andel i föreningen: 1,37912 %

Byggår: 1998

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns tvättstuga i markplan, cykelförråd, ett väl tilltaget och gallerförsett källarförråd innanför ståldörr, bokningsbar bastu i 31:an och gästlägenhet i 33:an som kan hyras för 100:-/dygn. Dessutom finns ett hobbyrum.

Lägenhetsnummer: 934

Hiss: Ja

Våning: 3

Antal våningar: 6

Parkering/Bilplats: 22 garageplatser och 8 parkeringsplatser finns i föreningen. Garaget går att hyra för 800-1500 kr/mån.Till garaget är det separat kö. P-platser vid kajen går att hyra för 270 kr/mån.Till p-platsen är det separat kö. I övrigt är det mycket enkelt att parkera direkt utanför huset på gatan med boendeparkeringstillstånd.

Allmänt om föreningen: Brf Mälarstrand 1 består av 82 bostadsrättslägenheter. Föreningens fastighet består av ägd mark om 4.003 kvm bebyggd med tre bostadshus (Kristinebergs Strand 31, 33 och 35) med en total boyta på 6.565 kvm.

Föreningens ekonomi är mycket god med oförändrade månadsavgifter sedan fastighetens uppförande 1998. Dock sänkte föreningen avgifterna med 3 % fr o m 1 april 2017. Dessutom har det varit avgiftsfritt i januari vissa år som exempelvis 2016, 2017 och 2018. Inga planerade avgiftsförändringar finns för övrigt.

Föreningen har under årens lopp haft en stabil och bra amorteringstakt på sina lån. Per 2020-12-31 uppgick skuldsättningsgraden till 8.327:-/kvm/boyta. De likvida medlen uppgick till ca 1.300.000:-.

Föreningens fastighet (Kräftan 6) ingår i en gemensamhetsanläggning som omfattar markytor, kör-, gång- och cykelvägar, ledningar och anordningar för spill- och dagvatten samt grovsoprum inom Kräftan 9. För mer info, se www.brfmalarstrand1.se.

22 garageplatser och 10 parkeringsplatser finns i föreningen. Garage, kajplats och carport går att hyra för 1.175-1.800 kr/mån beroende på platstyp och storlek. Avgifter för parkeringsplatser gäller från och med 2019-10-01.

Hyra per månad för garageplats är beroende av platsens storlek:

Kajplats nr. 1-8 1175:-
Carportplats nr. 6-7 1220:-
Garageplats nr. 27-30 1220:-
Garageplats nr. 16-19, 21-26, 33-34, 36-37 1275:-
Garageplats nr. 35 1433:-
Garageplats nr. 20 1643:-
Garageplats nr. 31-32 1800:-

Till garaget och p-platserna är det separat kö.

Det finns ett gallerförsett källarförråd innanför ståldörr. Källaren och förrådet nås enkelt direkt via hiss från våningsplanet. Det finns tvättstuga i markplan, cykelförråd, barnvagnsrum, en väl tilltaget och bokningsbar bastu i 31:an och gästlägenhet med tre bäddar och ett badrum i 33:an som kan hyras för 250:-/dygn. Dessutom finns ett hobbyrum och ett grovsoprum (delas med Olof Dalins väg 20). Intill fastigheten finns även en trädgårdslik innergård med sittmöbler.

Föreningen har ett nyckelsystem som innebär att man med samma nyckel (smart nyckel med chip) når föreningens olika dörrar. Det går även att ansluta så att samma nyckel även gäller till lägenhetsdörren. På så vis kan man få en nyckel till allt. Systemet är från låsföretaget Aptus. Detta är även kopplat till ett digitalt system där man enkelt bokar gästlägenhet, tvättstuga och bastu som görs via app eller informationstavla vid entrén.

Boende i föreningen har förtur till båtplatserna som ligger i direkt anslutning till boendet. Har du båt är Mälarstrands Båtklubb belägen precis utanför porten. Båtklubben är helt självständig i förhållandet till de fyra bostadsrättsföreningarna inom området. I båtklubbens stadgar står det dock att medlemmarna skall i första hand komma ifrån föreningarna Brf Mälarstrand 1, 2, 3 och Brf Kräftan 1620. Hamnen har 40 platser.

Renoveringar i fastigheten:
2015: Torkskåp.
2016: Låssystem.
2017: Målning av bänkar, VVC-pump och expansionskärl, låssystem och postboxar.
2018: Målning av tvättstugor, torktumlare i 35:an.
2019: Stamspolning.
2020: Renovering av pelarna, upprustning av brandluckor och byte av takstosar.

Föreningen avsätter ca 80:-/kvm/bostadsyta till yttre reparationsfond.

Förening: Brf Mälarstrand 1

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 82

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem.

Internet: Via kabel-TV. Leverantör: ComHem.

Sammanställning: Stor härlig balkong med kvällssol och fantastisk panoramautsikt över Mälarens glittrande vatten.

Attraktivt och eftersökt läge på Kungsholmen vid idylliska Kristinebergs Strand och dess båthamn med bad- och båtbryggor samt vy över den glittrande Ulvsundasjön. Det finns en trevlig gårdspark med trädgårdsmöbler. Gångavstånd till bussar och T-bana Kristineberg (grön linje).

Spännande och vackert område under utveckling med en ny närbelägen stadsdel. Området kommer förutom nya bostäder också få en ny strandpromenad, nya restauranger och diverse service. En ny sittbrygga i den befintliga kajkonstruktionen har byggts och ännu en pir anläggs där restaurang Tures kommer öppna under 2010/2011. Nyligen öppnade Lindhagensgallerian och ICA Maxi. Dessutom kommer den nya Strandparken att färdigställas under hösten 2010.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.