Kungsholmen - Kristinebergs Strand

Kristinebergs Strand 29, 3 tr

Härlig hörnlägenhet med fantastiskt sjöläge, stor balkong, kvällssol och utsikt över Mälaren!

Adress

Kristinebergs Strand 29, 3 tr

Rum

4

Slutpris

6 575 000 kr

Avgift

4 609 kr/mån

Boyta

93 kvmOm bostaden

Välkommen till härligt rofyllda Kristinebergs Strand och detta tillfälle att förvärva ett drömboende vid Mälaren! Med högt härligt läge i huset finns denna fantastiska hörnlägenhet om 4 r o k med balkong i frontläge och storslagen utsikt över den glittrande Ulvsundasjön. Från balkongen avnjuts eftermiddags- och kvällssol med bad- och båtbryggor nedanför, detta är den perfekta platsen att blicka ut över båtlivet!

I denna västervända lägenhet känns alltid ljuset och vattnet närvarande. Lägenheten är i mycket gott och stilrent skick med genomgående parkett, sobra kulörer och spegelmönstrade dörrar. Härliga öppna sällskapsytor med vardagsrum, matsalsdel (möjligt sovrum) och utgång till balkongen. Nytt kök från 2008 i stilren och tidlös design. Praktisk sovrumsdel med två sovrum, badrum med WC och separat gäst-WC.

Detta är en lägenhet som vi tror uppfyller dina krav, önskemål och kanske de drömmar du haft för ditt nästa boende!?

– Instegstambur med plats för avhängning. Tamburen leder till inre hallpassage med gott rumssamband och en stor klädkammare. I anslutning till tambur och hall finns ett gäst-WC och ett helkaklat badrum med klinkergolv och golvvärme, duschhörna med vikdörrar i glas, handfat, flertalet skåp med goda förvaringsmöjligheter, toalett och tvättpelare med tvättmaskin samt torktumlare.

– Två sovrum, varav ett ”master bedroom” med skjutdörrsgarderober och ett sovrum/arbetsrum/gästrum med två garderober. Båda rummen har ekparkettgolv och väggar i sobra kulörer.

– Nytt välrustat och rymligt kök från 2008 i stilrent vitt och i minimalistisk design. Här finns gott om skåp- och förvaringsutrymmen. Köksutrustningen består av kyl, frys, induktionshäll, ugn, fläkt och diskmaskin. Köket har trevlig matplats för många middagsgäster vid fönster med sjöutsikt. Vitmålat golv och snyggt tapetserade väggar.

– Härligt stor och flödande ljus sällskapsdel bestående av vardagsrum och matsal i öppen planlösning. Vardagsrummet har fint parkettgolv, vitmålade väggar och tak samt stort fönsterparti med fantastisk panoramautsikt över Mälaren. Här finns utgång till stor hörnbalkong med sol från lunch till solnedgång. Vardagsrummet ansluter till matrumsdelen. Matrummet kan även nyttjas såsom bibliotek eller ytterligare ett sovrum.

Pris: 4 950 000 kr

Månadsavgift: 4 609 kr

Andel i föreningen: 1,35100 %

Byggår: 1998

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns cykelförråd, stort källarförråd och tvättstuga i markplan. Föreningen disponerar även en bokningsbar bastu med tillhörande relaxavdelning, en gästlägenhet som kan hyras för 100:-/dygn vardagar och 200:-/dygn under helger samt ett hobbyrum för den snickarintresserade. Dessutom kan man som medlem i föreningen skaffa båtplats vid båtbryggorna nedanför fastigheten. För mer info kring detta, vänligen kontakta någon ur föreningens styrelse.

Lägenhetsnummer: 635

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 3 av 6.

Parkering/Bilplats: 24 garageplatser och 11 parkeringsplatser finns i föreningen. Garaget går att hyra för 950 kr/mån.Till garaget är det separat kö. P-platsen går att hyra för 750 kr/mån.Till p-platsen är det separat kö. OBS! I övrigt är det mycket enkelt att parkera direkt utanför huset på gatan med boendeparkeringstillstånd.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Mälarstrand 2 registrerades den 12 augusti 1993 och föreningens fastighet kräftan 7 bebyggdes av JM Byggnads AB och stod färdig för inflytt 1998. Fastigheten består av av 91 lägenheter (total bostadsyta uppgår till 6.515 kvm) med bostadsrätt på gatuadresser Kristinebergs Strand 3, 27 och 29. Föreningen beskattas som äkta och man äger marken.

Fastigheterna är i ett mycket gott skick och förutom löpande underhåll så planeras inga större renoveringar. Under 2021 installerades ett solcellssystem och framöver kommer nya låssystem och postlådor att installeras. För mer information, se bifogad årsredovisning och www.malarstrand2.se

Föreningens ekonomi är mycket god och avgifterna har varit oförändrade i många år. Tack vare sitt goda kassaflöde har föreningen en god amorteringstakt på de långfristiga skulderna. Per 2020-12-31 uppgick belåningsgraden till 8.134:-/kvm, omsättningstillgångarna uppgick till ca 2.265.000:- och årets resultat efter avskrivningar och finansiella poster blev + ca 558.000:-. Inga planerade avgiftshöjningar planeras eller finns beslutade.

Möjlighet finns att hyra båtplats vid Mälarstrands Båtklubb. Det är kö till platserna, men medlemmarna i föreningen har förtur. För mer information om båtplats, se www.brfmalarstrand2.se

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. Övriga gemensamma utrymmen och faciliteter består av cykelförråd, barnvagnsrum, grovsoprum och tvättstuga i markplan.

Föreningen disponerar även en bokningsbar bastu som kan bokas mellan 07-22 i tre timmars pass (i 27:an), en gästlägenhet (i 3:an) som kan hyras för 200:-/dygn samt ett hobbyrum för den snickarintresserade.

Lägenheten står upptagen som 2 r o k om 52,5 kvm i föreningens lägenhetsregister.

Förening: Brf Mälarstrand 2.

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 91

TV: Ansluten till kabelnät.

Sammanställning: Stor härlig balkong med kvällssol och fantastisk panoramautsikt över Mälarens glittrande vatten och småbåtshamnen nedanför.

Attraktivt och eftersökt läge på Kungsholmen vid idylliska Kristinebergs Strand och dess båthamn med bad- och båtbryggor samt vy över den glittrande Ulvsundasjön. Det finns en trevlig gårdspark med trädgårdsmöbler. Gångavstånd till bussar och T-bana Kristineberg (grön linje). I nära anslutning till boendet finns skola och många förskolor.

Spännande och vackert område under utveckling med en ny närbelägen stadsdel. Området kommer förutom nya bostäder också få en ny strandpromenad, nya restauranger och diverse service. Just nu byggs en ny sittbrygga i den befintliga kajkonstruktionen och ännu en pir anläggs där en restaurang kommer öppna under 2010. Nyligen öppnade Lindhagensgallerian och ICA Maxi. Dessutom kommer den nya Strandparken att färdigställas under 2010.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.