Kungsholmen - Kristinebergs Strand

Kristinebergs Strand 29, 5 tr

Fantastisk och eftertraktad hörnvåning på Kristinebergs Strand med stor solig balkong, högt fritt frontläge och oemotståndlig sjöutsikt över Mälaren.

Adress

Kristinebergs Strand 29, 5 tr

Rum

4

Slutpris

8 900 000 kr

Avgift

4 609 kr/mån

Boyta

93 kvmOm bostaden

Äntligen är en av de sällsynta och omåttliga efterlängtade hörnfyrorna om 93 kvm till salu på Kristinebergs Strand. Lägenheten ligger högst upp på 5 tr (endast takvåning ovanför) i hus nr 29, den har en stor terrasslik balkong i väster med eftermiddags- och kvällssol samt oemotståndligt fritt frontläge mot vattnet. Sjöutsikten från balkongen över Mälaren och Ulvsundasjön, strandpromenaden och båtbryggorna nedanför är storslagen. Många anser att hus 29 har det allra bästa läget och att utsikten härifrån är något alldeles extra.

I denna västervända lägenhet känns alltid ljuset och vattnet närvarande. Den utmärkt disponerade och ytterst tillgängliga planlösningen är suverän, väl motsvarande lägenheter på både 100 kvm och större. Här finns härliga sällskapsytor längst fram i lägenheten, närmast vattnet, såsom ett stort och välutrustat kök med matplats, ett vardagsrum med utgång till balkongen och ett arbets-, sov-, matsals- eller ateljérum.

Praktisk sovrumsdel med två bra sovrum i fil. Rejält badrum med WC, dusch och härligt massagbadkar. Separat gäst-WC i hallen (idag används det som tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare, men kan enkelt återställas till WC). Hall med plats för ytterläder samt platsbyggd arbetshörna som passar utmärkt för dig med behov av ett hemmakontor. Lägenheten har genomgående ljusa och behagliga kulörer, fina parkettgolv och flertalet fönsterpartier.

Välkommen till soliga och härliga Kristinbergs Strand som tillsammans med Hornsbergs Strand blivit Stockholms nya riviera med stans häftigaste sjöläge vid Mälaren! Här lever du i unik, maritim boendemiljö med grönskande parker, strandpromenad, bad- och båtbryggor, sjökrogar m.m.

– Instegstambur med plats att hänga ytterkläder. Klinkergolv. Tamburen leder till inre hallpassage med gott rumssamband och en stor klädkammare. Här finns även en platsbyggd arbetshörna med sittplats och hyllförvaring.

– I anslutning till tambur och hall finns ett fd gäst-WC som idag används som tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare. Dock kan det mycket enkelt återställas till WC igen.

– Helkaklat badrum med klinkergolv och vattenburen golvvärme, duschhörna och massagebadkar, handfat, skåp med goda förvaringsmöjligheter och toalett. OBS! Väljer du att återinstallera toalett i den separata WC:n så kan tvättmaskin intalleras i badrummet.

– Två-tre sovrum, ett ”master bedroom” med garderober, ett barn- eller tonårsrum samt ytterligare ett möjligt sovrum innanför köket. Alla tre rummen har ekparkettgolv, väggar i ljusa kulörer och fönster med sjöutsikt.

– Välutrustat kök med god förvaring i skåp och draglådor. Här finns kyl, frys, spis, fläkt och diskmaskin. Köket har en rejäl matplats vid fönster med sjöutsikt.

– Intill köket finns ett sov-, arbets- eller matsalsrum med hörnfönster och fri utsikt mot vattnet.

– Härligt vardagsrum med stort fönsterparti som ger strålande ljusinsläpp, panaromautsikt över Mälaren. Här finns utgång till stor hörnbalkong med eftermiddags- och kvällssol och fritt frontläge mot vattnet, båtarna och strandpromenaden nedanför.

Pris: 7 995 000 kr

Månadsavgift: 4 609 kr

Andel i föreningen: 1,35100 %

Byggår: 1998

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns cykelförråd, barnvagnsrum, källarförråd, grovsoprum och tvättstuga i markplan. Föreningen disponerar även en bokningsbar bastu med tillhörande relaxavdelning, en gästlägenhet som kan hyras för 100:-/dygn vardagar och 200:-/dygn under helger samt ett hobbyrum för den snickarintresserade. Dessutom kan man som medlem i föreningen skaffa båtplats vid båtbryggorna nedanför fastigheten. För mer info kring detta, vänligen kontakta någon ur föreningens styrelse.

Lägenhetsnummer: 655 (1505)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 5 av 6.

Energiförbrukning: 164 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: 24 garageplatser och 11 parkeringsplatser finns i föreningen. Garaget går att hyra för 1300 kr/mån.Till garaget är det separat kö. P-platsen går att hyra för 750 kr/mån.Till p-platsen är det separat kö. OBS! I övrigt är det mycket enkelt att parkera direkt utanför huset på gatan med boendeparkeringstillstånd.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Mälarstrand 2 registrerades den 12 augusti 1993 och föreningens fastighet kräftan 7 bebyggdes av JM Byggnads AB och stod färdig för inflytt 1998. Fastigheten består av av 91 lägenheter (total bostadsyta uppgår till 6.515 kvm) med bostadsrätt på gatuadresser Kristinebergs Strand 3, 27 och 29. Föreningen beskattas som äkta och man äger marken.

Fastigheterna är i ett mycket gott skick och förutom löpande underhåll så planeras inga större renoveringar. Under 2021 installerades ett solcellssystem och framöver kommer nya låssystem och postlådor att installeras. För mer information, se bifogad årsredovisning och www.malarstrand2.se

Föreningens ekonomi är mycket god och avgifterna har varit oförändrade i många år. Tack vare sitt goda kassaflöde har föreningen en god amorteringstakt på de långfristiga skulderna. Per 2020-12-31 uppgick belåningsgraden till 8.134:-/kvm, omsättningstillgångarna uppgick till ca 2.265.000:- och årets resultat efter avskrivningar och finansiella poster blev + ca 558.000:-. Inga planerade avgiftshöjningar planeras eller finns beslutade.

Möjlighet finns att hyra båtplats vid Mälarstrands Båtklubb. Det är kö till platserna, men medlemmarna i föreningen har förtur. För mer information om båtplats, se www.brfmalarstrand2.se

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. Övriga gemensamma utrymmen och faciliteter består av cykelförråd, barnvagnsrum, grovsoprum och tvättstuga i markplan.

Föreningen disponerar även en bokningsbar bastu som kan bokas mellan 07-22 i tre timmars pass (i 27:an), en gästlägenhet (i 3:an) som kan hyras för 200:-/dygn samt ett hobbyrum för den snickarintresserade.

Lägenheten står upptagen som 2 r o k om 52,5 kvm i föreningens lägenhetsregister.

Förening: Brf Mälarstrand 2.

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 91

TV: Kabel-TV via ComHem. Basutbudet ingår i månadsavgiften.

Internet: Fiberbredband via Ownit, 100 Mbit/s. Ingår i månadsavgiften. Bredband går även att få via ComHem.

Sammanställning: Stor härlig balkong med kvällssol och fantastisk panoramautsikt över Mälarens glittrande vatten, strandpromenaden småbåtshamnen nedanför.

Attraktivt och eftersökt läge på idylliska Kristinebergs Strand i direkt anslutning till nybyggda Hornsbergs Strand och dess båthamn med bad- och båtbryggor samt vy över den glittrande Ulvsundasjön. Gångavstånd till bussar (nr 49, 56, 62) och T-bana Kristineberg (grön linje), Stadshagen (blå linje). Möjlighet att hyra båtplats vid Mälarstrands Båtklubb. Vid intresse att anskaffa eller hyra båtplats, vänligen kontakta föreningen för mer information eller gå in på www.malarstrand1.se. OBS! Boende i föreningen har förtur till platserna.

Spännande, expansivt och vackert område med nya Hornsbergs Strand. Fantastisk strandpromenad, Kristinebergs strandpark och diverse service. I området finns flera mataffärer och i Lindhagensgallerian hittar du ICA Maxi, Systembolaget, Apotek och flera andra affärer och restauranger. Det finns låg-, mellan- och högstadieskola, dagis samt härligt klippbad i Fredhäll.

Till området hör också en stor lekpark med plaskdamm, rutschkanor, gungor, bordtennisbord och klätterredskap. En bit bort ligger tennishallen, en skateboardbana och fotbollsplan med konstgräs som är upplyst på kvällarna.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.