Kungsholmen - Kristinebergs Strand

Kristinebergs Strand 3, 5 tr

Drömboende på Kristinebergs Strand med högt, ljust & öppet hörnläge, makalös sjöutsikt & solig terrasslik balkong med fritt frontläge mot Mälaren.

Adress

Kristinebergs Strand 3, 5 tr

Rum

4

Slutpris

11 250 000 kr

Avgift

4 609 kr/mån

Boyta

93 kvmOm bostaden

Tillfälle att förvärva en av de omåttligt efterlängtade och bästa 4:orna om 93 kvm vid Kristinebergs Strand. Denna strålande ljusa, öppna och högt belägna hörnlägenhet på våning 5 (endast en takvåning ovanför) har en stor terrasslik och västervänd balkong med oemotståndligt fritt frontläge mot vattnet.

Sjöutsikten från balkongen över Mälaren och Ulvsundasjön, strandpromenaden och båtbryggorna nedanför är storslagen. Balkongen badar i sol från lunchtid till kväll och fram till solnedgång. Ena änden av balkongen har dessutom sol under morgonen och förmiddagen. Bättre än så här blir det bara inte!

Lägenheten är mycket väldisponerad och är tillika den näst största lägenhetstypen i föreningen. Då inga innerväggar är bärande så kan den enkelt göras både öppnare och mer generös alternativt kan ytterligare ett sovrum skapas. Med andra ord, ett sant drömboende för både barnfamiljen och villasäljaren.

Ljuset och vattnet upplevs alltid som närvarande och den har sjöutsikt från alla rum. Här finns härliga sällskapsytor längst fram i lägenheten, närmast vattnet, såsom stort, välutrustat kök i ett stilsäkert utförande med komplett maskinell utrustning stor matplats. Vägg i vägg med köket ligger ett matsalsrum (alternativt ett tredje sovrum) i öppen planlösning med vardagsrummet.

Vardagsrummet är ljust och rymligt med plats för soffgrupp, TV-möbel, bokhylla m.m. Vardagsrummet har ett stort fönsterparti med panoramautsikt över vattnet samt utgång till balkongen. Balkongen ger ett härligt möblerbart ”uterum” med plats för bord, stolar och växter. Det här är verkligen den bästa platsen att blicka ut över sjö- och båtlivet nedanför.

Två bra sovrum, varav ett ”master bedroom” med plats för dubbelsäng och bra förvaring i garderober. Det andra sovrummet passar väl som barn-, tonårs-, gäst- eller arbetsrum.

Välkomnande tambur med plats att hänga ytterkläder. Tamburen leder vidare till hallpassage med bra rumssamband och en rymlig klädkammare.

Helkaklat badrum med klinkergolv och vattenburen golvvärme, dusch, toalett, badrumsskåp samt tvättmaskin. I anslutning till entrén finns även separat WC med toalett och handfat.

Varmt välkommen till soliga och härliga Kristinebergs Strand, att likna Stockholms nya ”riviera” med stans häftigaste sjöläge vid Mälaren! Här bor du på lugn återvändsgata och i en unik, maritim och rofylld boendemiljö med grönskande parker, strandpromenad, bad- och båtbryggor, sjökrogar m.m.

Välskött bostadsrättsförening med god ekonomi. I månadsavgiften på 4.609:- ingår både kabel-TV och bredband 250 Mbit/s.

Barnvagns- och handikappvänlig fastighet med dubbla entréer, varav en är utan trappsteg, och stor hiss. I källaren finns ett rymligt förråd och i fastigheten många bra faciliteter såsom bl a en bastu och en övernattningslägenhet för medlemmarnas gäster. Garage- och parkeringsplatser finns med kösystem.

Pris: 9 995 000 kr

Månadsavgift: 4 609 kr
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV (basutbud från Com Hem) och bredband upp till 250 Mbit/s från Ownit. Övriga driftskostnader: Hushållsel ca 300-400 kr/månad och hemförsäkring ca 150-200 kr/månad.

Andel i föreningen: 1,35100 %

Byggår: 1998

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 455 (1505)

Hiss: Ja

Våning: 5

Antal våningar: 6

Energideklaration: Utförd

Energideklaration utförd: 2020-03-31

Energiklass: E

Parkering/Bilplats: Föreningen disponerar 35 p-platser enligt följande: Garage: 24 platser (liten 1.200:-, mellan 1.350:- och stor 1.700:-/månad). P-plats på kajen: 9 platser (1.300:-/månad). P-plats i carport: 2 platser (1.175:-/månad).

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Mälarstrand 2 registrerades den 12 augusti 1993 och föreningens fastighet kräftan 7 bebyggdes av JM Byggnads AB och stod färdig för inflytt 1998. Fastigheten består av av 91 lägenheter (total bostadsyta uppgår till 6.515 kvm) med bostadsrätt på gatuadresser Kristinebergs Strand 3, 27 och 29. Föreningen beskattas som äkta och man äger marken.

Fastigheterna är i ett mycket gott skick och förutom löpande underhåll så planeras inga större renoveringar. Under 2021 installerades ett solcellssystem och framöver kommer nya låssystem och postlådor att installeras. För mer information, se bifogad årsredovisning och www.malarstrand2.se

Föreningens ekonomi är mycket god och avgifterna har varit oförändrade i många år. Tack vare sitt goda kassaflöde har föreningen en god amorteringstakt på de långfristiga skulderna. Per 2020-12-31 uppgick belåningsgraden till 8.134:-/kvm, omsättningstillgångarna uppgick till ca 2.265.000:- och årets resultat efter avskrivningar och finansiella poster blev + ca 558.000:-. Inga planerade avgiftshöjningar planeras eller finns beslutade.

Möjlighet finns att hyra båtplats vid Mälarstrands Båtklubb. Det är kö till platserna, men medlemmarna i föreningen har förtur. För mer information om båtplats, se www.brfmalarstrand2.se

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. Övriga gemensamma utrymmen och faciliteter består av cykelförråd, barnvagnsrum, grovsoprum och tvättstuga i markplan.

Föreningen disponerar även en bokningsbar bastu som kan bokas mellan 07-22 i tre timmars pass (i 27:an), en gästlägenhet (i 3:an) som kan hyras för 200:-/dygn samt ett hobbyrum för den snickarintresserade.

Lägenheten står upptagen som 2 r o k om 52,5 kvm i föreningens lägenhetsregister.

Förening: Brf Mälarstrand 2.

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 91

TV: Kabel-TV via Com Hem. Basutbud ingår i avgiften.

Internet: Fiberbredband via Ownit. Upp till 250 Mbit/s ingår i avgiften.

Sammanställning: Stor härlig balkong med fantastisk panoramautsikt över Mälarens glittrande vatten, strandpromenaden samt småbåtshamnen nedanför. Balkongen badar i sol från lunchtid till eftermiddag och kväll och fram till solnedgång. Ena änden av balkongen har dessutom sol under morgonen och förmiddagen.

Attraktivt och eftersökt läge på idylliska Kristinebergs Strand i direkt anslutning till nybyggda Hornsbergs Strand och dess båthamn med bad- och båtbryggor samt vy över den glittrande Ulvsundasjön. Gångavstånd till bussar (nr 54, 61 och 65) och T-bana Kristineberg (grön linje), Stadshagen (blå linje). Möjlighet att hyra båtplats vid Mälarstrands Båtklubb. Vid intresse att anskaffa eller hyra båtplats, vänligen kontakta föreningen för mer information eller gå in på www.malarstrand2.se. OBS! Boende i föreningen har förtur till platserna.

Spännande, expansivt och vackert område med nya Hornsbergs Strand. Fantastisk strandpromenad, Kristinebergs strandpark och diverse service. I området finns flera mataffärer och i Lindhagensgallerian hittar du ICA Maxi, Systembolaget, Apotek och flera andra affärer och restauranger. Det finns låg-, mellan- och högstadieskola, samt förskolor och härligt klippbad i Fredhäll.

Till området hör också en stor lekpark med plaskdamm, rutschkanor, gungor, bordtennisbord och klätterredskap. En bit bort ligger tennishallen, en skateboardbana och fotbollsplan med konstgräs som är upplyst på kvällarna.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.