Kungsholmen - Kristinebergs Strand

Olof Dalins väg 20, 2 tr

Familjedröm vid Kristinebergs Strand med fritt och strålande ljust hörnläge, stor solig balkong och sjöutsikt mot Mälaren. 4:a med 3 bra sovrum.

Adress

Olof Dalins väg 20, 2 tr

Rum

4

Slutpris

7 600 000 kr

Avgift

5 326 kr/mån

Boyta

91 kvmOm bostaden

Äntligen en fin 4:a till salu! Välkommen till soliga och härliga Kristinebergs Strand och denna sällsynta möjligheten att förvärva ett drömboende vid Ulvsundasjön och Mälarens inlopp. Här lever du i rogivande boendemiljö med totalt lugn vid grönskande parker, strandpromenad, bad- och båtbryggor etc. Den rymliga hissen går direkt ner till ”strandplanet” och ger direktaccess och badrocksavstånd till vattnet och kajen.

Med ljust och fritt hörnläge finns denna väldisponerade och ytterst effektiva lägenhet om 91 kvm och 4 rum och kök varav 3 sovrum. Lägenheten är i gott skick med sober färgsättning, genomgående parkettgolv och bra förvaringslösningar med klädkammare och garderober.

Här finns öppna, härliga och rymliga sällskapsytor längst fram i lägenheten, närmast vattnet, såsom ett vardagsrum med utgång till stor terrasslik balkong med sol på eftermiddag och kväll. Ena änden av balkongen har dessutom sol under morgonen/förmiddagen. Balkongen vetter fritt mot lummig parkallé och sjöutsikten härifrån är mycket trevlig.

Övriga sällskapsytor består av en rejäl matsalsdel och ett stort välutrustat kök i modernt utförande med komplett maskinell utrustning. Tre bra sovrum, varav ett föräldrasovrum och två utmärkta barn-, tonårs-, arbets- eller gästrum. Fräscht helkaklat badrum med WC, badkar och tvättmaskin samt separat gäst-WC med toalett och handfat. Välkomnande hall med plats för ytterkläder samt inre passage med en mycket rymlig klädkammare. Dessutom ingår ett stort förråd i källaren.

Det här är en bostad som är sällan återkommande på Stockholms bostadsmarknad, ett sant drömboende för både barnfamiljen och villasäljaren. Kristinebergs Strand är en unik plats, längst ut på udden av nordvästra Kungsholmen, med ett av Stockholms häftigaste sjölägen. Samtidigt är det direkt granne med allt som händer på Hornsbergs strand liksom innerstadens hela utbud. Dessutom finns ett stort utbud av lekplatser, idrottsmöjligheter och skolor.

– Hall med plats för ytterkläder och skor samt rejäl förvaring i anslutande ”walk in closet”.

– Stort vardagsrum, matsalsdel och kök i öppen social planlösning. Från vardagsrummet med matsalsdelen som ligger i härligt hörnläge, finns utgång till stor balkong med sol från eftermiddag till kväll. Ena änden av balkongen har dessutom sol under morgonen/förmiddagen. Utsikten från balkongen över lummig allé och mot vattnet är mycket trevlig. Balkongen är rymlig med plats för bord och stolar. Parkettgolv och väggar i sober kulör.

– Välutrustat kök med god förvaring i skåp- och draglådor. Köket har bra arbetsytor och komplett maskinell utrustning samt matplats för många middagsgäster.

– Tre sovrum, alla väldisponerade, lugnt belägna och med sjöutsikt. Här finns ett bra föräldrasovrum och två utmärkta barn-, tonårs-, gäst- eller arbetsrum. Parkettgolv och väggar i sober kulör

– Rymligt och helkaklat badrum med klinkergolv och vattenburen golvvärme, badkar, vägghängd toalett, handfat, badrumsskåp och tvättmaskin.

– Separat WC i hallen med klinkers, toalett och handfat.

Pris: 7 495 000 kr

Månadsavgift: 5 326 kr

Andel i föreningen: 1,69693 %

Byggår: 1997

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns cykelförråd, barnvagnsrum, källarförråd och tvättstuga. Gårdspark invid fastigheten med trädgårdsmöbler och lekplats. Föreningen har en nyanlagd innergård/terrass med stenläggningar, planteringeringar, sittplatser, grill och en boulebana.

Lägenhetsnummer: 321 (1202)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 2 av 6.

Energiförbrukning: 155 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Det finns parkering att hyra i garage för 1100 – 1500:-/mån och i carport för 1000:-/mån. Till dessa platser är det separat kö. I övrigt gäller boendeparkering på gatorna i Kristinberg för mantalskrivna.

Allmänt om föreningen: Brf Kräftan 1620 förvärvade år 2001 de tre fastigheterna på Olof Dalins väg 16-20 med tomträtt bestående av 76 lägenheter. Av dessa lägenheter utgör 8 st återstående hyresrätter vilket är en stor "dold tillgång" för framtiden. Föreningen är välskött, har en stabil ekonomi och bra kontroll på underhållsplan etc. För mer information gällande föreningen se gärna: http://www.kraftan.se/ eller årsredovisning.

Fastigheterna uppfördes 1997 och endast miljödeklarerade byggmaterial har använts. Bjälklagen är tjockare än normalt vilket ger mycket bra ljudisolering mellan våningsplanen.

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. Utöver det förråd som tillhör lägenheten (ca. 8 kvm) finns det 12 extraförråd i föreningen. Hyran för ett extraförråd ligger på 300kr/månad eller mer beroende på förrådets storlek. F
Det finns cykelförråd, barnvagnsrum, tvättstuga, källsortering och grovsoprum. Gårdspark invid fastigheten med trädgårdsmöbler och lekplats som delas i samfällighet med föreningarna som äger fastigheterna vid Kristinebergs Strand. Föreningen har en egen innergård/terrass med stenläggningar, planteringar, sittplatser, grill och en boulebana. Hissen går direkt ner till "strandplanet" och ger direktaccess och badrocksavstånd till vattnet och kajen.

Föreningen disponerar över 23 garageplatser och tre carportplatser. Garaget är beläget i fastigheten och nås enkelt via hissen. Månadshyran för garageplats är mellan 1100 – 1500:-/mån och i carport 1000:-/mån. Till dessa platser är det separat kö. I övrigt gäller boendeparkering på gatorna i Kristineberg för den som är folkbokförd i stadsdelen. Se www.stockholm.se för mer information om boendeparkering eller www.garageplatsen.se för mer information om andra garage i närområdet.

För de som är intresserade av båt, så finns en båtklubb med brygga rakt nedanför huset, Mälarstrands båtklubb, som är självständig i förhållande till de fyra bostadsrättsföreningarna Mälarstrand 1, 2, 3 och Kräftan 1620. För mer information om båtklubben, se www.brfmalarstrand1.se.

Föreningen har 10 st kajakplatser som hyrs ut till föreningens medlemmar. Hyran för en kajakplats ligger på 128 kr/mån. Medlemmar som önskar hyra kajakplats ombeds kontakta Styrelsen via mail till garage@kraftan.styrelseproffset.se.

I samarbete med Sunfleet finns en områdesgemensam bilpool med Volvo XC40.

Förening: Brf Kräftan 1620.

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 76

Antal hyresrätter: 8

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem.

Internet: Internetanslutning, antingen via Ownit (fiber med hastighet om 100/500/1000 Mbit) eller via kabel-TV. Obligatorisk avgift på 95:- för bredband tillkommer avgiften.

Sammanställning: Stor härlig balkong i högt och fritt läge med sol från eftermiddag till kväll. Ena änden av balkongen har dessutom sol under morgonen/förmiddagen. Utsikten mot Mälarens glittrande vatten är trevligt, liksom all grönska som erbjuds i den kringliggande omgivningen.

Attraktivt och eftersökt läge vid idylliska Kristinebergs Strand i direkt anslutning till nybyggda Hornsbergs Strand och dess båthamn med bad- och båtbryggor samt vy över den glittrande Ulvsundasjön. Gångavstånd till bussar (nr 49, 56, 62) och T-bana Kristineberg (grön linje), Stadshagen (blå linje). Möjlighet att hyra båtplats vid Mälarstrands Båtklubb. Vid intresse att anskaffa eller hyra båtplats, vänligen kontakta föreningen för mer information eller gå in på www.malarstrand1.se. OBS! Boende i föreningen har förtur till platserna.

Spännande, expansivt och vackert område med nya Hornsbergs Strand. Fantastisk strandpromenad, Kristinebergs strandpark och diverse service. I området finns flera mataffärer och i Lindhagensgallerian hittar du ICA Maxi, Systembolaget, Apotek och flera andra affärer och restauranger. Det finns låg-, mellan- och högstadieskola, dagis samt härligt klippbad i Fredhäll.

Till området hör också en stor lekpark med plaskdamm, rutschkanor, gungor, bordtennisbord och klätterredskap. En bit bort ligger tennishallen, en skateboardbana och fotbollsplan med konstgräs som är upplyst på kvällarna.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.