Kungsholmen - Kristinebergs Strand

Olof Dalins väg 20, 4 tr

Högt, fritt hörnläge med soldränkt, terrasslik balkong och makalös utsikt över Ulvsundasjön!

Adress

Olof Dalins väg 20, 4 tr

Rum

4

Slutpris

6 340 000 kr

Avgift

5 343 kr/mån

Boyta

90 kvmOm bostaden

Äntligen en 4:a till salu! Välkommen till soliga och härliga Kristinbergs Strand med Stockholms häftigaste sjöläge vid Mälaren! Här lever du i unik, maritim boendemiljö med grönskande parker, strandpromenad, bad- och båtbryggor, sjökrogar m.m.

Med högt, fritt och härligt läge finns denna fantastiska och soldränkta hörnlägenhet, en 4:a med 3 sovrum och stor terrasslik balkong med sol från lunch till solnedgång. Sjöutsikten från balkongen över den glittrande Ulvsundasjön är oemotståndlig, det här är verkligen den perfekta platsen att blicka ut över vatten- och båtlivet! Här finns härliga sällskapsytor längst fram i lägenheten, närmast vattnet, såsom ett stort välutrustat kök och vardagsrum i öppen planlösning med utgång till balkongen. Tre bra sovrum, varav två alternativa ”master bedroom” och ett mindre barn- eller tonårsrum. Helkaklat badrum med WC, badkar, dusch och tvättmaskin. Separat gäst-WC och ”walk in closet” i hallen.

Ett sant drömboende vid Mälaren, i denna västervända lägenhet känns alltid ljuset och vattnet närvarande!

– Välkomnande hall med plats för avhängning samt mycket god förvaring i anslutande walk-in-closet. Parkett och vitmålade väggar (2013).

– Vardagsrum och kök i öppen härlig planlösning. Från vardagsrummet, som ligger i hörn, finns utgång till balkongen med utsikt över gårdspark och Ulvsundasjöns glittrande vatten. Balkongen har bästa läge med sol från tidig förmiddag till sen kväll. Parkettgolv och vitmålade väggar (2013).

– Trevligt och välutrustat kök med gott om skåp- och förvaringsutrymmen, matplats för många middagsgäster. Granitbänkskiva, vinkyl, kyl, frys, spis, spisfläkt (2013) samt diskmaskin. Mörkt klinkergolv och vitmålade väggar (2013).

– Tre sovrum, två i anslutning till hallen och ett i anslutning till vardagsrummet. Sovrummen är mycket bra disponerade och alla är lugnt belägna. Parkettgolv och väggar i ljus ton.

– Fräscht helkaklat badrum med klinkergolv med värmeslingor och vitt kakel på väggar. Utrustat med vägghängd WC, handfat, hörnbadkar samt dusch. Förberett för tvättmaskin.

– Gäst WC med kombimaskin tvätt/tork, klinkergolv och ljusa väggar.

Pris: 5 750 000 kr

Månadsavgift: 5 343 kr

Andel i föreningen: 1,55736 %

Byggår: 1997

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns cykelförråd, barnvagnsrum, källarförråd och tvättstuga. Gårdspark invid fastigheten med trädgårdsmöbler och lekplats.

Lägenhetsnummer: 344 (1104)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 4 av 6.

Energiförbrukning: 155 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Det finns parkering att hyra i garage för 1100 – 1500:-/mån och i carport för 900:-/mån. Till dessa platser är det separat kö. I övrigt gäller boendeparkering på gatorna i Kristinberg för mantalskrivna.

Allmänt om föreningen: Brf Kräftan 1620 förvärvade år 2001 de tre fastigheterna på Olof Dalins väg 16-20 med tomträtt bestående av 76 lägenheter. Av dessa lägenheter utgör 8 st återstående hyresrätter vilket är en stor "dold tillgång" för framtiden. Föreningen är välskött, har en stabil ekonomi och bra kontroll på underhållsplan etc. För mer information gällande föreningen se gärna: http://www.kraftan.se/ eller årsredovisning.

Fastigheterna uppfördes 1997 och endast miljödeklarerade byggmaterial har använts. Bjälklagen är tjockare än normalt vilket ger mycket bra ljudisolering mellan våningsplanen.

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. Utöver det förråd som tillhör lägenheten (ca. 8 kvm) finns det 12 extraförråd i föreningen. Hyran för ett extraförråd ligger på 300kr/månad eller mer beroende på förrådets storlek. F
Det finns cykelförråd, barnvagnsrum, tvättstuga, källsortering och grovsoprum. Gårdspark invid fastigheten med trädgårdsmöbler och lekplats som delas i samfällighet med föreningarna som äger fastigheterna vid Kristinebergs Strand. Föreningen har en egen innergård/terrass med stenläggningar, planteringar, sittplatser, grill och en boulebana. Hissen går direkt ner till "strandplanet" och ger direktaccess och badrocksavstånd till vattnet och kajen.

Föreningen disponerar över 23 garageplatser och tre carportplatser. Garaget är beläget i fastigheten och nås enkelt via hissen. Månadshyran för garageplats är mellan 1100 – 1500:-/mån och i carport 1000:-/mån. Till dessa platser är det separat kö. I övrigt gäller boendeparkering på gatorna i Kristineberg för den som är folkbokförd i stadsdelen. Se www.stockholm.se för mer information om boendeparkering eller www.garageplatsen.se för mer information om andra garage i närområdet.

För de som är intresserade av båt, så finns en båtklubb med brygga rakt nedanför huset, Mälarstrands båtklubb, som är självständig i förhållande till de fyra bostadsrättsföreningarna Mälarstrand 1, 2, 3 och Kräftan 1620. För mer information om båtklubben, se www.brfmalarstrand1.se.

Föreningen har 10 st kajakplatser som hyrs ut till föreningens medlemmar. Hyran för en kajakplats ligger på 128 kr/mån. Medlemmar som önskar hyra kajakplats ombeds kontakta Styrelsen via mail till garage@kraftan.styrelseproffset.se.

I samarbete med Sunfleet finns en områdesgemensam bilpool med Volvo XC40.

Förening: Brf Kräftan 1620.

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 76

Antal hyresrätter: 8

TV: Kabel-TV via ComHem.

Internet: Fiberbredband går att få via Ownit 100 Mbit för 199:-/mån och då kan även IP-telefoni installeras. Bredband finns även att tillgå via ComHem.

Sammanställning: Stor härlig balkong med sol från förmiddag till sen kväll och härlig utsikt mot Mälarens glittrande vatten och småbåtshamnen nedanför. Direkt nedanför balkongen finns en grönskande gårdspark

Attraktivt och eftersökt läge i Kristineberg intill idylliska Kristinebergs Strand och dess båthamn med bad- och båtbryggor samt vy över den glittrande Ulvsundasjön. Det finns en trevlig gårdspark med bl.a. trädgårdsmöbler och lekplats. Gångavstånd till bussar (nr 49, 56, 62) och T-bana Kristineberg (grön linje), Stadshagen (blå linje). Möjlighet att hyra båtplats vid Mälarstrands Båtklubb. Vid intresse att anskaffa eller hyra båtplats, vänligen kontakta föreningen för mer information eller gå in på www.malarstrand1.se. OBS! Boende i föreningen har förtur till platserna.

Spännande, expansivt och vackert område under utveckling med nya Hornsbergs Strands med många restauranger. Fantastisk strandpromenad, Kristinebergs strandpark flera restauranger och diverse service. I området finns idag två större mataffärer ICA Maxi och Coop vid T-banan Kristineberg, låg-, mellan- och högstadieskola, dagis samt härligt klippbad i Fredhäll.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.