Kungsholmen - Kristinebergs Strand

Olof Dalins väg 18, 6 tr

Högt och fritt hörnläge med soldränkt, terrasslik balkong och makalös utsikt över Ulvsundasjön!

Adress

Olof Dalins väg 18, 6 tr

Rum

4

Slutpris

8 100 000 kr

Avgift

5 379 kr/mån

Boyta

90 kvmOm bostaden

Välkommen till härligt rofyllda Kristinebergs Strand och möjligheten att förvärva ett drömboende vid Mälaren! Med högt, fritt och härligt läge på det näst högsta våningsplanet finns denna fantastiska och soldränkta hörnlägenhet, en 4:a med 3 sovrum och stor terrasslik balkong med sol från lunch till solnedgång. Sjöutsikten från balkongen över den glittrande Ulvsundasjön är oemotståndlig, det här är verkligen den perfekta platsen att blicka ut över vatten- och båtlivet!

I denna västervända lägenhet känns alltid ljuset och vattnet närvarande. Här finns härliga sällskapsytor längst fram i lägenheten, närmast vattnet, såsom ett stort välutrustat kök och vardagsrum med utgång till balkongen. Tre bra sovrum, varav ett ”master bedroom och två väl passande barn- eller tonårsrum. Helkaklat badrum med WC, badkar och tvättmaskin. Separat gäst-WC och ”walk in closet” i hallen.

Det här är en bostad som är sällan återkommande på marknaden, ett sant drömboende för både barnfamiljen och villasäljaren. Kristinebergs Strand är en unik plats, längst ut på udden av nordvästra Kungsholmen, med ett av Stockholms häftigaste sjölägen.

– Välkomnande hall med plats för avhängning samt mycket god förvaring i anslutande walk-in-closet. Väggar i ljus färgsättning.

– Vardagsrum och kök i öppen härlig planlösning. Från vardagsrummet, som ligger i hörn, finns utgång till balkongen med utsikt över gårdspark och Ulvsundasjöns glittrande vatten. Balkongen har bästa läge med sol från lunch till solnedgång. Parkettgolv och väggar i ljus ton.

– Kök i stilren design med skåpinredning i vitt med bra förvaring. Komplett maskinell utrustning i form av fullstor kyl och frys, diskmaskin, spis och ovansittande fläkt i rostfritt. Parkettgolv och väggar i ljus ton.

– Tre sovrum, två i anslutning till hallen och ett i anslutning till vardagsrummet. Sovrummen är mycket bra disponerade och alla är lugnt belägna. Parkettgolv och väggar i ljus ton.

– Fräscht helkaklat badrum med klinkergolv med värmeslingor och vitt kakel på väggar. Utrustat med vägghängd WC, duschväggar, tvättmaskin samt torktumlare.

– Gäst WC med kakel på golv och ljusa väggar.

Pris: 6 975 000 kr

Månadsavgift: 5 379 kr

Andel i föreningen: 1,56765 %

Byggår: 1997

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns cykelförråd, barnvagnsrum, källarförråd och tvättstuga. Gårdspark invid fastigheten med trädgårdsmöbler och lekplats. Föreningen har en nyanlagd innergård/terrass med stenläggningar, planteringeringar, sittplatser, grill och en boulebana.

Lägenhetsnummer: 264 (1304)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 6 av 7.

Energiförbrukning: 155 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Det finns parkering att hyra i garage för 1100 – 1500:-/mån och i carport för 1000:-/mån. Till dessa platser är det separat kö. I övrigt gäller boendeparkering på gatorna i Kristinberg för mantalskrivna.

Allmänt om föreningen: Brf Kräftan 1620 förvärvade år 2001 de tre fastigheterna på Olof Dalins väg 16-20 med tomträtt bestående av 76 lägenheter. Av dessa lägenheter utgör 8 st återstående hyresrätter vilket är en stor "dold tillgång" för framtiden. Föreningen är välskött, har en stabil ekonomi och bra kontroll på underhållsplan etc. För mer information gällande föreningen se gärna: http://www.kraftan.se/ eller årsredovisning.

Fastigheterna uppfördes 1997 och endast miljödeklarerade byggmaterial har använts. Bjälklagen är tjockare än normalt vilket ger mycket bra ljudisolering mellan våningsplanen.

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. Utöver det förråd som tillhör lägenheten (ca. 8 kvm) finns det 12 extraförråd i föreningen. Hyran för ett extraförråd ligger på 300kr/månad eller mer beroende på förrådets storlek. F
Det finns cykelförråd, barnvagnsrum, tvättstuga, källsortering och grovsoprum. Gårdspark invid fastigheten med trädgårdsmöbler och lekplats som delas i samfällighet med föreningarna som äger fastigheterna vid Kristinebergs Strand. Föreningen har en egen innergård/terrass med stenläggningar, planteringar, sittplatser, grill och en boulebana. Hissen går direkt ner till "strandplanet" och ger direktaccess och badrocksavstånd till vattnet och kajen.

Föreningen disponerar över 23 garageplatser och tre carportplatser. Garaget är beläget i fastigheten och nås enkelt via hissen. Månadshyran för garageplats är mellan 1100 – 1500:-/mån och i carport 1000:-/mån. Till dessa platser är det separat kö. I övrigt gäller boendeparkering på gatorna i Kristineberg för den som är folkbokförd i stadsdelen. Se www.stockholm.se för mer information om boendeparkering eller www.garageplatsen.se för mer information om andra garage i närområdet.

För de som är intresserade av båt, så finns en båtklubb med brygga rakt nedanför huset, Mälarstrands båtklubb, som är självständig i förhållande till de fyra bostadsrättsföreningarna Mälarstrand 1, 2, 3 och Kräftan 1620. För mer information om båtklubben, se www.brfmalarstrand1.se.

Föreningen har 10 st kajakplatser som hyrs ut till föreningens medlemmar. Hyran för en kajakplats ligger på 128 kr/mån. Medlemmar som önskar hyra kajakplats ombeds kontakta Styrelsen via mail till garage@kraftan.styrelseproffset.se.

I samarbete med Sunfleet finns en områdesgemensam bilpool med Volvo XC40.

Förening: Brf Kräftan 1620.

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 76

Antal hyresrätter: 8

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband. Leverantör: Ownit 100 Mbit för 199 kr/mån alt Com Hem.

Sammanställning: Stor härlig terrass/balkong i högt, fritt läge med sol från lunch till solnedgång och utsikt mot Mälarens glittrande vatten.

Attraktivt och eftersökt läge vid idylliska Kristinebergs Strand i direkt anslutning till nybyggda Hornsbergs Strand och dess båthamn med bad- och båtbryggor samt vy över den glittrande Ulvsundasjön. Gångavstånd till bussar (nr 49, 56, 62) och T-bana Kristineberg (grön linje), Stadshagen (blå linje). Möjlighet att hyra båtplats vid Mälarstrands Båtklubb. Vid intresse att anskaffa eller hyra båtplats, vänligen kontakta föreningen för mer information eller gå in på www.malarstrand1.se. OBS! Boende i föreningen har förtur till platserna.

Spännande, expansivt och vackert område med nya Hornsbergs Strand. Fantastisk strandpromenad, Kristinebergs strandpark och diverse service. I området finns flera mataffärer och i Lindhagensgallerian hittar du ICA Maxi, Systembolaget, Apotek och flera andra affärer och restauranger. Det finns låg-, mellan- och högstadieskola, dagis samt härligt klippbad i Fredhäll.

Till området hör också en stor lekpark med plaskdamm, rutschkanor, gungor, bordtennisbord och klätterredskap. En bit bort ligger tennishallen, en skateboardbana och fotbollsplan med konstgräs som är upplyst på kvällarna.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.