Kungsholmen - Kristinebergs Strand

Olof Dalins Väg 18, 3 tr

Familjedröm i högt, ljust & fritt läge med soldränkt balkong & vidsträckt sjöutsikt. Hörnvåning med öppna sällskapsytor och tre utmärkta sovrum.

Adress

Olof Dalins Väg 18, 3 tr

Rum

4

Slutpris

7 700 000 kr

Avgift

6 036 kr/mån

Boyta

90 kvmOm bostaden

Hör gärna av er om ni vill ha en privatvisning!

Välkommen till ett härligt rofyllt boende på lugn återvändsgata invid Kristinebergs Strand och ett synnerligen eftersökt läge invid Mälaren. Optimalt disponerad hörnlägenhet om 4 rok med öppen planlösning och stor balkong med eftermiddags- och kvällssol. Lägenheten är i mycket gott skick med genomgående parkettgolv och ljus färgsättning. Rymligt vardagsrum med utgång till den soliga balkongen i väst, utmärkt sällskapskök med matplats för många middagsgäster. Tre bra sovrum, varav ett stort föräldrasovrum med plats för dubbelsäng och generös klädförvaring i garderober samt två utmärkt barn-, tonårs-, arbets- eller gästrum. Hall med plats för avhängning och bra rumssamband. Här finns även en mycket rymlig klädkammare och två garderober. Helkaklat badrum med toalett, badkar, handfat och tvättmaskin samt separat gäst-WC med toalett och handfat.

Kristinebergs strand är en unik plats, längst ut på udden av nordvästra Kungsholmen, med ett av Stockholms häftigaste sjölägen. Här lever du i rogivande boendemiljö med totalt lugn vid grönskande parker, strandpromenad samt bad- och båtbryggor. Den rymliga hissen går direkt ner till både garaget och ”strandplanet” med direktaccess och badrocksavstånd till vattnet och kajen. Samtidigt är det direkt granne med allt som händer på Hornsbergs strand liksom ett stort utbud av lekplatser, idrottsmöjligheter och skolor, ett flertal restauranger, matbutik (ICA Maxi) och systembolag samt 5 minuter till buss och tunnelbana (Kristineberg).

– Välkomnande hall med plats för avhängning och skor samt gott om förvaring i garderober och anslutande walk-in-closet. Klinkergolv och väggar i ljus ton.

– Luftigt vardagsrum i soligt gavelläge med strålande utsikt mot Mälaren. Här ges öppna sällskapsytor mellan kök och vardagsrum samt utgång till den stora balkongen med eftermiddags- och kvällssol. Plats för önskad möblering med soffgrupp och TV-möbel.

– Utmärkt sällskapskök med komplett maskinell utrustning i form av diskmaskin, ugn, spis, fläkt samt kyl och frys ”side by side”. Här finns även plats för rejält matbord och många middagsgäster.

– Tre bra sovrum, varav ett stort föräldrasovrum med plats för dubbelsäng och generös klädförvaring i garderober samt två utmärkt barn-, tonårs-, arbets- eller gästrum.

– Fräscht helkaklat badrum med klinkergolv med vattenburen golvvärme, wc, handfat, badkar och tvättmaskin, samt separat gäst-WC med toalett och handfat.

Pris: 7 495 000 kr

Månadsavgift: 6 036 kr
I avgiften ingår värme och vatten. Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 250:-, hemförsäkring ca 150:- och obligatorisk bredbandsavgift 95:-.

Andel i föreningen: 1,64953 %

Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Byggår: 1997

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 233 (1003)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 3 av 6.

Energideklaration: Utförd

Energiförbrukning: 155 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Det finns parkering att hyra i garage för 1100 – 1500:-/mån och i carport för 1000:-/mån. Till dessa platser är det separat kö. I övrigt gäller boendeparkering på gatorna i Kristineberg för mantalskrivna.

Allmänt om föreningen: Brf Kräftan 1620 förvärvade år 2001 de tre fastigheterna på Olof Dalins väg 16-20 med tomträtt bestående av 76 lägenheter. Av dessa lägenheter utgör 8 st återstående hyresrätter vilket är en stor "dold tillgång" för framtiden. Föreningen är välskött, har en stabil ekonomi och bra kontroll på underhållsplan etc. För mer information gällande föreningen se gärna: http://www.kraftan.se/

Fastigheterna uppfördes 1997 och endast miljödeklarerade byggmaterial har använts. Bjälklagen är tjockare än normalt vilket ger mycket bra ljudisolering mellan våningsplanen.

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. Utöver det förråd som tillhör lägenheten (ca. 8 kvm) finns det 12 extraförråd i föreningen. Hyran för ett extraförråd ligger på 300kr/månad eller mer beroende på förrådets storlek. För närvarande finns inga lediga extraförråd med det går bra att ställa sig i kö.
Det finns cykelförråd, barnvagnsrum, tvättstuga, källsortering och grovsoprum. Gårdspark invid fastigheten med trädgårdsmöbler och lekplats som delas i samfällighet med föreningarna som äger fastigheterna vid Kristinebergs Strand. Föreningen har en egen innergård/terrass med stenläggningar, planteringar, sittplatser, grill och en boulebana. Hissen går direkt ner till "strandplanet" och ger direktaccess och badrocksavstånd till vattnet och kajen.

Föreningen disponerar över 23 garageplatser och tre carportplatser. Garaget är beläget i fastigheten och nås enkelt via hissen. Månadshyran för garageplats är mellan 1100 – 1500:-/mån och i carport 1000:-/mån. Till dessa platser är det separat kö. I övrigt gäller boendeparkering på gatorna i Kristineberg för den som är folkbokförd i stadsdelen. Se www.stockholm.se för mer information om boendeparkering eller www.garageplatsen.se för mer information om andra garage i närområdet.

För de som är intresserade av båt, så finns en båtklubb med brygga rakt nedanför huset, Mälarstrands båtklubb, som är självständig i förhållande till de fyra bostadsrättsföreningarna Mälarstrand 1, 2, 3 och Kräftan 1620. För mer information om båtklubben, se www.brfmalarstrand1.se.

Förvaringsplatser för kajaker finns att hyra i bostadsrättsföreningen. Föreningen har 11 kajakplatser. Hyran är 337kr/mån och plats. För närvarande finns inga lediga kajakplatser men det går bra att ställa sig i kö. Kontakta i så fall styrelsen.

I samarbete med Sunfleet finns en områdesgemensam bilpool med Volvo XC40.

Förening: Brf Kräftan 1620.

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 76

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Internetanslutning, antingen via Ownit (fiber med hastighet om 100/500/1000 Mbit) eller via kabel-TV.

Sammanställning: Stor härlig balkong med sol från lunch till solnedgång och utsikt mot Mälarens glittrande sjöliv.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.