Kungsholmen - Kristinebergs Strand

Kristinebergs Strand 33, 4 tr

Fantastisk, ljus och unik hörnvåning med högt fritt läge, makalös sjöutsikt, stor balkong med kvällssol och frontläge mot Mälaren.

Adress

Kristinebergs Strand 33, 4 tr

Rum

4

Pris

13 000 000 kr

Avgift

5 721 kr/mån

Boyta

102 kvmOm bostaden

Unikt och sällsynt tillfälle att förvärva ett boende utöver det vanliga på Kristinebergs Strand. Strålande ljus, öppen och högt belägen hörnvåning om 102 kvm med stor och terrasslik balkong med oemotståndligt fritt frontläge mot vattnet. Sjöutsikten från balkongen över Ulvsundasjön, strandpromenaden och båtbryggorna nedanför är storslagen. Balkongen badar i sol på eftermiddag och kväll fram till solnedgång. Ena änden av balkongen har dessutom sol under morgonen och förmiddagen. Bättre än så här blir det bara inte!

Våningen ligger högt och ljust på fjärde våningen (av totalt 6), den är väldisponerad och ytterst effektiv. Den disponeras idag som en 4:a men kan enkelt återställas eller göras om till en 5:a med 3-4 sovrum eller en ännu generösare och öppnare 3:a.

Ljuset och vattnet känns alltid närvarande och den har sjöutsikt från alla rum. Här bjuds härliga och öppna ytor mellan kök, matsalsdel och vardagsrum med utgång till balkongen. Balkongen ger ett härligt möblerbart ”uterum” med plats för bord, stolar och växter. Det här är verkligen den bästa platsen att blicka ut över sjö- och båtlivet nedanför. 2-3 sovrum, badrum och separat WC samt hall med bra rumssamband och plats för ytterkläder, skor och förvaring.

Varmt välkommen till soliga och härliga Kristinebergs Strand med ett av stans häftigaste sjölägen vid Mälaren! Denna våning är något utöver det vanliga, väl anpassad för både barnfamiljen och villasäljaren. Här bor ni i en välskött och äkta förening med bra ekonomi och som äger marken. Fastigheten är modern med dubbla entréer, varav en i markplan och som utan trappsteg når hissen. Till lägenheten disponeras ett rymligt källarförråd och i föreningen finns faciliteter för medlemmarna som bastu, hobbyrum, grovsoprum och en gästlägenhet. Kristinebergs Strand har ett av stans häftigaste sjölägen vid Mälaren. Här lever du i unik, maritim och rofylld boendemiljö med grönskande parker, sjökrogar, strandpromenad och badbryggor. Man kan kort och gott säga att man bor med ”badrocksavstånd” till både sommar- och vinterbad precis utanför husporten.

Rumsbeskrivning: – Välkomnande hall med plats för ytterkläder och skor samt klinkergolv (Konradssons) med golvvärme. Hallen leder till inre hallpassage med gott rumssamband och ingång till en stor klädkammare.

– I anslutning till hallen finns ett gäst-WC med toalett, handfat från Hafa, spegel med belysning och nytt klinkergolv med golvvärme. Mosaik på vägg.

– I anslutning till passagen finns ett helkaklat badrum med klinkergolv och vattenburen golvvärme, duschhörna med glasväggar, handfat på kommod med lådförvaring från Aspen, badrumsskåp från Aspen med belysning, skåp med marmorskiva, handdukstork med elvärme från Svedbergs och en toalett. I badrummet är det även förberett för tvättmaskin och torktumlare (möjlighet att sätta en tvättpelare).

– Lägenheten har tre ursprungliga sovrum, varav ett har sammanförts till ett stort ”master bedroom” med plats för dubbelsäng samt två fönster med sjöutsikt. Sovrummet kan enkelt göras om till två rum igen för den som önskar, se alternativ planritning. Det andra sovrummet har plats för dubbelsäng och klädförvaring i skjutdörrsgarderob.

– Kök i stilren och tidlös vit design med god förvaring i skåp och draglådor. God arbetsyta med bänkskiva i granit från stenfirma Bror Törner. Kakel på vägg och klinker på golv med golvvärme kommer från Konradssons. Infällda spotlights i tak där vägg mellan kök och matsalsrum tidigare funnits. Köksutrustningen består av kyl och frys (Husqvarna), spis med induktionshäll och dubbla ugnar (Husqvarna), fläkt, microvågsugn (Husqvarna) och diskmaskin (Miele). Köket har en rejäl matplats vid fönster med sjöutsikt.

– I öppen planlösning med köket finns ett matsalsrum med hörnfönster och fri utsikt mot vattnet. Matsalsrummet kan även göras om till ytterligare ett sovrum (se alternativ planlösning).

– Härligt vardagsrum med stort fönsterparti som ger strålande ljusinsläpp och panaromautsikt över Mälaren. Här finns utgång till stor hörnbalkong med fritt fråntläge mot vattnet och sol på eftermiddag, kväll och fram till solnedgång. Ena änden av balkongen har dessutom sol under morgonen och förmiddagen.
Balkongen med både klinkergolv och belysning ger ett härligt möblerbart ”uterum” med plats för bord, stolar och växter. Det här är verkligen den bästa platsen att blicka ut över sjö- och båtlivet nedanför.

Pris: 13 000 000 kr

Månadsavgift: 5 721 kr
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV (Silver) och bredband. Driftskostnader tillkommer om ca 500-600 kr/månad för hushållsel och ca 200-300 kr/månad för hemförsäkring.

Andel i föreningen: 1,48830 %

Byggår: 1998

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 841 (1401)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 4 av 6.

Energideklaration: Utförd

Energiförbrukning: 135 per kvm (Atemp) och år

Energideklaration utförd: 2020-06-07

Energiklass: E

Allmänt om föreningen: Brf Mälarstrand 1 består av 82 bostadsrättslägenheter. Föreningens fastighet består av ägd mark om 4.003 kvm bebyggd med tre bostadshus (Kristinebergs Strand 31, 33 och 35) med en total boyta på 6.565 kvm.

Föreningens ekonomi är god. Föreningen har under årens lopp haft en stabil och bra amorteringstakt på sina lån. Per 2022-12-31 uppgick skuldsättningsgraden till 8.205:-/kvm/boyta. De likvida medlen uppgick till ca 1.600.000:-.

Föreningen sänkte avgifterna med 3 % fr o m 1 april 2017. Innan dess var avgifterna oförändrade sedan föreningens bildande 1998. Dessutom har det varit avgiftsfritt i januari vissa år som exempelvis 2016, 2017 och 2018. Från 1 jan 2023 höjdes medlemsavgifterna med 8 % p g a ökade drifts- och räntekostnader. Styrelsen har precis beslutat om ytterligare avgiftshöjning med 20 % från och med 2023-10-01, så länge räntan fortfarande är relativt hög.

Föreningens fastighet (Kräftan 6) ingår i en gemensamhetsanläggning som omfattar markytor, kör-, gång- och cykelvägar, ledningar och anordningar för spill- och dagvatten samt grovsoprum inom Kräftan 9.

För mer info, se www.brfmalarstrand1.se.

22 garageplatser och 10 parkeringsplatser finns i föreningen. Garage, kajplats och carport går att hyra för 1.175-1.800 kr/mån beroende på platstyp och storlek. Avgifter för parkeringsplatser gäller från och med 2019-10-01.

Hyra per månad för garageplats är beroende av platsens storlek:

Kajplats nr. 1-8 1550:-
Carportplats nr. 6-7 1378:-
Garageplats nr. 27-30 1378:-
Garageplats nr. 16-19, 21-26, 33-34, 36-37 1436:-
Garageplats nr. 35 1602:-
Garageplats nr. 20 1822:-
Garageplats nr. 31-32 1987:-

Till garaget och p-platserna är det separat kö.

Det finns ett gallerförsett källarförråd innanför ståldörr. Källaren och förrådet nås enkelt direkt via hiss från våningsplanet. Det finns tvättstuga i markplan, cykelförråd, barnvagnsrum, en väl tilltaget och bokningsbar bastu i 31:an och gästlägenhet med tre bäddar och ett badrum i 33:an som kan hyras för 300:-/dygn. Dessutom finns ett hobbyrum och ett grovsoprum (delas med Olof Dalins väg 20). Intill fastigheten finns även en trädgårdslik innergård med sittmöbler.

Föreningen har ett nyckelsystem som innebär att man med samma nyckel (smart nyckel med chip) når föreningens olika dörrar. Det går även att ansluta så att samma nyckel även gäller till lägenhetsdörren. På så vis kan man få en nyckel till allt. Systemet är från låsföretaget Aptus. Detta är även kopplat till ett digitalt system där man enkelt bokar gästlägenhet, tvättstuga och bastu som görs via app eller informationstavla vid entrén.

Boende i föreningen har förtur till båtplatserna som ligger i direkt anslutning till boendet. Har du båt är Mälarstrands Båtklubb belägen precis utanför porten. Båtklubben är helt självständig i förhållandet till de fyra bostadsrättsföreningarna inom området. I båtklubbens stadgar står det dock att medlemmarna skall i första hand komma ifrån föreningarna Brf Mälarstrand 1, 2, 3 och Brf Kräftan 1620. Hamnen har 40 platser.

Renoveringar i fastigheten:
2015: Torkskåp.
2016: Låssystem.
2017: Målning av bänkar, VVC-pump och expansionskärl, låssystem och postboxar.
2018: Målning av tvättstugor, torktumlare i 35:an.
2019: Stamspolning.
2020: Renovering av pelarna, upprustning av brandluckor och byte av takstosar.
2021: Förenings Wi-Fi och renovering av bastuaggregat.
2022: Målning av gemensamhetsutrymmen och byte av fjärrvärmecentral.
2023: Modernisering av hissarna.

Föreningen avsätter ca 80:-/kvm/bostadsyta till yttre reparationsfond.

Förening: Brf Mälarstrand 1

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 82

TV: Föreningen är ansluten till Kabel-TV via lägenheternas Coax-uttag. Föreningen har tecknat ett gruppavtal med Tele2 (tidigare ComHem) som inkluderar det digitala TV-utbudet "Silver", inklusive HD-kanaler, utan extra månadskostnad för medlemmen.

Internet: Föreningen har ett fastighetsnät för Internet i fastigheten och nätverksuttag (RJ45) är framdraget till lägenheterna. Från den 2020-01-02 har föreningen tecknat ett gruppavtal med Ownit, som nu tillhandahåller Internet samt IP-telefoni till föreningens samtliga lägenheter med en hastighet på 700-1000 Mbit/s.

Sammanställning: Stor härlig balkong med fantastisk panoramautsikt över Mälarens glittrande vatten, strandpromenaden samt småbåtshamnen nedanför. Balkongen badar i sol på eftermiddag och kväll fram till solnedgång. Ena änden av balkongen har dessutom sol under morgonen och förmiddagen.

Attraktivt och eftersökt läge på idylliska Kristinebergs Strand i direkt anslutning till nybyggda Hornsbergs Strand och dess båthamn med bad- och båtbryggor samt vy över den glittrande Ulvsundasjön. Gångavstånd till bussar (nr 49, 56, 62) och T-bana Kristineberg (grön linje), Stadshagen (blå linje). Möjlighet att hyra båtplats vid Mälarstrands Båtklubb. Vid intresse att anskaffa eller hyra båtplats, vänligen kontakta föreningen för mer information eller gå in på www.malarstrand1.se. OBS! Boende i föreningen har förtur till platserna.

Spännande, expansivt och vackert område med nya Hornsbergs Strand. Fantastisk strandpromenad, Kristinebergs strandpark och diverse service. I området finns flera mataffärer och i Lindhagensgallerian hittar du ICA Maxi, Systembolaget, Apotek och flera andra affärer och restauranger. Det finns låg-, mellan- och högstadieskola, dagis samt härligt klippbad i Fredhäll.

Till området hör också en stor lekpark med plaskdamm, rutschkanor, gungor, bordtennisbord och klätterredskap. En bit bort ligger tennishallen, en skateboardbana och fotbollsplan med konstgräs som är upplyst på kvällarna.

Planritning

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.