Kungsholmen - Kristinebergs Strand

Kristinebergs Strand 31, 2 tr

Unikt belägen rakt ut mot Mälarens fantastiska sjöliv med stor solig balkong

Adress

Kristinebergs Strand 31, 2 tr

Rum

4

Slutpris

9 000 000 kr

Avgift

5 461 kr/mån

Boyta

102 kvmOm bostaden

Välkommen till härligt rofyllda Kristinebergs Strand och detta tillfälle att förvärva ett riktigt drömboende vid Mälaren! Med härligt läge på 2 tr finns denna fantastiska hörnlägenhet om 4 r o k som har en stor soligt balkong med makalös sjöutsikt. Bra planlösning, kan göras om till 5 rok. Det här är den utmärkta platsen att blicka ut över sjölivet. Här ges livskvalitet för den som söker något utöver det vanliga på Stockholms bostadsmarknad, där vattnet och ljuset alltid känns närvarande.

Förening med synnerligen god ekonomi då de aldrig sedan 1998 höjts några avgifter.

Kristinebergs Strand är en unik plats i Stockholm med ett av de häftigaste sjölägen du kan hitta. Vi tror detta är en bostad som uppfyller dina krav, önskemål och kanske de drömmar du haft för ditt nästa boende!

Välkomna in;

– Säkerhetsdörr.

– Hall med vit kapphängare. Hallen har först klinkergolv och sedan så löper parkettgolvet in i hela bostaden.

– Separat WC med tapet och klinkergolv. Handfat med spegel ovan. Vägghängd WC.

– Trivsamt och tyst sovrum med plats för dubbelsäng samt god förvaring i form av öppna garderober. Väggar i mörkrosa och parkettgolv. Fönster mot tyst innergård.

– Stora sovrummet kan göras om till 2 rum enl originalritning. Idag två stora fönster med sjöutsikt och plats för rejäla dubbelsängar.

– Härligt vardagsrum med sjöutsikt och med fönster i två väderstreck i gavelläge och med utgång till en stor solig balkong med morgonsol fram till kl 11.00 och sedan kommer solen åter ca kl 15.30 tills solnedgång under sommaren. Hela balkongen vetter mot Ulvsundasjöns glittrande sjöliv.

– Sovrum mot balkong och dubbeldörrar med spröjs. Sjöutsikt. Platsbyggt hyllsystem i grönt som lämnas.

– Stiligt kök i grönt med bra matplats för flera. Fönster med sjöutsikt. Gott om skåp och draglådor för förvaring. Generösa arbetsytor med ljust kakel ovan bänkskiva i ek. Maskinell utrustning såsom vit kyl och vit frys, vit spis med häll & ugn. Vit fläkt. Vit diskmaskin. Parkettgolv och väggar i ljus ton.

– Vitt helkaklat badrum med badkar med en glasvägg ovan badkar för stänkskydd. Rutigt klinkergolv med vattenuren golvvärme. Vitt tvättställ med två spegelskåp ovan. Vägghängd WC. Uttag för tvättmaskin finns. Skåp med spegel som lämnas.

Pris: 9 000 000 kr

Månadsavgift: 5 461 kr
I avgiften ingår värme, vatten och basutbudet kabel-TV. Driftskostnaderna i form av hushållsel är ca 300 kr per månad och hemförsäkringen är ca 150 kr per månad.

Andel i föreningen: 1,49000 %

EL: 300 kr/mån

Försäkring: 150 kr/mån

Total driftkostnad: 450 kr/mån

Byggår: 1998

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 3-glasfönster

Lägenhetsnummer: 721 (1201)

Hiss: Ja

Beskrivning av hiss: Stor och rymlig hiss

Våningsplan: Våningsplan 2 av 6.

Energiförbrukning: 134 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: 22 garageplatser och 10 parkeringsplatser finns i föreningen. Garaget går att hyra för 800-1575 kr/mån, lång kö. P-platser vid kajen går att hyra för ca 1.000 kr/mån. Till garaget, carport samt kajplats är det separat kö. Lätt att parkera på gatan direkt utanför huset med boendeparkeringstillstånd om 800 kr/m. www.stockholm.se

Allmänt om föreningen: Brf Mälarstrand 1 består av 82 bostadsrättslägenheter. Föreningens fastighet består av ägd mark om 4.003 kvm bebyggd med tre bostadshus (Kristinebergs Strand 31, 33 och 35) med en total boyta på 6.565 kvm.

Föreningens ekonomi är mycket god med oförändrade månadsavgifter sedan fastighetens uppförande 1998. Dock sänkte föreningen avgifterna med 3 % fr o m 1 april 2017. Dessutom har det varit avgiftsfritt i januari vissa år som exempelvis 2016, 2017 och 2018. Inga planerade avgiftsförändringar finns för övrigt.

Föreningen har under årens lopp haft en stabil och bra amorteringstakt på sina lån. Per 2020-12-31 uppgick skuldsättningsgraden till 8.327:-/kvm/boyta. De likvida medlen uppgick till ca 1.300.000:-.

Föreningens fastighet (Kräftan 6) ingår i en gemensamhetsanläggning som omfattar markytor, kör-, gång- och cykelvägar, ledningar och anordningar för spill- och dagvatten samt grovsoprum inom Kräftan 9. För mer info, se www.brfmalarstrand1.se.

22 garageplatser och 10 parkeringsplatser finns i föreningen. Garage, kajplats och carport går att hyra för 1.175-1.800 kr/mån beroende på platstyp och storlek. Avgifter för parkeringsplatser gäller från och med 2019-10-01.

Hyra per månad för garageplats är beroende av platsens storlek:

Kajplats nr. 1-8 1175:-
Carportplats nr. 6-7 1220:-
Garageplats nr. 27-30 1220:-
Garageplats nr. 16-19, 21-26, 33-34, 36-37 1275:-
Garageplats nr. 35 1433:-
Garageplats nr. 20 1643:-
Garageplats nr. 31-32 1800:-

Till garaget och p-platserna är det separat kö.

Det finns ett gallerförsett källarförråd innanför ståldörr. Källaren och förrådet nås enkelt direkt via hiss från våningsplanet. Det finns tvättstuga i markplan, cykelförråd, barnvagnsrum, en väl tilltaget och bokningsbar bastu i 31:an och gästlägenhet med tre bäddar och ett badrum i 33:an som kan hyras för 250:-/dygn. Dessutom finns ett hobbyrum och ett grovsoprum (delas med Olof Dalins väg 20). Intill fastigheten finns även en trädgårdslik innergård med sittmöbler.

Föreningen har ett nyckelsystem som innebär att man med samma nyckel (smart nyckel med chip) når föreningens olika dörrar. Det går även att ansluta så att samma nyckel även gäller till lägenhetsdörren. På så vis kan man få en nyckel till allt. Systemet är från låsföretaget Aptus. Detta är även kopplat till ett digitalt system där man enkelt bokar gästlägenhet, tvättstuga och bastu som görs via app eller informationstavla vid entrén.

Boende i föreningen har förtur till båtplatserna som ligger i direkt anslutning till boendet. Har du båt är Mälarstrands Båtklubb belägen precis utanför porten. Båtklubben är helt självständig i förhållandet till de fyra bostadsrättsföreningarna inom området. I båtklubbens stadgar står det dock att medlemmarna skall i första hand komma ifrån föreningarna Brf Mälarstrand 1, 2, 3 och Brf Kräftan 1620. Hamnen har 40 platser.

Renoveringar i fastigheten:
2015: Torkskåp.
2016: Låssystem.
2017: Målning av bänkar, VVC-pump och expansionskärl, låssystem och postboxar.
2018: Målning av tvättstugor, torktumlare i 35:an.
2019: Stamspolning.
2020: Renovering av pelarna, upprustning av brandluckor och byte av takstosar.

Föreningen avsätter ca 80:-/kvm/bostadsyta till yttre reparationsfond.

Förening: Brf Mälarstrand 1

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 82

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem. Basutbudet ingår i avgiften.

Internet: Bredband. Leverantör: ComHem. Föreningen har även installerat Telia Fiber i fastigheten och nätverksuttag (RJ45) är framdraget till lägenheterna. Med Telia Fiber installerad så kan boende i föreningen beställa Bredband, TV, Bredbandstelefoni och Telias övriga online-tjänster.

Sammanställning: Stor balkong med morgonsol och sedan kvällssol under sommaren tills solnedgång.

Attraktivt och eftersökt läge på Kungsholmen vid idylliska Kristinebergs Strand och dess båthamn med bad- och båtbryggor samt vy över den glittrande Ulvsundasjön. Det finns en trevlig gårdspark med trädgårdsmöbler. Det är gångavstånd till Kristinebergs tunnelbanestation, grön linje och bara lite längre till Stadshagen, blå linje. Buss 49 & 50 finns vid Hornsbergs Strand, Moa Martinssons Torg.

Spännande och vackert område i en ny närbelägen stadsdel – Hornsbergs Strand. Området har många nya bostäder och en ny härlig strandpromenad, massa trevliga restauranger och diverse service. En sittbrygga i den befintliga kajkonstruktionen finns. Lindhagensgallerian och ICA Maxi med all tänkbar service. Strandparken i området är prisbelönt färdigställd. Här trivs man!

Tips! Besök gärna restaurang Piren som ligger ute på vattnet eller någon av de andra restaurangerna som är omåttligt populära!

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.